Удар при рязко отпускане на съединителя

Публикувай отговор
cargobg

Мнение от cargobg » 18 Юли 2010 18:56

мехаННика написа:Баси ако бяха дали по 50-60000 сега ушите им да са като на цар Траян от приказката.
biggrin.gif Да бе, тия па над 100 000 не дочуват въобще, що ли тъй.
А пък в случая "Удар при рязко отпускане на съединителя" кажи ми, колата ли си мразиш та пускаш съединителя рязко.
Това ми звучи все едно питаш:
Хора, защо като влезна със спирачка в дупка се чува един кофти звук, все едно се чупи нещо tooth.gif tooth.gif tooth.gif
При следното душманско каране, повечето разправят колко калпаво било окачването на еди коя си кола и тн.
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 18 Юли 2010 19:44

cargobg написа:
мехаННика написа:Баси ако бяха дали по 50-60000 сега ушите им да са като на цар Траян от приказката.
biggrin.gif Да бе, тия па над 100 000 не дочуват въобще, що ли тъй.
А пък в случая "Удар при рязко отпускане на съединителя" кажи ми, колата ли си мразиш та пускаш съединителя рязко.
Това ми звучи все едно питаш:
Хора, защо като влезна със спирачка в дупка се чува един кофти звук, все едно се чупи нещо tooth.gif tooth.gif tooth.gif
При следното душманско каране, повечето разправят колко калпаво било окачването на еди коя си кола и тн.
не си много прав колега.на 6-та страница споменах че на тия които им лопва при по-рязко отпускане усещат и тъкване при пускане дори и на нулева скорост.попитах някой да каже така ли е.и пак ще кажа че такъв шум няма при други коли--не е нормално.но .......тойота-масторите казват че е нормално.мисля че много взехме да тъпчим на едно и също място а темата стана 7 страници.тая тема край няма да има затова най-добре да се затрие някъде biggrin.gif надявам се единствено да не би с времето и километрите тоя шум да се увеличи mad.gif етогава ще е лошо.а другото което се надявам е че просто щото колата е нова на едва 6 000км и затуй лопа//което е фантазия//ако някой пак изкаже негативно мнение нека ми пише на ЛС да дойде и да чуе лопането.ще намерим от някъде едно голфче--милионник и ще сравним с него....да видим при него дали лопа-НЕЕЕ.аз спирам да пиша в тая тема.успех на всички :thumbsup:
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

cargobg

Мнение от cargobg » 18 Юли 2010 20:02

sacho7803 написа:не си много прав колега.на 6-та страница споменах че на тия които им лопва при по-рязко отпускане усещат и тъкване при пускане дори и на нулева скорост.попитах някой да каже така ли е.и пак ще кажа че такъв шум няма при други коли--не е нормално.но .......тойота-масторите казват че е нормално.
Че щом звука идва от съединителя има ли значение тогава на каква скорост си.Възможно е звука да идва от системата на педала до съединителя.

И не бегай ,нали целта е да разберем ,защо и при коли от какво и тн. го прави.
Пробвай един да седи в колата да натиска педала, а ти се заслушвай на изгасен двигател дали го има и от къде идва.
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 18 Юли 2010 20:55

не колега....при изгасен мотор няма никво лопване.един колега спомена за малко грес в каретата но......не ми се вярва на всички нови коли да слагат малко.или ако е така то има нещо умишлено.и в колкото форуми и простотии влизам и чета оставам с убеждение че новите коли ги правят така--лопащи с фабрични луфтове в трансмисията. http://skodaclub-bg.org/forum/viewtopic ... 00dd18f253

мехаННика
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от мехаННика » 18 Юли 2010 21:39

Саше ти си човек с мисия ,брат.След като сложиш в кавички всички всички майстори в България пред теб е Евросъюза.А може и просто да свикнеш с колата и да се изкефиш колкото можеш на тия 23 000 които си дал .Не е Lexus ISF но е мечта на доста хора.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 18 Юли 2010 23:59

sacho7803 написа:............един колега спомена за малко грес в каретата но......не ми се вярва на всички нови коли да слагат малко........................
Всъщност много хора споменаха обаче ти докато "повярваш" темата ще стане поне 200 страници !

