Мнения за RAV4 2,2D4D 2007

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
ivo_dedko
Обратна връзка:

Мнения за RAV4 2,2D4D 2007

Мнение от ivo_dedko » 31 Юли 2010 09:27

Здравейте, колеги. Понеже не разбирам много от Тойота (карам Santa Fe 2007г) реших да се обърна за помощ към вас. Жена ми си е харесала един RAV4 2,2 D4D 2007 година. Дайте мнение, добър автомобил ли е, как е разхода (от Тойота казаха, че този двигател харчи много масло), заслужава ли си или не? Благодаря предварително.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 31 Юли 2010 10:04

Колега кара подобна равка 2008г...
Изключително спокоен шофьор е, и никога не юрка колата.
Рядко разхода му е над 6.4л/100 комбинирано (предимно градско, но пътя му е по големи нетолкова натоварени булеварди).
Тъй-като не я юрка, не му пипа маслото въобще...
Бях удивен колко добре е обезшумена...
На мен ми хареса като поведение...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 31 Юли 2010 13:42

Карал съм 2.0 Д4-Д и много ми хареса как се държеше на пътя.За горенето на масло не съм толкова сигурен,но не ми се вярва да гори както ти казваш "много" и какво означава много?
Иначе съм почти сигурен ,че ако подкараш Равката ще ти хареса повече от Санта Фе-то.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Re: Мнения за RAV4 2,2D4D 2007

Мнение от jim_beam » 31 Юли 2010 14:56

ivo_dedko написа:Здравейте, колеги. Понеже не разбирам много от Тойота (карам Santa Fe 2007г) реших да се обърна за помощ към вас. Жена ми си е харесала един RAV4 2,2 D4D 2007 година. Дайте мнение, добър автомобил ли е, как е разхода (от Тойота казаха, че този двигател харчи много масло), заслужава ли си или не? Благодаря предварително.
за маслото отчасти е вярно,но с подходящо масло се сваля в нормални граници.изключение прави серията с дефектни сегменти колбеншмид,но ако е бил от тях вече да са му сменили мотора гаранционно.
имам същия,така че знам много добре за какво иде реч.
разхода зависи от много неща,аз имам 8,1 средно за почти 80к,но с много аутобан.иначе нормално 7-7,5 при кротко каране.
има някои нещица,които трябва да се огледат добре по двигателя,за подробности може да ми драснеш лс. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 01 Авг 2010 12:11

miLen4o написа:Иначе съм почти сигурен ,че ако подкараш Равката ще ти хареса повече от Санта Фе-то.
Абе и Санта Фе-то си го бива. cool.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

ivo_dedko
Обратна връзка:

Мнение от ivo_dedko » 01 Авг 2010 14:51

LEXUS написа:
miLen4o написа:Иначе съм почти сигурен ,че ако подкараш Равката ще ти хареса повече от Санта Фе-то.
Точно това щях да кажа и аз :) Обратното ми се струва по-вероятно, ти да харесаш Santa Fe-то :thumbsup:

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 01 Авг 2010 23:36

ivo_dedko написа:
LEXUS написа:
Точно това щях да кажа и аз :) Обратното ми се струва по-вероятно, ти да харесаш Santa Fe-то :thumbsup:
карал съм и santa фе,доста по-голяма кола е и не лоша,доколкото знам се оплакват от висок разход.малко по-тромав е от рава заради по-голямото тегло,но вътре в купето е по-добре обезшумен.сега не си спомням много добре,но май имаше и понижаващи предавки като истински джип.но с ориг. пирели сkорпион по-добре не влизай в бучумиша.

предишния модел е бил тотален флоп,само в сервиза е стоял,дали сега са го оправили актуалния не знам.
Последно промяна от jim_beam на 02 Авг 2010 00:30, променено общо 1 път.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 02 Авг 2010 00:30

Ivo - що не прегледаш пазара за Киа Соренто !? Имайки Рав4 2007, бих ти препоръчал Киа-та или хюндайчето, но мисля, че Киа е по-добрия вариант. Този Рав4 дето си харесал, трябва да имаш на предвид, че вози много твърдо, направо дразнещо. Хубав е, икономичен е, пъргав е доста, няма особени проблеми, но от към комфорт си е направо ужас..... Ако го вземеш, трябва да и поиграеш с него, за да оправиш част от недомислиците, а те не са малко.... Та ако не ти се занимава да правиш, по-добре Санта Фе, но определено прегледай Киа Соренто - ще ти допадне доста :thumbsup:

ivo_dedko
Обратна връзка:

Мнение от ivo_dedko » 02 Авг 2010 08:49

jim_beam написа:
ivo_dedko написа:
LEXUS написа: Абе и Санта Фе-то си го бива. cool.gif
карал съм и santa фе,доста по-голяма кола е и не лоша,доколкото знам се оплакват от висок разход.малко по-тромав е от рава заради по-голямото тегло,но вътре в купето е по-добре обезшумен.сега не си спомням много добре,но май имаше и понижаващи предавки като истински джип.но с ориг. пирели сkорпион по-добре не влизай в бучумиша.

