Здравейте ! Нов съм във Вашия форум и дано ме зарадвате с мненията си за да се задържа тук. Та директно към това което ме интересува...
На път съм да купя Тойота Селика 1,6 16 произведена 1993 или така наречената пета генерация... колата е на близо 90 000 км , изглежда добре външно , по годовата част се обаждат накрайници ... биалетки .. Шарнири, няма значение ще ги сменя...
Искам да чуя вашето мнение за Автомобила, Плюсове минуси ... цени на части, обичайни проблеми...
Извинявам се ако вече има подобна тема!
С уважение: О.Христов
Вашето мнение за Селика "92
Re: Вашето мнение за Селика "92
18 годишна кола на 90 000км и с тропаща предница, да да ....ogi_sh написа:Здравейте ! Нов съм във Вашия форум и дано ме зарадвате с мненията си за да се задържа тук. Та директно към това което ме интересува...
На път съм да купя Тойота Селика 1,6 16 произведена 1993 или така наречената пета генерация... колата е на близо 90 000 км , изглежда добре външно , по годовата част се обаждат накрайници ... биалетки .. Шарнири, няма значение ще ги сменя...
Искам да чуя вашето мнение за Автомобила, Плюсове минуси ... цени на части, обичайни проблеми...
Извинявам се ако вече има подобна тема!
С уважение: О.Христов

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Погледни тази тема . Там ще видиш и моето мнение . http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... highlight=
По темата с километрите . Моята бабичка е на 300к километра и мисля си че пак е връщан километража . Защото аз правя 30 км на ден градско по 30 дни + 200-300 км извънградско са около 1200 км на месец по 12 са около 15000 км годишно ....... Хайде ти си продължи със сметките .
Какво друго .... Купето е малко тежко като че ли за този мотор или поне на мен така ми се струва . Препоръчвам ти 2-ву литровият мотор . И съвсем сериозно виж друга оферта това с тези 90000 км не ми харесва и на мен.
По темата с километрите . Моята бабичка е на 300к километра и мисля си че пак е връщан километража . Защото аз правя 30 км на ден градско по 30 дни + 200-300 км извънградско са около 1200 км на месец по 12 са около 15000 км годишно ....... Хайде ти си продължи със сметките .
Какво друго .... Купето е малко тежко като че ли за този мотор или поне на мен така ми се струва . Препоръчвам ти 2-ву литровият мотор . И съвсем сериозно виж друга оферта това с тези 90000 км не ми харесва и на мен.

Избора ти е много добър като за кола/кеф/работа/дълъг път. Аз вече сядам на втора такава и съм адски доволен за тези пари модела супер поне на мен много ми харесва и ако се наложи да сменям колата ще я сменя отново с друга такава. Замисли се само дали да е 1.6 или 2.0 понеже аз страдах от тая дилема и постоянно като я карам си викам абе върви ама можеше и малко повече 
Разхода на 1.6 мотора като за неговия вървеж е приличен градско средно е около 10. Извънградско при нормално каране можеш да стигнеш и до 6/5~7,8 зависи колко ти е тежък крака. От към обслужване ще се родиш нещата са евтини, аз честно казано не съм сменял нищо освен накладки и обслужване така че за части не мога да кажа много. За недостатъци може да се спомене малкото място на задните седалки, но нали все пак ги има пък и нали не си такси като се седнал на шоферското място и ти е удобно другите да се спасяват все пак е спортно купе
в едно ревю бяха писали че ако седне едър възрастен човек отзад трябва да го вадят с лост :Д но за финни гаджета става
Багажника и е огромен ако речеш да слагаш туби муби ще ти остане и място за палатки и провизии като ходиш някъде
. Ако я газифицираш ще се родиш от към икономия това е до човека някой не харесват газта но съм се убедил че тази кола може да бъде доста икономична на гас само дето трябва да се направят много прецизни настойки. от към ходовата част съм имал проблеми с тропания отзад на много се разбиват едни реактивни щангички на които тампоните не се продават по отделно ами са цели и са скъпички но има хора който могат да ги препвавят. а колкото до разни други чаркаляци тук например в този форум се продават доста на части и ако имаш нужда да подменяш по интериора или ламарините ще го намериш. Важното е бройката която си се засилил да ти харесва наистина огледай и вземи най-добрата. няма да съжаляваш.

Разхода на 1.6 мотора като за неговия вървеж е приличен градско средно е около 10. Извънградско при нормално каране можеш да стигнеш и до 6/5~7,8 зависи колко ти е тежък крака. От към обслужване ще се родиш нещата са евтини, аз честно казано не съм сменял нищо освен накладки и обслужване така че за части не мога да кажа много. За недостатъци може да се спомене малкото място на задните седалки, но нали все пак ги има пък и нали не си такси като се седнал на шоферското място и ти е удобно другите да се спасяват все пак е спортно купе

-
- Обратна връзка:
Celika
Az bih spodelil che kolata moje da e na 90 000 sled osnoven remon.Ako ne i e praven to e na minimum 300 000.Za samata kola......Celica,nqma kakvo da se kaje poveche!!Ogledai i za drugi podobni i ako imash vuzmojnost saberi oshte malko parici i zemi sledvashtata ili po-svedvashtata.Chastite za tazi kola sa ponosimi(samo ne v Toyota)!Pojelavam ti uspeh,bez avariina kakvoto i da vzemash!
I am watching the rise and fall of my salvation!