kmetax
Мнение от sluchaen_fen » 02 Май 2006 01:14
sluchaen_fen
Мнение от El Camino » 02 Май 2006 09:48
El Camino
Мнение от b_d » 02 Май 2006 10:26
Не е точно така. Газта е с по-високо октаново число, но с по-малко калории. С други думи е по-устойчива на детонации, но дава по-малко сила. Т.е. на газ няма как да има повече сила при равни други условия. От друга страна някои газови системи връскват течна газ, която при изпаряването си охлажда въздуха в колектора, което от своя страна позволява в цилиндъра да влезе повече горивна смес и съответно да има леко покачване на мощността - ама това е друга тема.El Camino написа:LPGто има октаново число 100 спрямо 95 примерно на безина, което ще рече, че ако може да се извлече полза от това, се очаква повишаване на мощността.
Което обаче не е случая при работа със стандартния компютър, който има настройки за бензин.
Ако можеш да се оправиш с един custom computer за колата, действително можеш да извлечеш полза от газта.
b_d
Мнение от El Camino » 02 Май 2006 10:30
El Camino
Мнение от the_rider » 03 Май 2006 17:19
зависи, има системи с газов инжекцион и по-ефтини с нормален изпарител но с ламбда контрол на газтаEl Camino написа:Така е, заради октановото число може да се вдига наляганего повече, но за всичко това си трябва допълнителен компютър.
Не съм много на ти със газовите, но мисля, че притока на газ не е подчинен на компютъра, както бензина, което усложнява нещата.
the_rider
Мнение от El Camino » 03 Май 2006 17:38
A газта от компютъра на колата ли се командва? Двете горива не са с еднакви характеристики, та как се напасва това?the_rider написа:зависи, има системи с газов инжекцион и по-ефтини с нормален изпарител но с ламбда контрол на газтаEl Camino написа:Така е, заради октановото число може да се вдига наляганего повече, но за всичко това си трябва допълнителен компютър.
Не съм много на ти със газовите, но мисля, че притока на газ не е подчинен на компютъра, както бензина, което усложнява нещата.
El Camino
Мнение от b_d » 03 Май 2006 18:02
При газовите инжекциони има най-общо казано два типа:El Camino написа:A газта от компютъра на колата ли се командва? Двете горива не са с еднакви характеристики, та как се напасва това?the_rider написа:зависи, има системи с газов инжекцион и по-ефтини с нормален изпарител но с ламбда контрол на газтаEl Camino написа:Така е, заради октановото число може да се вдига наляганего повече, но за всичко това си трябва допълнителен компютър.
Трудно ми е малко да си представя дори физически как изглежда една подобна система
b_d
Мнение от the_rider » 04 Май 2006 08:57
the_rider
Обратно към “Общи технически въпроси”
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта