Овиснали врати
-
Овиснали врати
Здравейте колеги,
имам Авенсис 99 но имам и следния проблем. Изглежда че предните врати са ми поовиснали и като ги бутна леко не се затварят, а като ги по засиля изглежда се качват върху куката на колонката и са ок. Та въпроса ми е (ако съм се изразил достатъчно ясно) могат ли да се регулират вратите и как?
имам Авенсис 99 но имам и следния проблем. Изглежда че предните врати са ми поовиснали и като ги бутна леко не се затварят, а като ги по засиля изглежда се качват върху куката на колонката и са ок. Та въпроса ми е (ако съм се изразил достатъчно ясно) могат ли да се регулират вратите и как?
Avensis I kombi, 4A-FE 110hp '99
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Овиснали врати
Пробва ли да смажеш пантите?eXploatator написа:като ги бутна леко не се затварят...
-
- lewstherin
Има един щифт или нещо подобно, на което се държат вратите, който се измъква леко. Удари го леко с нещо, за да си влезе пак както трябва и се оправят.
Посетете българския форум на Колелото на времето - http://truesource.50.forumer.com/index.php
-
Вратите увисват ако се разбият щифтовете или болтове и се получава луфт ако се разклати нагоре надолу,ако имаш предполагам се продават като резервна част,ако не то се касае за реглаж,но не очаквай вратите да ти се затварят като на нова кола.Реглажа обикновенно се извършва от планката на колонката на която се затварят.
-
Проблема е че като се затвори явно бравата се качва леко върху куката и всичко е ок. Но преди да се затвори докрай, се вижда, че е леко овиснала и резултата е че трябва малко по-силно да се засили. Днес загледах пантите и не са износени но изглеждат сякаш са бити (вероятно за да се напаснат) но това е правено при производството със сигурност.
Avensis I kombi, 4A-FE 110hp '99