табло-радиаторче за парното на Тойота Карина Е
табло-радиаторче за парното на Тойота Карина Е
Здравейте колеги и поздрави за хубавия сайт.Имам малък проблем с отоплението на колата си и се нуждая малко от помощ.Горд собственик съм на Тойота Карина Е 1.6 16V (4A-FE) 1994 г. от две години и половина и мисля че няма по-здрава кола в сравнение с тези който съм карал преди това.Да ,но миналата зима загубих отоплението си в колата.Да кажа предварително-нямам проблеми със загряването на колата (стрелката стой в средата и не помръдва),не губя антифриз,перките се включват когато колата загрее,клапата за въздуха се отваря и затваря.Жилото което отваря кранчето за парно си е ОК.Преди седмица махнах едно пластмасово капаче до педала на газта и пипнах тръбите който отиват до радиаторчето за парно и ........си изгорих ръцете.Това ме навежда на мисълта.че радиатора се е задръстило с буклук и много малка част от антифриза минава опрез него.Та въпроса ми е следния: мога ли да измъкна радиаторчето за парно от този отвор без да разглабям цялото табло или .....ще се наложи операция разкостване на колата :-).Благодаря предварително 

- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Бас Ман за кранчето съдя че е ОК по тръбите.За клапита която определя дали да духа топло или студено съм я видял че се върти (т,е,отваря и затваря).Сега дали уплатнява хубаво идея си нямам.Мисля че е радиаторчето по една друга случка-преди време сменяхме радиаторчето на един мой приятел и вътрешната част (улеите) на пластмасата която седи на тръбите и насочва антифриза за да минава през радиатора бяха се изпотрошили и водата просто преминаваше от входа към изхода...Идея си нямам дали е така при карината и затова ми се ще да видя и скапанато радиаторче,че не ми се кара и тая зима с ушанка laugh.gif
А самата пита като я пипаш, пари ли? Поне там до където може да се бръкне.
При мен като взех колата нямаше филтър и пред радиатора беше манджа с грозде. Почистих, изсуших и сложих филтър.

На снимката е дупката за филтъра.
Другия отвор дето напипваш тръби къде е? Аз що нямам или поне не съм намирал такава дупка.
При мен като взех колата нямаше филтър и пред радиатора беше манджа с грозде. Почистих, изсуших и сложих филтър.

На снимката е дупката за филтъра.
Другия отвор дето напипваш тръби къде е? Аз що нямам или поне не съм намирал такава дупка.