Бележка: моя диф е заключен на 100% и скъсана полуоска е предполагаема ситуация, тъй като понася силно напрежение при завои с малък радиус на ниска скорост.
Последва вадене на полуоската и ето резултата:
1. износената полуоска
2. износената полуоска и резервна здрава
От снимките се вижда, че полуоската е превъртяла, но изпилените шлици са само в началото. Възникна въпросът "защо"? Дали полуоската се е измъкнала, нещо в дифа ли е "потънало" или просто само толкова от полуоската влиза в дифа?
За целта извадихме и диференциала:
Все още не е разглобен, но от външния оглед стигнахме до следния извод: скъсана дясна планета.
Ето поглед към дясната страна на диффа - в дълбочина се вижда къде е скъсването:
В резултат на скъсването полуоската вече се захваща много малко и настъпва износване (т.е. по-лесно превърта шлиците).
Изводът до тук бе смяна на планетата. Аз разполагам с употребявани части за такъв диференциал, но ми липсва именно дясната планета. Чудех се дали няма да стане с лявата, но като я наложих по силно износения 2ри диференциал се вижда, че не й достигат около 2мм да легне добре. Ето снимки на лявата планета (скъсаната дясна планета още не е извадена):
Ето и илюстрация (по лявата планета) за предполагаемото място на скъсване на дясната:
От тук нататък търся планета.
Това, което ме интересува, обаче, е дали само с планета ще си реша проблема? Каква е причината за скъсването? Дали е защото диффа ми е 100% заключен или е нещо в повече? Приветствам всякакви коментари... в крайна сметка може и въобще да не съм на верния път!
Предварително благодаря!