Една бояджииска идилия в ТМ-Ауто Запад
-
Една бояджииска идилия в ТМ-Ауто Запад
Мнение от TOYOTA AVALON » 04 Авг 2010 15:48
Сигурен съм че много хора са доволни от услугите на ТМ Ауто- Запад , но има и една малка част клиенти които не са доволни. Аз съм един от тях........... за съжаление имах честа да ползвам услугите им по застраховка авто каско и мисля да не повтарям. А смятам също така че имам право да предупредя феновете на TOYOTA в България . Ето на кратко моя разказ :
Имам лек автомобил Toyota Avalon които е застрахован в ЗК ДЗИ. След няколко щети аз
поисках от застрахователя отстраняването им. В условията на застраховката ми бях поискал
да се обслужвам от фирмен сервиз на Toyota . Оставих автомобила си в ТМ Ауто – Запад и
след 2-3 седмици ми се обадиха да си го получа . Когато отидох на паркинга на фирмата и
видях автомобила си останах неприятно изненадан... на първо място боята беше съвсем
различна тоналност на синия цвят и нямаше нищо общо с моята оригинална боя , там до
където беше боядисана си личеше как е било лепено борджииското тиксо, декоративните
лайсни покрай вратите бяха минати със шлаиф машина ......... както и горната част
на стоповете ми , боята беше шегрен на дупки и бабунки по цялата кола, лайсната на предна
лява врата беше деформирана и леко закачена и когато я докоснах тя изскочи нагоре като
откъртена , задната броня стърчеше от едната страна а на места беше стекла на капки и
боята, предния капак незнам защо но чисто визуално беше с различни фуги между него и
калниците...., при отваряне на вратите си личи огромната разлика в цвета на боята а
също така и драскотините от шлайф машината, тавана на автомобила ми е надран явно са го
ползвали за поставка. Лекия ми автомобил не прилича на нищо след професионалната намеса
на фирмения сервиз на Toyota. Ако смятате че така се гради имидж и авторитет на
международна компания сте на грешен път , така само го рушите и излагате реномето на една
от най- големите в света компании, която държи на клиентите си. Служители в ТМ
Ауто- Запад ми казваха през цялото време когато им показвах проблемите че са
виновни..... мен това не ме успокоява за съжаление. А когато най на края на ръба на
нервите си ги попитах какъв е този абсурд те ми казаха ” ами господиние на нас ни
минават по 300 автомобила на месец за ремонти случва се” ????????????? Това беше най-
абсурдното обяснение от всички които получих. Това че има много автомобили пречело на
качеството на услугата, ами кажете да отидем в Пазарджик.... там
поне знаят как да се отнесат с клиента а качеството на услугите им е в пъти над това в София а цените съотвтно в пъти по добри.
С уважение и най-добри намерения: ПОРЕДНИЯ КЛИЕНТ НА БЪЛГАРСКИ ФИРМЕНИ СЕРВИЗИ
TOYOTA AVALON
- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от dany.killmister » 04 Авг 2010 18:14
dany.killmister
Мнение от SFINKS » 04 Авг 2010 18:16
следващият път отиди да си оправиш колата в не фирмен сервиз , където стават абсолютно същите грешки
Знаеш ли каква е разликата ???
Сега Тойота Запад ще ти направят повторно колата а ако има нужда и трети път ще я правят докато стане да ти харесва.
В не фирменият сервиз където ще отидеш следващият път ще ти кажат че си е наред колата да си я взимаш и да изчезваш
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
-
Мнение от TOYOTA AVALON » 04 Авг 2010 18:55
TOYOTA AVALON
Мнение от SFINKS » 05 Авг 2010 13:50
Сигурен съм че отговорът е ДА
2/ Аз ти казах : следващият път отиваш в не фирмен сервиз за което има 2 варианта когато е по каско щетата :
- доверен сервиз на застрахователя - разбирай най-евтиният
- експертна оценка, - разбирай 100 лв на детайл и сам си търсиш сервиз , разбирай най-най-евтиният за да ти стигнат тиа 100 лв които ще ти плати застрахователя .
И в двата варианта няма да ти направят повторно а да не говорим трети път колата . Ще им бръкнеш в джоба за преправяне ама друг път .Обикновенно в такива сервизи майстора е и бояджия и шеф и собственик и CEO и за 100 лв на детайл ще ти покаже вратата
Айде късмет следващият път в не фирменият сервиз
P.S. В Тойота Запад съм влизал веднъж като си купувах пера за чистачките

Просто познавам системата застрахователи , представители , бояджии
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
SFINKS
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 356 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Мнение от gena_bs » 05 Авг 2010 15:23
Не съм съгласен, че довереният сервиз е най-евтиният! Напротив!SFINKS написа:- доверен сервиз на застрахователя - разбирай най-евтиният
- експертна оценка, - разбирай 100 лв на детайл и сам си търсиш сервиз , разбирай най-най-евтиният за да ти стигнат тиа 100 лв които ще ти плати застрахователя .
В такъв на известна застрахователна компания в Бургас ми искаха за частично боядисване на врата и броня 265лв.??? А иначе по експертна оценка получих 175!!! Цената с камера за изпичане варираше между 110 и 130лв. на елемент.
Естествено отидох при бай Пешо и за 200лв. човека ми боядиса 4 детайла. Признавам, че имах забележки. Същите течове на боя по бронята, ама за тези пари нямаше как да се заям. Но внимателно огледах колата преди да дам и стотинка. Преди да влезе в сервиза я бях измил, а и имах над 20 подробни снимки на състоянието й от застрахователите, правени предния ден.
Нали се сещате, че при тези условия, ако бяха направили подобни поразии, като на колегата щяха да получат точно нищо!
Обаче за мен е недопустимо да се окепази автомобил по този начин, особено във фирмен сервиз. И какво като му признаят щетите? Да не би да махнат излишният слой боя или ще му оправят евентуално счупените/повредени детайли. Дори колата да стане като нова пак ще имаш чувството, че караш окепазена кола и ще ти е гадно!
Поне на мен, за вас не знам!
Колега,
Дано са ти възстановили колата, че в тая скапана държава нищо не е както трябва!
gena_bs
MX5
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 356 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Мнение от gena_bs » 05 Авг 2010 18:57
Иначе влиза прах в боята и става грапава, както я описва колегата. После се полага съответното лаково покритие за защита.
Бил съм свидетел на "грапава" боя в такъв "доверен" сервиз.
Виждал съм и как в една гумаджийница за 10 минути "освежиха" 4 лети джанти със спрей-боя. Последните бяха с дълбоки около 2мм резки по спиците и след втората ръка вече си бяха като нови.

gena_bs
Vesko
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 06 Авг 2010 16:43
Закарах королата, за да сменят подкалник - за да го напаснат, ми се похвалиха, че са го поорязали, но сега паснал - 6 месеца след тяхното пасване, подкалника ми е на парчета от кадърен монтаж... Закарах колата, да сменят предно стъкло пукнато, до ден днешен ми тече при дъдж на пасажерската колона.....
Боядисаха ми калниците и след година и половина, боята ПАДНА!!!! Люпи се без никакъв проблем, а с просто око се вижда, че отдолу няма основа! Боядисвано е директно върху ламарината!!! А за това, че всеки елементо, който са правели, си има собствен нюанс изобщо не говоря...... Не че нещо, ама на брата Соларата я правиха в друг сервиз, цвета и е по-шантав от моя и разликата е МНОГО трудно доловима, за мен поне, защото вече хиляда отенъка съм виждал по кола.... Тия майстори, в гаражите, неоторизирани са само 12 пъти по-добри във всяко едно отношение от ТОЙОТА сервиз.....
БРат, те искаха да ми сменят хидравличната течност на Корола Е12 !?? laugh.gif И до ден днешен са сигурни, че ще ми се строши нещо, щото не съм я сменил !!!! Заеби факта, че съм с електрическа рейка! laugh.gif
OVERALL : Каквото са ми правили в ТОЙОТА сервиз, сега ми е легнало ДВОЙНО, за да го оправя и да стане както си трябва ..... Ама иначе ходете, ваш избор си е

Me4oKyX
Мнение от diver » 06 Авг 2010 18:18
Me4oKyX написа:SFINKS - далече си от истината за Тойота сервизите брат.... Нищо лично, но НЯМА да ти оправят колата втори, да не говорим за ТРЕТИ път - всеки път ще става ВСЕ по-зле.....
Закарах королата, за да сменят подкалник - за да го напаснат, ми се похвалиха, че са го поорязали, но сега паснал - 6 месеца след тяхното пасване, подкалника ми е на парчета от кадърен монтаж... Закарах колата, да сменят предно стъкло пукнато, до ден днешен ми тече при дъдж на пасажерската колона.....
Боядисаха ми калниците и след година и половина, боята ПАДНА!!!! Люпи се без никакъв проблем, а с просто око се вижда, че отдолу няма основа! Боядисвано е директно върху ламарината!!! А за това, че всеки елементо, който са правели, си има собствен нюанс изобщо не говоря...... Не че нещо, ама на брата Соларата я правиха в друг сервиз, цвета и е по-шантав от моя и разликата е МНОГО трудно доловима, за мен поне, защото вече хиляда отенъка съм виждал по кола.... Тия майстори, в гаражите, неоторизирани са само 12 пъти по-добри във всяко едно отношение от ТОЙОТА сервиз.....
БРат, те искаха да ми сменят хидравличната течност на Корола Е12 !?? laugh.gif И до ден днешен са сигурни, че ще ми се строши нещо, щото не съм я сменил !!!! Заеби факта, че съм с електрическа рейка! laugh.gif
OVERALL : Каквото са ми правили в ТОЙОТА сервиз, сега ми е легнало ДВОЙНО, за да го оправя и да стане както си трябва ..... Ама иначе ходете, ваш избор си е

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
mitoko
Мнение от SFINKS » 11 Авг 2010 11:18
Нищо от нещата които си написал по нагоре не е правено в сервиза на ТойотаMe4oKyX написа:SFINKS - далече си от истината за Тойота сервизите брат.... Нищо лично, но НЯМА да ти оправят колата втори, да не говорим за ТРЕТИ път - всеки път ще става ВСЕ по-зле.....

Явно в Пловдив Тойота използва най-мърлявите възможни .
Аз там където ходя съм много доволен
и ДА , ще ти я направят втори че и трети път ако не ти хареса

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
SFINKS
Мнение от diver » 11 Авг 2010 11:21
Пръц Пръц Пръц Пръц Пръц та накрая чак ВРУУУХТ....SFINKS написа: Нищо от нещата които си написал по нагоре не е правено в сервиза на Тойота. Всички тенекеджийски , бояджийски и т.н ( както и смяната на стъклото ) се правят при външни подизпълнители - тоест същите гаражни майстори при които иначе би отишъл
.
Явно в Пловдив Тойота използва най-мърлявите възможни .
Аз там където ходя съм много доволен
и ДА , ще ти я направят втори че и трети път ако не ти хареса

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
SFINKS
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru