Помогнете за 1.6 4A-GE

twin_cam_20v
Обратна връзка:

Помогнете за 1.6 4A-GE

Мнение от twin_cam_20v » 12 Яну 2005 21:06

Хора треа ми спешно помощ...значи намерих един двигател 4a-ge 20v .. не ме питайте от каде... целта ми беше да го сменя с досегашния 1.6 gti 124hp на котола ае92 sx hatch (1991) ама се оказа че не можело да се сложи..демек не било позволено..има ли вероятност ако го туря да ме фанат ? или некак си дз.. дайте хелп..
SCOOTER CENTER - BULGARIA

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 12 Яну 2005 23:38

Виж това

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 12 Яну 2005 23:40

Ти искаш да купиш ето това даже това е собственика на това което ти търсиш ако не се лъжа защотото този двг се продава 1.6 124 коня

twin_cam_20v
Обратна връзка:

Мнение от twin_cam_20v » 13 Яну 2005 13:07

Много си хабна ... това е моята кола бре....
по точно моя двигател в моята кола..сложил сам го само че не знам дали е легално..двигателя вече сам го монтирал..обарках са в предната тема...Двигателят е купен от некфа лейка...брат ми го докара (нелегално..без мито без нищо..) само заради гонките в Българиа..Ама колата няма тунинг..даже се продавва..в форума на тунинг.бг има тема и още некоя снимка..

jamie

Мнение от jamie » 13 Яну 2005 14:17

Май говорихме и във тунинг.бг с теб.
Както и да е - ако идеш на технически преглед на КАТ или на Технотест (за да я узакониш) - ще те хванат. Отделно този двигател както е без документи и с мито няколко хиляди лева - направо не ми е ясно как може евтино да се узакони. Съжалявам.

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 13 Яну 2005 16:57

Много си хабна ... това е моята кола бре....
по точно моя двигател в моята кола..сложил сам го само че не знам дали е легално..двигателя вече сам го монтирал..обарках са в предната тема...Двигателят е купен от некфа лейка...брат ми го докара (нелегално..без мито без нищо..) само заради гонките в Българиа..Ама колата няма тунинг..даже се продавва..в форума на тунинг.бг има тема и още некоя снимка..

Ами видях го в тунинг.бг и предположих че е той и то се оказа така

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 13 Яну 2005 20:58

twin_cam_20v написа:Много си хабна ... това е моята кола бре....
pich, ako produlzavash da slagash snimki i da uvedomyavash cyala bulgariya, i bulgarite po sveta kakvo si napravil, NYAMA da ima nachin da uzakonish tazi kola!
ako si beshe zatvaryal ustata, vinagi mozeshe da minesh kato osnoven remont i podmyana na bloka! vsishki blokove na 4A familiyata, idvat sus 4A, i nomera otdolu, toest kazi mi kako razbirat v KAT dali e po-star ili moderen variant na dvigatelyat!
ama ne ti preporuchvam poveche da se optitvash da go "legalizirash" shtot sega veche i KAT i Tehnotest znayat za tvoyata kola!!!
sad.gif

jamie

Мнение от jamie » 13 Яну 2005 21:03

Punky, проучен е въпроса (по друг повод) - НЯМА как да се объркат за двигателя ни КАТ, ни Технотест - за съжаление. Но има нещо по-важно - как си правил ремонт и ще узаконяваш като нямаш документи за "новия" блок ?

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 13 Яну 2005 21:47

jamie написа:Punky, проучен е въпроса (по друг повод) - НЯМА как да се объркат за двигателя ни КАТ, ни Технотест - за съжаление. Но има нещо по-важно - как си правил ремонт и ще узаконяваш като нямаш документи за "новия" блок ?
vsyaka edna morga bi ti izdala! ima varianti!
cyalata rabota e da smenish nomera na bloka v listata na kat, ako tryabva go slozi sus 16V glavata, mini go na tehnotest i kat, posle si slozi 20V glavata, i so tochno tolkova legalen, kolkoto i msus glavata 16V. az zatova mislya che tozi zakon e napulno nenuzen! i mislya che kato vlezeme v Evropa, shte tryabva da go smenyat!
shtot kato se smeniyat postepenno standartite, i shte se nalozi! tuk ti vzimat mezdu 300 i 500evro, samo da ti napravyat glavata (ne sportno, samo vuztanovyavane), a edin dvigatel s 3 meseca garanciya v morgata e mezdu 500 i 800evro!
e kak da ne slozish cyal dvigatel? hem po-malko trud iziskva!
shte stignat do tozi izvod i v BG, no ima vreme, dano pone ima tuka KAT-adjii da chetat, da si pomislyat i dano vzemat da modernizirat malko i nashtata sistema, ne samo smotanite taloni, ami i tazi glupost sus nomera na bloka!!!??? bloka e sushto tolkova edna chast ot edno DVG, kakto i mahovika, ili termostata da kazem... ama nema kakvo da go obsuzdame, kakto vinagi shte trybva "the hard way" predi da go promenyat.
az pravya evala na bate ti boyko, che si udurza na dumata i razreshiha legalno gonkite v BG, hem i smotanite pisti na voennite da imat nyakuv prihod, hem da ima nyakva bezopastnost.
dano skoro porazgledat i avstraliiskoto zakonodatelstvo po vuprosa za modifikacii na MPS-ta. chudya se dali nyama da e nai-dobre da go kopiram i da go minat v parlamenta, hem kontorl, hem nadezdnost, hem shiroko pole za legalni modifikacii!
a dano stane! rolleyes.gif :thumbsup:

jamie

Мнение от jamie » 14 Яну 2005 09:29

Punky, има слухове че наистина в талона ще се записва само номер на шаси (Урааааааа !) но не се знае след колко петилетки ще стане :-(
Инак този номер с главата - ами всяка година батка ще трябва да го правиш. По 2 смени се събират - аз не бих се навил ! За Технотеста само може да се пробва, но пак казвам - там далеч не са толкова захлупени колкото се надявахме. Пък и пича няма грам документ за този двигател - щото иначе ще трябва да плати мито повече от цената на колата си.
Моргите едно време издаваха документи - сега не щат.

ПП: Гонките в България са си нелегални - единствено единични на Бургас и по принцип Божурище (но там не е намесен бате Бойко, а Янакиев Далавера и Син). От тези гонки военните писти взимат наемната сума - останалото си го гушка организатора - а ченгетата си затварят очите заради името Янакиев (в случая с Божурище).

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 14 Яну 2005 09:56

punkara написа: shte stignat do tozi izvod i v BG, no ima vreme, dano pone ima tuka KAT-adjii da chetat, da si pomislyat i dano vzemat da modernizirat malko i nashtata sistema, ne samo smotanite taloni, ami i tazi glupost sus nomera na bloka!!!
abe cheta taz tema i se chudia za kakvo e celia problem, pak to se okaza che v BG pisheli v talona nomera na dvigatelia ohmy.gif . ta kakto i da e, dobre che tuk niamame takiva problemi, na nikoi ne mu puka kav dviagatel imash, vajnoto e da minavash testovete za izgorelite gazove, kato se ima v predvid che parvia test e sled 5 godini(pri uslovie che si vzel kolata kato chisto nova), i sled tova te vikat na 2 godini. daje za kolite sled 95 godina edinstvenoto koeto praviat e proveriavad dali lampata 'Check Engine' ne sveti. spomniam si che Lorda skoro mina na takav test vapreki che kolata mu ne beshe v izpravnosto, prosot stoto si izchisti koda tochno predi testa. kapaka na kolata ne go i otvariat daje.
->

twin_cam_20v
Обратна връзка:

Мнение от twin_cam_20v » 14 Яну 2005 14:11

1. благодаря за информацията..
2. те калата надали ще я познаят щото сега я пребоядисфам и да гледат снимките нема я познаят..начи тай ще напрая....
ок хубаво.... 10х biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Stass
Обратна връзка:

Мнение от Stass » 14 Яну 2005 16:02

Абе не мога да разбера какво ти пука за мотора дали е този от талона или не ! Ако малко повече си травш, както каза Пънки, надали някой някога ще ти погледне под капака па ако ще да имаш и мотор от Супра вътре. Аз лично когато регистирах хондата отивам да плащам данъка в общината и тази ме пита колко коня е . Аз честно представа си нямах дали е 91, 100 или 105 ( чувал съм и трите версии) Затова и казах 100 ( среден вариянт).А жената за гишето ме пита "а колко кубика е ?" аз и казвам че е 1.5 , след което тя ми се изхили и че сам бил баси глупака, да си мисля че кола 1.5 кубика може да е 100 коня .Според нея не можело да е повече от 75 и на толкова ми я записа !

jamie

Мнение от jamie » 14 Яну 2005 16:07

Стасе, когато си купил колата са ти направили сверка на номера на рамата и мотора.
Миналата година лятото го изпитах на гърба си.

b_d

Мнение от b_d » 14 Яну 2005 17:01

Да, но няма проблем да си регистрираш колата с оригиналния двигател и след това да го смениш (и да си го пазиш). И ако някой те накара да вдигнеш капака и да сверява номерата може да те спре от движение, но аз за такова нещо не съм чувал...

Публикувай отговор