Мнение за Корола?!

Orbit

Мнение за Корола?!

Мнение от Orbit » 23 Юли 2010 15:34

Значи тъй като мисля да си закупя следната корола модел 98-02Г та спрял съм се на два модела този с феислифта 1.4VVTI или по стария 1.4 86-коня.Та кажете ми кой мотор е по добър като цяло.Колата щесе кара на бензин и следователно кой е по икономичен динамичен какви са слабостите им и т.н.Добра ли е тази корола като цяло и т.н.Очаквам вашите мнения rolleyes.gif

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 23 Юли 2010 16:46

Преди близо две години когато избирах колата за жена ми и аз бях пред тази дилема,новия е по съвременен но имали проблеми в началото,колите които аз гледах не ми хареса как работи двигателя и се спрях на кола с 86к.с. двигател и метални колектори-истински изпитан Toyota двигател,работи много добре.Аз карам дизелови автомобили и съм им привърженик по много причини,една от които е именно купищата проблеми на бензиновите с ламда сонди датчици на колянов и разпределителен вал проблеми със загуба на мощност проблеми в ниските обороти и т.н.,но този двигател 1.3 86к.с. работи перфектно,такъв бензинов двигател освен на Хонда мисля няма,работи перфектно.За съжаление ще се наложи да се разделям с Королата,на жена ми и дадоха служебна.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 23 Юли 2010 17:03

Колега,за този модел(както и за повечето други) има доста изписано във Форума.Потърси!Иначе според мен най-важното е да попаднеш на запазен екземпляр,независимо от двигателя му.Аз съм с VVT-i,и нямам проблеми,но предишния собственик е правил двигател гаранционно.На тази първа генерация VVT-i има проблем с немските сегменти на Колбеншмит,които износват цилиндрите повече,и то неравномерно.След подмяна проблема изчезва.По-старите имат проблем с лошото осветяване от недобре конструирани фарове.Двигателите на по-старите не са толкова "нервни" като тези с VVT-i,и може би разхода им на гориво е незначително по-висок.Като цяло модела е безпроблемен,стига да попаднеш на пазен автомобил.Успех с покупката! :thumbsup:
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

styb

Мнение от styb » 23 Юли 2010 22:45

Имам Корола 1.4 VVT-I от по малко от година , доволен съм , доста е пъргав двигателя за тези 1.4 , наистина може би има малки колебания на малки обороти но натиснеш ли по мъжки педала просто е самолет , за икономичноста в градски условия просто няма как да стане , но за извънградско е добре Абе Тойотата си е Тойота - няма да сбъркаш ако се присъединиш към нас :thumbsup:
Toyota Corolla 1.4 VVT-I 2001

PManoilova

Мнение от PManoilova » 24 Юли 2010 11:43

Имам Corola 1.6 бензин -1999 г.. Имам въпрос :как се сваля филтъра на климатика, който е някъде зад жабката

niki60
Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
Обратна връзка:

Мнение от niki60 » 25 Юли 2010 15:21

не е зад жабката а под нея ,вадиш стелката от страна на предния пасажер,навираш си главата под таблото до централната конзола и вижда6 4 черни щифтчета,завърташ ги едно по едно и ги вадиш,след това махаш капачето което държат и бавно започваш да издърпваш филтъра като той се състои от 3 части свързани помежду си-проблема е че след като издърпаш донякъде трябва да го сгънеш за да можеш да издърпаш нататък..поставянето е по същия начин

Публикувай отговор