Е с тоя 2.2 Д4Д градско няма да ти е по-малко.Определено за градско това 7.4 не отговаря за 1.8 VVTi.scorpion написа: Преди този 2.2 Д4Д имах Авенсис 2005 с 1.8 VVTi. Извънградско с много галене 6.8/100, а иначе около 7.4/100. Градско - доста но ... тогава автомобилът ми беше служебен и .... biggrin.gif
най икономична тойота
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
scorpion написа:София-Варна-Дружба - 5.7/100 ср.скорост 82 км/ч
Дружба-Варна-София - 5.7/100 ср.скорост 88/км.ч
4 пътника, от които съответно три дами с прилежащия багаж за море
Честно казано имаше си трафик и за съжаление се налагаше и в двете посоки да се превключва на много ниска предавка и да се пъпли в колона.
Според мен обаче разхода е завишен и причината е в моето шофиране. Само за сведение когато за пръв път (беше на около 100 км по километраж) изкарах автомобила на дълго (София-Халкидики) и го карах изключително плавано и без да надхвърлям 100-110 км. разхода ми до Солун беше 4.3/100 !!!!!.
И по принцип при по "Плавно" управление разхода ми извънградско се движи около 4.8/5.2.
Преди този 2.2 Д4Д имах Авенсис 2005 с 1.8 VVTi. Извънградско с много галене 6.8/100, а иначе около 7.4/100. Градско - доста но ... тогава автомобилът ми беше служебен и .... biggrin.gif
Това вече са доста по-коректни данни !
И абсолютно правилно е забелязъл колегата , че бързите преходни процеси вдигат разхода . Това си е проста физика .
Да ама некой хора това "Плавно" го разбират грешно, че като не натиска газта и го е страх да мине 2000 оборота колата ще му харчи по малко.После се чудят защо на другите им дава по нисък разход.Bass_Man написа:Това вече са доста по-коректни данни !scorpion написа: плавано и без да надхвърлям 100-110 км. разхода ми до Солун беше 4.3/100 !!!!!.
И по принцип при по "Плавно" управление разхода ми извънградско се движи около 4.8/5.2.
И абсолютно правилно е забелязъл колегата , че бързите преходни процеси вдигат разхода . Това си е проста физика .
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.
- martod
Че ти да не би да си се съмнявал до сега ?.. biggrin.gifvladobe написа:В крайна сметка ДИЗЕЛА печели ?
Всеки си хвали неговото си, но когато се наложи да се пътува на далече(в чужбина например) търси комшията или приятеля с дизеловата кола да го кара.. laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-
- Почетен Администратор
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Печели големия бонус и 20% отстъпка от помпата и дюзите ако ги вземе на веднъж . Че така или иначе ще ги сменяваvladobe написа:В крайна сметка ДИЗЕЛА печели ?

Хахахахахахахаха , ако на тировете им викаш коли става . Иначе ся да не излязат бензините по-ефективни за градско , а пък дизелите за извънградско ? biggrin.gif laugh.gif biggrin.gifmartod написа:Че ти да не би да си се съмнявал до сега ?.. biggrin.gifvladobe написа:В крайна сметка ДИЗЕЛА печели ?
Всеки си хвали неговото си, но когато се наложи да се пътува на далече(в чужбина например) търси комшията или приятеля с дизеловата кола да го кара.. laugh.gif