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 23 Юли 2010 22:50

Bass_Man написа:
sacho7803 написа:............един колега спомена за малко грес в каретата но......не ми се вярва на всички нови коли да слагат малко........................
Всъщност много хора споменаха обаче ти докато "повярваш" темата ще стане поне 200 страници !
понеже "повярвах"в темата и днес ми смениха греста във вътрешните карета.действително че цвета й беше жълто-бял и количеството изглеждаше суууупер малко но и след смяната--сложиха няква немска пак светла и доста повече/сервиз на приятел--не тойота biggrin.gif / .......РАЗЛИКА ---НУЛАААААА.направо ме е яд-не за парите които дадох а щото разбутах фабричното.ПРОБЛЕМА НЕ Е В НИКВИ КАРЕТА а май-май както ми казаха в тойота--нормално е---луфтове фабрични---това си е истината.аз накрая ша се примиря но....преди това може да джасна някоя добавка в ск.кутия да видим ша обере ли луфтовете.това лупкане ме дразни--не е нормално.

мехаННика

Мнение от мехаННика » 24 Юли 2010 08:02

Да, джасни и 2 шепи дървени трици,ще млъкне веднага.О и вместо оригиналните скоби на маншоните сега имаш Ganyo Solutions или св опашки,нали? Като ти се "разлупкат" наистина каретата сега нямаш и гаранция,продължавай с подобренията :thumbsup:

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 24 Юли 2010 09:25

мехаННика написа:Да, джасни и 2 шепи дървени трици,ще млъкне веднага.О и вместо оригиналните скоби на маншоните сега имаш Ganyo Solutions или св опашки,нали? Като ти се "разлупкат" наистина каретата сега нямаш и гаранция,продължавай с подобренията :thumbsup:
Вий съвсем го побъркахте човека,вместо да го успокоите.Нищо лошо не е направил,ама наистина да не слага нищо в скоростната кутия.Саше,градско,звънни ми на 0878902169,азвече съм почивка,да пием по бира и да се наприказваме.

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 24 Юли 2010 10:35

просто по развитието на темата се зарибих че наистина лупкането може да е от каретата//както при колегата ккостов//но при мен не беше от това.и както колегата механика каза:наслаждавай се на удоволствието така и ще направя.еб.л съм я в колата biggrin.gifявно че сами си търсим кусури smile.gif nowyaris и аз тия дни излизам в лятна почивка и хващам морета и балкани biggrin.gif като се върна може да пийм по бира :thumbsup:

мехаННика

Мнение от мехаННика » 25 Юли 2010 09:21

Приятна почивка и ей, батко,намери да лупкаш некоя кака.не си лупкай съединителя повече. biggrin.gif

Аватар
Georgepetrov137

Мнение от Georgepetrov137 » 25 Юли 2010 13:54

Колеги, недейте с този тон, просташко е! Разбра се че при някой модели на тойота така си "лупка", питал съм и други собственици, всички го потвъждават. Изводът е че това явно не е дефект а нещо нормално, още повече че не съм видял на някой да му се е скапал колата а напротив, тойота си остава една от най-коравите коли. Аз карам аурис 2009 и с надежда се ровя да видя някой да се оплаква от дефект или слабо място в колата ама нейсе... Така че карайте си колите с кеф и не мислете повече глупости! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 25 Юли 2010 14:09

sacho7803 написа: понеже "повярвах"в темата и днес ми смениха греста във вътрешните карета.действително че цвета й беше жълто-бял и количеството изглеждаше суууупер малко но и след смяната--сложиха няква немска пак светла и доста повече/сервиз на приятел--не тойота biggrin.gif / .......РАЗЛИКА ---НУЛАААААА.направо ме е яд-не за парите които дадох а щото разбутах фабричното.ПРОБЛЕМА НЕ Е В НИКВИ КАРЕТА а май-май както ми казаха в тойота--нормално е---луфтове фабрични---това си е истината.аз накрая ша се примиря но....преди това може да джасна някоя добавка в ск.кутия да видим ша обере ли луфтовете.това лупкане ме дразни--не е нормално.
Е така и така си разглобявал поне да беше сменил и във външните . Сега поне ще си сигурен , че няма да имаш проблем с каретата , а не както механика злорадства .

muf

Мнение от muf » 29 Юли 2010 20:30

Правя втори опит да пусна какво са открили братята руснаци по проблема biggrin.gif
Първия път се получи нова тема :dark1:
Би било чудесно ако някой технически грамотен прецени доколко е адекватно това обяснение
Става дума именно за Корола като моята и проблема е същия - звукът се чува и при потегляне от място (май най-точно е да се каже че се чува при зацепване)
Изображение[/url]
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 31 Юли 2010 04:15

Съвсем е възможно но не би трябвало да е толкова трудно за диагностика . Накрая май ще стане , като с Дариа .

Публикувай отговор