предишния модел е бил тотален флоп,само в сервиза е стоял,дали сега са го оправили актуалния не знам.
Наистина е голяма кола, вози изключително меко за джип. Колкото до разхода- в града е убииствен - 11-12л, но извън градско е много добър. София-Петрич при скорост 90км/ч (не повече) даде разход 5,3л, а по магистралата към Игуменица 130км/ч - 7,5л.
За ускорението си прав, изключително тромав е. Хубавото е че има типтроник, които се води спортен режим, когато си на него ускорява по-бързо. Избягвам да го вкарвам в големи приключения, въпреки че е 4х4 (истинско, с блокировки), повече е като паркетен джип happy.gif

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 02 Авг 2010 09:27

@ Me4o

внимавай с препоръките,соренто е на едно от последните места по надеждност! не са го домислили нещо,иначе като дизайн и на мен ми хареса на времето,когато излезе модела.новия е доста по-различен,също не изглежда зле,но всеки нов модел си е риск,по-добре да се изчака за отзиви.
най-разумно е винаги фейслифт,за всяка марка важи!
та при рава фейслифта идва чак 2009,бих казал дори актуалния 2010.твърдото окачване го прави наистина некомфортен на лош път,но го лепи за асфалта и в завой е много стабилен.при всички случаи това е по-доброто решение,все пак колата е доста висока.има едни специални амортисори на кони,които са компромис,но са доста скъпи.
лично мое мнение-не взимай 2007,а търси фейслифт!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Авг 2010 11:06

Не знам, ама за мен джипа трябва да вози комфортно, защото колкото и да го мъчиш, не можеш да го накараш да 'лепи' на пътя в завои, а обикновено двата параметъра се взаимоизключват...
Преди време направих смешна една G-класа AMG с 5 или 6л двигател, която реши, че може да държи моето темпо в Петрохан (явно пътя бе познат на шофьора)...
На правите - изчезва в далечината, но като влязохме в завоите - умря тотално...
Накрая на една къса права не ускори както обикновено, и след като го изпреварих нямаше никакъв шанс да ме следва по завоите.
Ако някога си взема джип, ще е с комфортно и достатъчно 'меко' окачване, за да го ползвам по предназначение - по планините и без сериозно юркане.
А не да се правя на спортист по завои...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

baba_metca

Мнение от baba_metca » 09 Авг 2010 12:00

slowtraveler написа: Ако някога си взема джип, ще е с комфортно и достатъчно 'меко' окачване, за да го ползвам по предназначение - по планините и без сериозно юркане.
Абе да ти кажа, ако ще го ползваш по предназначение по планините според мен окачването трябва да е по-твъричко, защото иначе на всяко залюшкване и по-рязко спиране ще има възможност да жулваш или удряш разни неща отдолу. Аз съм се возил в G класа май от 89г(може и 86г да е), къса база, ама баш, баш джип с ръчни блокажи и диференциали, 2.5л чист дизел, над 2тона тегло, като по републиканската пътна мрежа върви нормално с около 80км/ч, бавно и спокойно, и си вози почти като каруца, само че доста трудно задира по коритата на горските рекички. Но се ползва само към планината и обратно и когато има сериозен снеговалеж, за останлото време - лека кола. Ама има offroad forum за тая работа.

Ако ще е само паркетен лъв, да кара децата на училище, качва бордюри и паркира по градинките може и по-меко окачване. За по-заможните естесвено винаги има и джипове с регулиране на окачването и др екстри.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Мнения за RAV4 2,2D4D 2007

Мнение от nowyaris » 09 Авг 2010 14:05

ivo_dedko написа:Здравейте, колеги. Понеже не разбирам много от Тойота (карам Santa Fe 2007г) реших да се обърна за помощ към вас. Жена ми си е харесала един RAV4 2,2 D4D 2007 година. Дайте мнение, добър автомобил ли е, как е разхода (от Тойота казаха, че този двигател харчи много масло), заслужава ли си или не? Благодаря предварително.
Виж ТЮВ за 2010 г.Там пише кои модели са най-читави за първите си 3 год.

Scott

Мнение от Scott » 09 Авг 2010 14:37

slowtraveler написа:...не можеш да го накараш да 'лепи' на пътя в завои, а обикновено двата параметъра се взаимоизключват...
Не знам дали си карал X5/6 или Discovery, но са доста стабилни в завоите и същевременно комфортни. Не казвам, че са стабилни като 'спортно насочена' лека кола, но са светлинни години пред RX400h или Land Cruiser и Rav4 tongue.gif
Относно Соренто - то е 'истински' джип с отделно шаси и не може да се сравнява с Рав или СантаФе.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 09 Авг 2010 15:02

Да обаче взимат всички награди за най-скъпа поддръжка и най-много време в бокса . Докато с h-а ако няма пак някакъв тотален рикол най-вероятно само масло и бензин . А пък Крузера не знам някога да е имал спортни амбиции . Той си е джип и то доста скъп .
Така , като гледам май хибридите ще са следващите "истински" Тойоти .

Публикувай отговор