Фарове и броня Ярис

Becko12

Фарове и броня Ярис

Мнение от Becko12 » 12 Авг 2010 11:42

Здравейте,
от няколко години карам Тойота Ярис и няма да излъжа ако кажа, че това е най-качествената кола която съм карал някога. Проблема е в имиджа и. Изключително дамска външност, а благодарение на ниската култура на Булгарише следва, че подобен род автомобили немогат да се управляват от мъже с нормално съмочувствие и его заради непрекъснатите провокации на пътя. Без значение дали караш добре, зле и т.н. почти винаги предимството ти е взето, пътя отрязан и т.н.
Поради тази причина бях решил да си сменям автомобила с друг, малко по-голям и т.н.
Високото качество на Яриса и изключително ниския разход на гориво ме провокираха да помисля върху друг вариант. Реших да направя колата с малко по мъжки вид. Та на въпроса...
Някой от вас има ли опит и може ли да ми даде съвет за следното:
1. Реших да сложа предна броня от Ярис TS (спортния модел) която изглежда дълчеч по агресивно. Бояджиите с които разговарям не са сигурни дали захващането е също като на съществуващата. Някой може ли да ми даде мнение по въпроса.
2. Тъй като колата е 2001 година искам да попитам дали е възможно и дали ще паснат фаровете и бронята от фейстлифта на Ярис към 2003-2004 примерно. На пръв поглед фаровете са със същата форма като изключим издаденото малко фарче отдлу и логично погледнато ако се сложи бронята съответстваща на тия фарове не би трябвало да има проблем. По втория въпрос питам следнтото - дали захващането на фаровете на фейстлифта е същото към купето на колата и дали захващането на бронята на фейст лифта към купето е същото както старата броня?

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 12 Авг 2010 20:53

колега тойота имат оригинални тунинг аксесоари за колите си провери в тойота или даи рама да ти проверя скоро поръчвахме на една корола т спорт и си пасна перфектно а и халогени имаше към бронята
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Becko12

Мнение от Becko12 » 13 Авг 2010 08:39

Във връзка с тунинг аксесоарите. В никакъв случай не искам да тунинговам колата, да изглежда спортно с джанти спойлери и т.н. Искам само леко да променя предницата. На Ярис TS предницата е леко барната и същевременно стои стилно и не много крещящо.
А ако вариянта с фаровете и бронята на фейстлифта станат, това ще е полезно и с известно придимство при продажба. Преди време карах друг автомобил (опел) на който направих подобно нещо с предната маска и фаровете колата се подмлади и много лесно я продадох и везех малко над пазарната и цена.
Последно промяна от Becko12 на 19 Авг 2010 09:07, променено общо 1 път.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 13 Авг 2010 17:28

Принципно колкото и да е различна бронята можеш да отидеш при някой от тези дето правят спортно изглеждащи коли и там не би трябвало да не могат да я закрепят .

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 13 Авг 2010 17:53

май не е толкова лесно , фейслифтовете на всички модели май ги правят точно с идеята да не стане rolleyes.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 14 Авг 2010 02:25

SFINKS - кое не е толкова лесно ?! Моята Корола мога да и сложа старата муцуна от преди фейс лифта и обратното.... Напротив, Тойота правят нещата така, че да са лесни и прости за правене и ПРЕправяне... Яриса спокойно може да се сложат новите фарове и броня, а захващанията са на над 90% еднакви, да не кажа на 100..... Така че колега, прави я, ще стане, ако имаш проблеми - питай, ще помагаме, ако трябва и с киченето ще помогнем biggrin.gif А "оригинални" аксесоари не ти требват - намери си ги на части има БОЛ такива коли, че и цените са много нормални, за разлика от "оригиналнити", дето са мама+тати и баба за гарант...... :thumbsup: Прави го Яриса, аз също много го харесвам, особено тоя фейс, който ти искаш да направиш. Разгледай тук -> http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... opic=47395 - има много добре направени каручки biggrin.gif Ако нещо ти липсва, мога да помагам с поръчка на части от Англия happy.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 17 Авг 2010 10:14

За твоята незнам , знам че на повечето коли фейслифтовете се правят умишлено така че да не е толкова проста смяната .Не е проблема захващанията а различни размери на брони , преден капак , калници
Аз също чакам да излезе фейс лифт на моята корола да видя дали ще е лесна смяната
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Becko12

Мнение от Becko12 » 17 Авг 2010 12:26

Както писах по горе, преди време правих същото на една астра...всичко си беше 1:1, а за фейслифта мнението ми е, че просто по евтин начин сменят облика на модела, няма логика да променят всичко, става скъпо - по добре нов модел да направят направо ако променят цялата производствена линия. При фейстлифра барат малко дизайна на фаровете борните и други козметични неща, но идеята е рамата и всичко друго да остане същото. По темата размера на бронята на ярис фейстлифт, фаровете според мен са същите с изключение на малкото издедено фарче. Подмяна на фарове и брони редовно се практикува при феновете на BMW и Мерцедес.

P.S. Идеята да пусна тая тема във форума е следната - ако някой има каталог на частите, работи в магазин за части, работи в тойота и т.н. просто да сравни с наличната за него информация каталожна и т.н. начина на закрепване на стария и новия фар, точки на закрепване на бронята на стария и новия модел. Това е! Ще се радвам на компетентно мнение по въпроса!

Публикувай отговор