Ключове
-
Ключове
Здравейте, върнах се от почивка и видях, че са ми раазболи апартамента и са ми откраднали два резервни ключа за Тойота и едното дистанционно за алармата. Сега тръгвам по застрахователи, за да пиша че са ми изгубени ключовете.
Въпроса ми е къде мога да сменя ключалките и самите ключове ( за алармата се уговорих с човека, който я слага да я пренастрои и да ми даде други дистанционни).
Благодаря на всички предварително!
Въпроса ми е къде мога да сменя ключалките и самите ключове ( за алармата се уговорих с човека, който я слага да я пренастрои и да ми даде други дистанционни).
Благодаря на всички предварително!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Кофти ситуация колега....
При подобен случай (изкъртиха ми ключалка, по която може да се направи ключ) застрахователя ми плати смяна на всички ключалки (вкл. и за контактна ключалка) заедно с нов комплект ключове....
Тогава колата ми нямаше имобилайзер, така-че не се наложи промяна на кодовете на имобилайзера, но при теб това ще е задължително...
Тъй-като сумата е сериозна, на твое място бих се обърнал към застрахователя с искането - 'смяна на ключалки, изцяло нов комплект ключове, и съответно настройка на имобилайзера (няма как да запали колата с новия комплект ключове без пренастройка)'...
При подобен случай (изкъртиха ми ключалка, по която може да се направи ключ) застрахователя ми плати смяна на всички ключалки (вкл. и за контактна ключалка) заедно с нов комплект ключове....
Тогава колата ми нямаше имобилайзер, така-че не се наложи промяна на кодовете на имобилайзера, но при теб това ще е задължително...
Тъй-като сумата е сериозна, на твое място бих се обърнал към застрахователя с искането - 'смяна на ключалки, изцяло нов комплект ключове, и съответно настройка на имобилайзера (няма как да запали колата с новия комплект ключове без пренастройка)'...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Колега,съжалявам за случката...
Slow е прав-описания от него е идеалния вариант,но е малко скъп...По-евтиния е само да се изтрият откраднатите 2 ключа от автомобила,така че да не могат да палят,но ще могат да отключват колата
Прецени сам,и задължително изстискай колкото можеш застрахователите.Успех!

Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
-
Здравейте, благодаря за съветите, но от застрахователите няма какво да искам при условие, че ключовете бяха в апартамента, а не в колата. По самата кола няма щети. Днес ходих при застрахователите да пиша уведомление, че са ми откраднали ключчове и голям талон, оттам ми казаха, че докато не сменя ключалки и ключове И големия талон с НОВ регистрационен номер, няма да имам покритие за кражба.
За сега съм намисли да сменя ключалки и ключове, но да остана с оригиналния чип от ключа, който ми остана и да смяна алармата.
Ще се радвам ако чуя и други предложения!
За сега съм намисли да сменя ключалки и ключове, но да остана с оригиналния чип от ключа, който ми остана и да смяна алармата.
Ще се радвам ако чуя и други предложения!
-
-
-
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Това не е решение...nowyaris написа:Значи отиваш в Тойота да ти пренастроят имобилайзера и алармата,после ако искаш правиш дубликати на оригинала който е в теб/скъпо е/,ако искаш си оставаш с един оригинал.Аз близо три години съм с един само-другия е в ХИПО.Не съм умрял.bengazarasz написа:Е единия с чип е у мен.
Едно е резервния ключ да е в сигурни хора, които ги познаваш, и съвсем друго - някой крадец да има ключ с който би могъл да влезе безпрепятствено в автомобила...
Решението е смяна на ключалките....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???