Имам Тойота Авенсис d4d 2.2 .
1 . При натискане на съединителя не се чува никакъв шум но при пускането му при изключена скорост се чува много леко виене - това нормално ли е ?
2. От турбината се чува зъзкане с неравномерен характер , коете ту го
има ту го няма ? Нормални ли е ?
Колата е на 5000 км и 1 година .
2 неща ме притесняват - моля за мнения ?
-
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Re: 2 неща ме притесняват - моля за мнения ?
vesso krustev написа:Имам Тойота Авенсис d4d 2.2 .
1 . При натискане на съединителя не се чува никакъв шум но при пускането му при изключена скорост се чува много леко виене - това нормално ли е ?
по 1: потърси във форума мелещ шум от съединителя.накратко:отстранява се гаранционно като се монтира специална планка-държач на жилата от ск.лост към кутията.монтира се на кутията!
по 2: да имаш случайно спортен възд. филтър от типа K&N ? ако да махай го и си сложи ориг. и ще стане чудо!

минал съм отдавна по тоя път вЕрвай ми.

-
- Получена благодарност: 1 път
Re: 2 неща ме притесняват - моля за мнения ?
Здравейте !vesso krustev написа:Имам Тойота Авенсис d4d 2.2 .
За кола на 5000 км по т.1 не нормално и то при изключена скорост. Поне при мен това го няма (говорим за същия автомобил). Има леко виене на 1-ва предавка но при ниска скорост, което се дължи на ск.кутия и диференциала. Нещо като на Москвич 408

Имал съм Авенсис 2005 но с 1.8 бензин двг и пак на 1-ва при ниска скорост се чуваше леко виене. За мен конструктивно е така.
Все пак я закарай в оторизиран сервиз да я прегледат. Колата е гаранционна нали ?!?
Турбината по-скоро бих казал леко просвирва около определени обороти (при мен е някъде около 1700-1900 мисля) което си е в реда на нещата. Но ако имаш и тук съмнения пак препоръчвам сервиза.
Мисля, че при феслифта (допускам, че такава е колата) всички или почти всички проблеми са изгладени !
-
- Обратна връзка:
-
- martod
Re: ре
Не думай бе колега..Цветомир Марков написа:за съединителя лагера ти е тръгнал.Може да изкара 4-ри години,може и да цъфне утре.За турбокомпресора,евентуално лопатки фира

Те ако тръгваха лагери на 5000 км. и лопатките на турбото да дават фира, мисля че отдавна този форум нямаше да го има.. biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....