компресор за климатик на Авенсис

shockwave

компресор за климатик на Авенсис

Мнение от shockwave » 18 Юли 2010 21:25

Здравейте,
Искам да ви питам дали има вариант компресора ми за климатика да изгори при палене на колата. Вчера се прибрах от път и при едно спиране (за кафе - не повече от 10тина нимути) климатика просто спря да работи. Става въпрос за Авенсис 2004та. Бях в сервиз и при диагностика се оказа че датчика на компресора е изгорял, но трябвало да сменя целия компресор, понеже били в комплект а и било по-сигурно..... и цената била над 1300лв. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? (и да има идеи за по-безболезнено решение smile.gif )

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 19 Юли 2010 00:19

Ако компресора е с три кабела ,единия е за магнита ,а другите са за някаква защита. На един ярис от старите беше станало така ,дадох на късо двата кабела които са за защитата и тръгна нормално.От тогава мина доста време и не съм го виждал повече,сигурно още си кара така.

Ако дадеш кода на модела на колата ,мога да ти кажа цветоветв на кабелите.

Аватар
vladobe

Мнение от vladobe » 19 Юли 2010 11:14

По-евтиния вариант е да търсиш Авенсис на части или да търсиш да рециклираш... за което не знам дали е оферта. http://thermoking.tomchevi.com/index.ph ... ompressors
ЦЕНИ ЖИВОТА НА ОСТАНАЛИТЕ, АКО НЕ ЦЕНИШ ТВОЯ!!!

shockwave

Мнение от shockwave » 19 Юли 2010 13:05

Мерси много за отговорите. Колкото до 2ра употреба - има ли разлика дали ще е от малко по-нов или по-стар, или е важно да е същия модел на авенсис? Също така има ли значение от двигателите?

Публикувай отговор