От тая дето я продават за карета,с цвят на вкисната семенна течност,и само малко по-гъста.Bass_Man написа:И ? Не разбрах нея грес какъв цвят беше ?
Удар при рязко отпускане на съединителя
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Големи вълнения!
Миналата година в ТМ Ауто на бул. "Сливница ми смениха маншон на външно каре, поради злодейско пробиване с отверка на маншона в бояджийски сервиз.
В оригиналния комплект си имаше и грес и скоби т.е. всичко необходимо. Не ми се е налагало да мисля за типа на греста и количеството.

Миналата година в ТМ Ауто на бул. "Сливница ми смениха маншон на външно каре, поради злодейско пробиване с отверка на маншона в бояджийски сервиз.
В оригиналния комплект си имаше и грес и скоби т.е. всичко необходимо. Не ми се е налагало да мисля за типа на греста и количеството.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- martod
За целта има и едни скоби, дето се слагат в двата края на маншона, за да не изтича греста.. laugh.gif biggrin.gif laugh.gifnowyaris написа:Басмане,има едни греси,дето направо си изтичат през маншона.
Като не ги стегнеш както трябва и небесно-розова грес да сложиш и тя ще изтече..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
привет колеги.понеже тия дни бях у варна и минах и през техния сервиз biggrin.gif като помолих само някой от"масторите"да излезе да погледне колата щото нещо чука съединитела.чаках 20 минути и накрая излезе един.обясних му демонстрирах му и оня вика """е кво?????"".ВИКАМ КАК КВО БЕ ЧОВЕК--не чуваш ли как нещо тък-а при пускане на съединитела?човека каза---това е нормално.аз пак попитах-защо е нормално а той ми обясни че в ск.кутия и дифиренциала "уж" имало оставени фабрични луфтове и оттам тъква.е ееее как да споря с такива хора.казах му че досега колкото коли съм имал не е имало такова цъкване и оня пак са прай на разбирач biggrin.gif ако пътувам нанякъде дето тойота имат и друг сервиз и там ще питам biggrin.gif .между другото искам да попитам колегите дето го чуват и тия дето не го чуват тоя шум.....при запалена кола на място и при рязко отпускане на съединитела//на свободна скорост//при мен се чува--"тък" или "цък" ....незнам как да го обясня.но се чува единствено на тихо място //гараж...пплощадка//пробвайте....и кажете чува ли се и при вас?
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
ЕЕ в кви филми се вкарвате не е истина, как искаш да няма никакви звуци.Какво общо имат луфтовете на скоростната кутия при нулева скорост.Ако си на 1ва и тръгнеш да отпускаш тогава ще се чуе "луфта". При съединителя нали имаш притискателен диск с пластини, как искаш да не се чува никакъв звук.Прекалено много се заслушвате в некви звуци които са си нормални.sacho7803 написа:като помолих само някой от"масторите"да излезе да погледне колата щото нещо чука съединитела.чаках 20 минути и накрая излезе един.обясних му демонстрирах му и оня вика """е кво?????"".ВИКАМ КАК КВО БЕ ЧОВЕК--не чуваш ли как нещо тък-а при пускане на съединитела?човека каза---това е нормално.аз пак попитах-защо е нормално а той ми обясни че в ск.кутия и дифиренциала "уж" имало оставени фабрични луфтове и оттам тъква.е ееее как да споря с такива хора.казах му че досега колкото коли съм имал не е имало такова цъкване и оня пак са прай на разбирач biggrin.gif ако пътувам нанякъде дето тойота имат и друг сервиз и там ще питам biggrin.gif .между другото искам да попитам колегите дето го чуват и тия дето не го чуват тоя шум.....при запалена кола на място и при рязко отпускане на съединитела//на свободна скорост//при мен се чува--"тък" или "цък" ....незнам как да го обясня.но се чува единствено на тихо място //гараж...пплощадка//пробвайте....и кажете чува ли се и при вас?
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
На страха ушите са големи! Някои хора много ги е страх ,че ще им се счупи колата. Е... осъзнайте го ,тя наистина ще се счупи някой ден ! Но докато това не се случи какво толкова му мислите,има къде къде по-важни неща от една ТЪПА кола !
Виждал съм доста хипохондрици (мисля че това е думата )дето им се чуват разни неща ,след като са се оплаквали един два пъти им кажеш ,че си им решил проблема без да е правено нищо по колата ,казват-еее... ей т'ва вече е друга работа вече го няма това нещо.
На 100% всички те прекаляват с четенето на форуми!
На тези същите ,като им изтече гаранцията вече спират да чуват шумове.Защо ли?
Това,че тая тема става доста дълга е много показателно.
Виждал съм доста хипохондрици (мисля че това е думата )дето им се чуват разни неща ,след като са се оплаквали един два пъти им кажеш ,че си им решил проблема без да е правено нищо по колата ,казват-еее... ей т'ва вече е друга работа вече го няма това нещо.
Това,че тая тема става доста дълга е много показателно.
Последно промяна от diesel_power на 18 Юли 2010 13:22, променено общо 1 път.
Той се изостря от ненужно наплашване, хората се психясват.nowyaris написа:ба не е баш тъй.Кат си дал 20 000-30 000 лв. слуха се изостря осезаемо.
Както са се наплашили от нафтата в България, всеки трети тука обяснява колко скапана била, е кажи ми как да вервам като и аз карам, зареждам и нямам ядове.
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.
- martod
Защото хапчетата за високо кръвно налягане (хипертония) са скъпи laugh.gif а след гаранцията, не ги дават безплатно...diesel_power написа: Виждал съм доста хипертоници (мисля че това е думата )дето им се чуват разни неща ,след като са се оплаквали един два пъти им кажеш ,че си им решил проблема без да е правено нищо по колата ,казват-еее... ей т'ва вече е друга работа вече го няма това нещо.
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- diesel_power
-
- Почетен Администратор
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nowyaris май отговори на въпроса на темата biggrin.gif biggrin.gif наистина че като даде човек 20-30 000лв и му се изостря слуха а и зрението също biggrin.gifявно че поради тази причина само притежателите на нови коли чуват лопване biggrin.gif biggrin.gifnowyaris написа:ба не е баш тъй.Кат си дал 20 000-30 000 лв. слуха се изостря осезаемо.
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г