Проблем с фаровете на Ярис-а
Проблем с фаровете на Ярис-а
Колеги, днес се натъкнах на следния проблем! Монтирам ксенон-а от бившия ми автомобил (Рено Клио) на Ярис-а (китайски е) Н4, само на къси, за дългите има отделна малка крушка, до последно си работеше на Клиото, днес го слагам и не тръгва! Дългите работят, но ксенон-а не пали! Забелязах, че буксата е с постоянен + и се командва от - , докато при реното не беше така, размених кабелите, които са от ксенона, но тогава ми светва и той и дългите едновременно! Ако някой се е натъквал на такъв проблем или просто има идея за отстраняването му ще съм благодарен! 

Toyota Yaris 1.0 VVTI
Е това за монтажа, мога да поспоря....
Проблема се оказа елементарен, но трябва да се мери.
Рено командва с подаване на плюс, а при Яриса имаме постоянен плюс и се подават два минуса. При използуване на крушка Н4 няма проблем, защото няма значение на кое краче е подаден плюс и на кое минус, докато при ксенона е от значение плюса.
Накратко за този модел на Ярис и китайски ксенон само за къса светлина, трябва да свържете двоен плюс - дясната клема на фара, минус за къса светлина в средата на клемата и минус за дълга светлина на левия куплонг на клемата.
Стандартното изпълнение е в дясно двата минуса, в средата плюс за къса светлина и в дясно плюс за дълга светлина.
Не отнема много време, но се преработва цялата клема. Препоръчвам ви да преправяте клемата на ксенона, а не клемата на колата, по-бързо и по-лесно е...
Ксенона работи нормално и съпругата ми е супер доволна.
Проблема се оказа елементарен, но трябва да се мери.
Рено командва с подаване на плюс, а при Яриса имаме постоянен плюс и се подават два минуса. При използуване на крушка Н4 няма проблем, защото няма значение на кое краче е подаден плюс и на кое минус, докато при ксенона е от значение плюса.
Накратко за този модел на Ярис и китайски ксенон само за къса светлина, трябва да свържете двоен плюс - дясната клема на фара, минус за къса светлина в средата на клемата и минус за дълга светлина на левия куплонг на клемата.
Стандартното изпълнение е в дясно двата минуса, в средата плюс за къса светлина и в дясно плюс за дълга светлина.
Не отнема много време, но се преработва цялата клема. Препоръчвам ви да преправяте клемата на ксенона, а не клемата на колата, по-бързо и по-лесно е...
Ксенона работи нормално и съпругата ми е супер доволна.
Toyota RAV 4 - |,
Toyota Yaris,
Toyota Corolla.
Toyota Yaris,
Toyota Corolla.