Въпрос за колони - Музика за corolla e11
Въпрос за колони - Музика за corolla e11
Здравейте. Имам следното питане.
Собственик на corolla e11 3 врати. Имам си прилично CD в колата, но някак звука от колоните не ме задоволява.
Мисля си дали да не сменя само колоните и ще има ли ефект (изобщо нямам желание да купувам усилватели туби, да си режа кората и тн.)
Та да си дойдем на въпросите:
1. Ще има ли ефект и какви колони бихте ми препоръчали?
2. Какви са стандартните размери на колоните в колата (до колкото видях има 2 отпред и две отзад) и само такива размери ли мога да сложа без преправяния?
Собственик на corolla e11 3 врати. Имам си прилично CD в колата, но някак звука от колоните не ме задоволява.
Мисля си дали да не сменя само колоните и ще има ли ефект (изобщо нямам желание да купувам усилватели туби, да си режа кората и тн.)
Та да си дойдем на въпросите:
1. Ще има ли ефект и какви колони бихте ми препоръчали?
2. Какви са стандартните размери на колоните в колата (до колкото видях има 2 отпред и две отзад) и само такива размери ли мога да сложа без преправяния?
Тъй като нямам понятие от колони - единственият вариант да ги купя без препоръка е дастрелям на посоки (според ценовия клас).
Колкото до възможността да се пробват и слушат не си го представям много. Едва ли от някой сервиз ще са очаровани да ми вързват 5 вида колони по колата за да ги слушам.....
И все пак някой има ли представа с какви размери са заводските колони в corolla e11?
Колкото до възможността да се пробват и слушат не си го представям много. Едва ли от някой сервиз ще са очаровани да ми вързват 5 вида колони по колата за да ги слушам.....
И все пак някой има ли представа с какви размери са заводските колони в corolla e11?
Моята е Liftback, ако има значение.Смених си задните защото почнаха да пращят.Оказа се че са елипси, не помня точния размер ама човекът който ми сложи новите се изказа, че трудно щял съм да намеря точно този размер. Сложи ми кръгли с малко побългаряване и естествено аз не съм доволен, не от колоните а от монтажа и демонтажа.В момента едната пластмаса която покрива дясната колона има гаден резонанс(най вероятно има счупено зъбче и не си пасва добре).
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Еми същото е , като да си купиш панталон или обувки по мярка ! Аз лично знам сервизи където ще ти пробват всички модели , които искаш . Защото това им е работата . Ако в някой сервиз не искат да ти ги пробват просто отиваш в следващия .pingo написа:Тъй като нямам понятие от колони - единственият вариант да ги купя без препоръка е дастрелям на посоки (според ценовия клас).
Представа можеш да добиеш , като отвориш първия каталог ( може и он-лайн ) и видиш за твоя модел какви препоръчват .
BTW: абсолютно всички размери се намират в БГ . А ако трябва да се преправя нещо си се правят фланци и всичко заспива . Но , както не може циганче с флексче да полира така и момченце разбирач не може да прави музики biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif .
Има логика да е така laugh.gif а относно кадърноста - на толкова прехвалени разбирачи съм попадал, че като чуя за някой, че бил "БОГ" и се замислям вече.Bass_Man написа:
BTW: абсолютно всички размери се намират в БГ . А ако трябва да се преправя нещо си се правят фланци и всичко заспива . Но , както не може циганче с флексче да полира така и момченце разбирач не може да прави музики biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif .
- Bass_Man
E dosta vreme ti trqbvalo da razberesh che bogovete ne hodiat po zemiatadap написа: Има логика да е така laugh.gif а относно кадърноста - на толкова прехвалени разбирачи съм попадал, че като чуя за някой, че бил "БОГ" и се замислям вече.

Ako ti trqbva reshenie za Sofia ili regiona na Burgas moga da pomogna .
Благодаря за предложението ти, но предложените дестинаций не са в моят регион. ПоздравиBass_Man написа:E dosta vreme ti trqbvalo da razberesh che bogovete ne hodiat po zemiatadap написа: Има логика да е така laugh.gif а относно кадърноста - на толкова прехвалени разбирачи съм попадал, че като чуя за някой, че бил "БОГ" и се замислям вече..
Ako ti trqbva reshenie za Sofia ili regiona na Burgas moga da pomogna .

Аз пък се интересувам за региона София - направо за града 
Рових се доста из така наречените каталози за музика, ама единственото което намирам е 5врати corolla. Като и гледам снимки задните колони са различни, та в този ред на мисли ако някой сподели линк с такъв каталог в който има 3вратата ще съм му много благодарен.

Рових се доста из така наречените каталози за музика, ама единственото което намирам е 5врати corolla. Като и гледам снимки задните колони са различни, та в този ред на мисли ако някой сподели линк с такъв каталог в който има 3вратата ще съм му много благодарен.
- Bass_Man
Ето тук я има Корола 3 врати не , че е по-различна нещо :
http://www.clarion.com/xe/en/support/sp ... index.html
И имаш ЛС .
http://www.clarion.com/xe/en/support/sp ... index.html
И имаш ЛС .
Благодаря много за инфото колега. Цената която ми казваш с 12ките ли е?drago_1 написа:колега имам такава корола само, че е с фабрична музика. Смених предната и задната линия с говорители от ground zero и съм много доволен за около 280-320 лв има доста по голяма разлика в звученето........ ееее сложих и две дванайски в багажника, но това са подробности....
успех
Освен това ти същия размер колони ли сложи на местото на фабричните и ако знаеш кажи с какви размери са...
Благодаря отново