Вибрации на купето NEW

nikeza

Вибрации на купето NEW

Мнение от nikeza » 28 Юли 2010 23:26

Четох темата на колегата http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14575 , и при мен тресе купето най-чувствително при около 180 км/ч, на 160 не се усеща, на 185 изчезва, возих приятели ги питах дали усещат вибрациите на такава скорост, отначло се смееха за скороста, но после си признаха, че купето вибрира. Сменил съм дискове и накладки-предни, предни и задни биалетки, проверих гуми и джанти, карах на добри о по-лоши пътища, у нас и в чужбина, но проблема си стои. Не съм ходил до ТМ Ауто, не съм усетил шумове илидруги признаци, за да разгадая поблема. Колата е Авенсис 2006 г. 2,2 Д-4Д на 90 к км. Дали са карета, пружини или амортесьори, не знам какви са симптомите. Някакви идеи? :help:
AVENSIS SEDAN 2.2 D-4D

Nixter

Мнение от Nixter » 29 Юли 2010 13:17

Аве тресяла ти колата на 180км/ч. Карай си я и не търси под вола - теле. Т'ва номална скорост ли е, че да не усещаш никакви вибрации и шум laugh.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

nikeza

Мнение от nikeza » 29 Юли 2010 22:22

не пуснах темата да си спамим, че няма какво да правим, явно има проблем - я с карета, я с тампони, я с нещо друго, ако знаех "вервайте ми" tongue.gif не бих занимавал някого тук, но ако някой е имал подобен проблем, нека сподели !
AVENSIS SEDAN 2.2 D-4D

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 31 Юли 2010 04:13

Качи колата на подемник и виж дали пак ще го има . И един да седи от долу и да слуша , и да опипва за вибрации .

diver

Мнение от diver » 31 Юли 2010 11:08

Bass_Man написа:Качи колата на подемник и виж дали пак ще го има . И един да седи от долу и да слуша , и да опипва за вибрации .
Хуя е че като я качи на подемник и карантията висне, я ги има я не....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 02 Авг 2010 01:18

diver написа:
Хуя е че като я качи на подемник и карантията висне, я ги има я не....
Ако са от диф или скорости ще ги има ама ако са от полуоски , лагери , главини или нещо по окачването може и да ги няма .

Полуоските може да се хванат евентуално в крайните положения на волана .

Би трябвало тези неща да ги насочат .

nikeza

Мнение от nikeza » 17 Авг 2010 22:46

Така, борбата с тези вибрации не беше лесна и отне много време, но оправих проблема :

1. Ходих до ТМауто - вдигнаха колата на подемника и след дълго разглеждане можеше само да се констатира - задна дясна гума имаше изкривяване и на горе, и на долу, и на ляво и на дясно. Разбрахме се да отида с колата да ми направят, където и да е, баланс на гумите.

2. Отидох на гумаджия, веднага ми каза, без а да парави баланс, а само завъртя проблемната гума - гумата е крива. Гумата е само на 1 сезон, лятна, карана е около 6-7 000 км. - " GoodYear " . OK, казвам, купувам нова и сменямe. Речено - сторено, НО правя нов тест и купето пак тресе при голяма скорост по-малко, но тресе.

3. Започвам да разменям местата на предни със задни гуми и пак правя тест, но уви тресе.

Два дена ходя до ТМауто и говоря с момчето какво съм направил, какво съм теставал и на края намират време за мен, защтото аз нямам записан час за преглед и ремонт и наистина от сервиза праваят всичко по силите си да ме вместят във работното си време за да гледат да ми решат проблема.

4.Колата се качва на техния стенд за сходимост и се оказва, че задните колела не са както трябва, прави се коригиране, правя тест с висока скорост - колата не тресе !!!

Павил съм сходимост преди време на други места, но явно човека не си е свършил работата, не че тук са най-добрите, но в ТМауто момчето от лично любопитство се зачовърка с проблема.
AVENSIS SEDAN 2.2 D-4D

scorpion

Мнение от scorpion » 17 Авг 2010 22:53

nikeza написа: ...

4.Колата се качва на техния стенд за сходимост и се оказва, че задните колела не са както трябва, прави се коригиране, правя тест с висока скорост - колата не тресе !!!

Павил съм сходимост преди време на други места, но явно човека не си е свършил работата, не че тук са най-добрите, но в ТМауто момчето от лично любопитство се зачовърка с проблема.
Много добре колега, че си споделил решението на проблема. Очевидно не е от полския двигател и скорости, а и просто няма как да е от тях biggrin.gif

И все пак 180 км/ч си е висока скорост за БГ пътища, така че не препоръчвам ...

Поздрави !

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 17 Авг 2010 23:35

Зизи ти нещо , като съдбата ли се изживяваш ве човек ? Я се кротни малко - приятелски съвет !

Относно проблема съвсем спокойно от сходимост могат да стават чудеса . Принципно "реглаж" трябва да се прави при всяка смяна на гуми или джанти .

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 19 Авг 2010 01:01

nowyaris написа:Ако си на системи в болнично легло доктора си е нещо като съдба.Ако си с блокирал двигател в сервиз-майстора си е нещо като съдба.Ако си в стриптийзбар украинката сие нещо като съдба.Какво те притеснява?А за реглажа си много прав,ама нещо стана скъпичък.
В много голяма грешка си ! Съдбата е това , което би трябвало да ти се случи , а участта е реално това , което се е случило . Иначе казано ако трябва да се гътнеш на масата на доктора и не се промени нещо така , че участта ти е да живееш си умираш пред погледите на голям екип . И обратното ако съдбата ти е да умреш на масата но участта ти стане да живееш този голям екип ако не внимава може да си помисли , че той е причината ти да си жив , а не че е инструмент в ръцете на съдбата .
Принципно доктора е светнат на нещата и за това му казвам да се поуспокои защото явно нещо се е попретоварил тези дни .
Иначе ме притеснява , че хора , които си нямат никаква идея за какво говорят ръсят коментари на всякъде .
Относно реглажа ако ти е скъп да не се чудиш ако колата ти тресе или се държи странно в различни ситуации . Между другото бензина и нафтата също не са без пари !

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 19 Авг 2010 10:22

nikeza написа:не пуснах темата да си спамим, че няма какво да правим, явно има проблем - я с карета, я с тампони, я с нещо друго, ако знаех "вервайте ми" tongue.gif не бих занимавал някого тук, но ако някой е имал подобен проблем, нека сподели !
:thumbsup:

позатрих малко оффтопици.
колеги моля ви не бъдете първосигнални и се придържайте към идеята на раздела.

Публикувай отговор