нафта в картера..
нафта в картера..
Колеги, надявам се на помощ..
днес,колата изпуши ,спрях веднага...,погледнах пръчката за маслото,миришеше на нафта,и нивото се беше дигнало над максимума.
давайте съвети какво може да е...
колата е D4D 2000 куб м. Корола Версо 2005!
днес,колата изпуши ,спрях веднага...,погледнах пръчката за маслото,миришеше на нафта,и нивото се беше дигнало над максимума.
давайте съвети какво може да е...
колата е D4D 2000 куб м. Корола Версо 2005!
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: нафта в картера..
Спокойно, всичко може да е наред. Нивото се проверява 10-ина минути след като угасиш двигателя. Маслото на дизелите винаги мирише на нафта. Ако все пак маслото е над максимума, най-вероятно имаш 'пикаеща' дюза. не карай колата така, оправи проблема и смени маслото.lato написа:днес,колата изпуши ,спрях веднага...,погледнах пръчката за маслото,миришеше на нафта,и нивото се беше дигнало над максимума...
изкренно се надявам да е това... защото , за сега ми казаха от пикаеща дюза , до пукната глава..., в тази връзка колко струват дюзи и трябва да ли да ги подменя всичките или само дефектната...,и евентуално цена на глава?!Scott написа:Спокойно, всичко може да е наред. Нивото се проверява 10-ина минути след като угасиш двигателя. Маслото на дизелите винаги мирише на нафта. Ако все пак маслото е над максимума, най-вероятно имаш 'пикаеща' дюза. не карай колата така, оправи проблема и смени маслото.lato написа:днес,колата изпуши ,спрях веднага...,погледнах пръчката за маслото,миришеше на нафта,и нивото се беше дигнало над максимума...

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Не знам дали ще можеш да си го позволиш!?lato написа: колко струват дюзи и трябва да ли да ги подменя всичките или само дефектната...,и евентуално цена на глава?!
Една дюза е 700 лв.
Няма нужда да ги сменяш всичките. Смени само дефектната.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
ще се наложи да си го позволя..., кво да я карам без дюзи ли...,баси кво ми отговори....Kiki написа:Не знам дали ще можеш да си го позволиш!?lato написа: колко струват дюзи и трябва да ли да ги подменя всичките или само дефектната...,и евентуално цена на глава?!
Една дюза е 700 лв.
Няма нужда да ги сменяш всичките. Смени само дефектната.
- martod
От спукана глава няма да имаш нафта в маслото, а антифриз..lato написа:
изкренно се надявам да е това... защото , за сега ми казаха от пикаеща дюза , до пукната глава...,

Така че наблегни на варианта с пикаещата дюза..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Никак не е изключено.Не съм специалист,но за начало бих сменил маслото.От всичко,дето ти предложиха тва е най-евтиното.То като покараш ще си покаже.lato написа:да, правено е..., скоро я купих, и както знаете ремъци,ролки,водна помпа,масла ,филтри...,дали майстора нещо я е омазал?мехаННика написа:Правено ли е нещо по ДВГ скоро и какво?
странното е,че колата не даде признаци,че не работи добре,нямаше прекъсвания, намалена мощност...nowyaris написа:Никак не е изключено.Не съм специалист,но за начало бих сменил маслото.От всичко,дето ти предложиха тва е най-евтиното.То като покараш ще си покаже.lato написа:да, правено е..., скоро я купих, и както знаете ремъци,ролки,водна помпа,масла ,филтри...,дали майстора нещо я е омазал?мехаННика написа:Правено ли е нещо по ДВГ скоро и какво?