Удар при рязко отпускане на съединителя
- Georgepetrov137
Аз го имам това "хлопане" при смяна на предавките откакто съм взел колата (вече е на 5000 км) и си мислех че е нещо нормално, но като чета последния коментар ще взема да ида в сервиза да понахалствам малко. И друго - при маневри с много бавна скорост се усеща и леко прихлопване във волана, особено при маневра с по-голямо завъртане. Някой да има идея...?
не си губи времето с тия .....на 100%ще ти кажат че е нормално.явно самите ск.кутии и диферинциали са така измислени конструктивно.има някъде някакъв пропуск или.....незнам кво.моята лопва при потегляне и то единствено ако в точката на зацепване на съединителя не съм подал газ.дам ли газ няма "луп".лопва и при превключване от 1-ва на 2-ра--то там даже ми се струва че изтраква нещо.от 3-та до 6-та скоростите си влизат перфектно...няма луп няма туп.Georgepetrov137 написа:Аз го имам това "хлопане" при смяна на предавките откакто съм взел колата (вече е на 5000 км) и си мислех че е нещо нормално, но като чета последния коментар ще взема да ида в сервиза да понахалствам малко. И друго - при маневри с много бавна скорост се усеща и леко прихлопване във волана, особено при маневра с по-голямо завъртане. