diver написа:LEXUS написа:Чакайте, чакайте, малко по-леко.
Голфо GTI ти твърдиш,че е по-бързата кола от ТСпорт Корола ли , или не те разбрах?
След това, G60 дали е с компресор или с турбина не споря.Добре, да кажем компресиран , а не турбиниран ,ако това те дразни.
Никъде не твърдя, че съм "разбирач", но субективно усещане за вървене или невървене е едно, докато обективните показатели на колата са друго.
Трето искам да разбера съвсем познавателно как 6000 оборота са му достатъчни на 20-годишния голф GTI да изяде Корола ТСпорт. Как-на ускорение ли , или как?
Четвърто 170 нютона при 3500 оборота на голф сравнение с 250 нютона при 1800 оборота на някой дизел как ти се вижда, ако това е разковничето според теб?
А пикливия въртящ момент на Корола ТСпорт не е по-различен от пикливите върт. моменти на Хонда Type R или S2000 сравнени с мощността им. И ако забележиш повечето спортни коли върт. момент им е пиклив сравнен с конските им сили.
Иначе 8.4 сек 0-100км. за Королата, но същият двигател в Селика ТСпорт прави 7.2 сек.
Отличник си Иванчо, да искаше трудно би объркал 4 от 4 НООО ТИ УСПЯ!!!!
Първо никъде ама абсолютно никъде не съм твърдял нищо за турбо гоУф. Сравнявам 1.8 атмосферка с 1.8 същата такава. Ти реши да говориш за Г60 с турбо, което показва колко далеч си от истината. Второ, твърдя че тотка 1.8ТС 192-те коня дето съм тествал е умреляк обективно и субективно отсекъде. Субективно да кажем, че съм карал доста по-динамични коли и грешката е моя, обективно четейки ауто.ру и карплюплюс хората викат 8.4.. .
същите тез хорица обективно докладват 8.1 за оня недоклатен набеден за кола таралясник от 85-та.
Код за потвърждение: Избери целия код
[color=red]Четвърто 170 нютона при 3500 оборота на голф сравнение с 250 нютона при 1800 оборота на някой дизел как ти се вижда, ако това е разковничето според теб? [/color]
Това съвсем ме развесили. В горецитираните сайтове, хората са написали 180 нютона на тотка,
та тея 240 хал хабер си немам от къде си ги извадил Дай некой линк, барем науча нещо от тебе. Лично аз вярвам на производителя, който е цитирал 180 нюнотметра при 7800 оборота...
Последно намеси и селика, като чесно казано неразбирам по каква логика, вероятно ще обясниш. По същата логика може да си говорим и да МР-С например или за 2ЗЗге саднат
у некой лотус/катерам....Там съм 100% убеден, че може да дава и времена под 7 секунди. В твой стил обаче да се върнем на разковничето корола 1.8тс със невероятното ускорение от 8.4 секунди, време близко до тва дето дават повечето съвремененни дизели biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
За въртящия момент ми 200 нютона на 6000 оборота ми се струва по-добре от 180 на 7500 па друго незнам laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Къде ги видя тия бързи голфове на 20 години?? Кое GTI изобщо гледаш? Няма 2-ка голф GTI атмосферка на 8.1сек 0-100км.
Прочети все пак:
http://www.fastestlaps.com/car_VW_Golf_ ... MK_II.html
http://www.zeperfs.com/en/fiche536-vw-g ... gti-16.htm
Прочети тук преди да изявяваш компетентност на сухо:
http://www.zeperfs.com/en/duel536-367.htm
Tsport бие на всички дисциплини Гоуф4ето, за което доста убедено твърдиш,че неговият върт. момент бил много важен ала-бала, повече вървял. При спортните коли важни са конете, а не толкова върт. момент.
Второ попитах защо някой дизел с 250 Nm/1800 ob/min. не е по-бърз от Голф4е GTI или Корола ТСпорт?
Нали тоя върт. момент при по-ниски обороти ми го представи като причина Голфа да бъдел по-бърз, а Королата по-бавна, само че това са празни приказки, колкото да запълниш мнение. Абсолютно невярно както е невярно, че Корола TSport не върви. Всички ревюта на собственици дават времена около 7 сек. 7.2-7.3-7 сек. 0-100км.ч.
Ако не знаеш даа я караш, може да ти струва,че не върви, но тази кола върви на обороти, не на дизелово каране. Иначе се радвай на голфовете.
За Селиката- немесих я ,защото тя е със същия двигател и е 7.2 сек до 100км.ч.
За Лотуса- и на него му монтират същия двигател и върви много. Ех колко били заблудени и от Лотус, та купуват не от Голф двигатели ,а от Тойота, и то точно от ТСпорт....
За въртящите момент- С червено съм отбелязал мое питане, на което ти не пожела да отговориш и защитиш тезата си... прекалено лековато пишеш.