Педал на спирачките потъва.
Педал на спирачките потъва.
Здравейте. Аз като голям майстор си смених предните накладки, сега обаче ми се струва че педала потъва. При работещ двигател, спряла кола, педала при постоянне натист лека полека потъва почти до долу. Иначе си спира, при неработещ двигател педала е твърд и не потъва колкото и да натискаш. Нормално ли е всичко това или има нужда от ремонт, все пак спирачките са си спирачки и трябва да са изправни.
Toyota Corolla,2004,4D4,2000куб.
Toyota Corolla D4D 2.0 sol
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Педал на спирачките потъва.
Ако не си ги обезвъздушил....iennin написа:Здравейте. Аз като голям майстор си смених предните накладки, сега обаче ми се струва че педала потъва. При работещ двигател, спряла кола, педала при постоянне натист лека полека потъва почти до долу. Иначе си спира, при неработещ двигател педала е твърд и не потъва колкото и да натискаш. Нормално ли е всичко това или има нужда от ремонт, все пак спирачките са си спирачки и трябва да са изправни.
трябва да се покара известно време да се напаснат новите накладки и ще се оправи
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Натисни рязко и силно няколко пъти спирачките при спрял автомобил (за да не ги изпечеш)...
Така би трябвало да си легнат спокойно на местата...
А ако проблема продължава - има вероятност да имаш проблем с помпата...
Така би трябвало да си легнат спокойно на местата...
А ако проблема продължава - има вероятност да имаш проблем с помпата...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Чак да си навредил,само ми е чудно не ти ли направи впечатление че бая зор ти дава,или си зверски здрав:)),иначе колегата ти е писал може и обезвъздушаване да си направиш ако не се оправи потъването,намен така ми потъваше пролетта заради не добре направено обезвъздушаване,иначе си спирах ок,при повторното всичко си доиде на място.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Ако нямаш проблем със спирачките по-добре не пипай нищо. Моя Авенсис е така от нов, а именно вече 5 години. При спрял автомобил, при натиск, педала стига почти до пода, но за сметка на това при движение, леко като докосна педала и започва да спира. Така, че моя съвет е да не пипаш, освен ако при натискане колата ти не спира.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Педал на спирачките потъва.
Няма проблеми ! Даже имаше цяла тема за това .iennin написа:Здравейте. Аз като голям майстор си смених предните накладки, сега обаче ми се струва че педала потъва. При работещ двигател, спряла кола, педала при постоянне натист лека полека потъва почти до долу. Иначе си спира, при неработещ двигател педала е твърд и не потъва колкото и да натискаш. Нормално ли е всичко това или има нужда от ремонт, все пак спирачките са си спирачки и трябва да са изправни.
-
- Получена благодарност: 3 пъти
- martod
И добре правиш..iennin написа:На майстори ходя ако услугата която предлагат, ми е изгодна или не мога да свърша работата сам. Пък и тръпката е друга когато сам се справиш с нещо. Да се занимавам с колата ме разтоварва. Иначе, сега като карам всичко си е същото, явно съм си внушил че потъва педала.

Щом си ги върнал със специален инструмент и не си развивал пробките, няма причина поради която да обезвъздушаваш..

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Можеше да изчакаш да ти мине Внушението и да не ни караш да подскачаме всички.Пък и тръпката да се нанижеш в нечий багажник наистина е неповторима-никакъв ремонт "направи си сам"не може да се мери с нея.iennin написа:На майстори ходя ако услугата която предлагат, ми е изгодна или не мога да свърша работата сам. Пък и тръпката е друга когато сам се справиш с нещо. Да се занимавам с колата ме разтоварва. Иначе, сега като карам всичко си е същото, явно съм си внушил че потъва педала.