Здравейте,
От днес съм горд собственик на 1вата си Toyota, а именно Corolla e11 - ZZE111L-AGMDKW.
Колицата е 3врата с Газов инжекцион. 1,4 vvti мотор.
Интересува ме какво трябва да се направи като обслужване на колата за да съм спокоен, че няма да съм причина за някаква по-сериозна повреда. Също така бих се зарадвал ако ми препоръчате и място на което мога да го направя. Намирам се в София.
Благодаря предварително за информацията!
Нова Corolla e11 - обслужване
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Примерно,отиваш в ТМ Ауто Изток или Запад ,в момента върви т.нар. на шега "мазна" кампания.Полусинтетика на 10,40лв/л и труд и филтър с отстъпка.Мисля че към 80-90 пари ще ти стигнат.Успоредно с това може да се прегледа и цялата кола.Виж си външния ремък,спир. течност дали е мътна ,масло в скоростите,антифриз ,накладки.А, и си продай газовия инжекцион защото тъкмо когато си спестил 2 х лева и ще трябва да ги занесеш е някой сервиз, лично мнение.
Всичко си е до шофьора при тия мотори.Ако само се возиш и колата има читав аванс процесор едва ли някога изобщо ще разбереш за намаления ресурс.Ако активираш VVTI-A редовно е друга работа, ама то кой си купува 1.4 за да кара както си трябва
Така че според мен карай и не се занимавай с глупости, кат се строши мотора ше си купиш друг.Ако караш достатъчно, от разликата в газта всяка година можеш да си купуваш двигател, ползван разбира се.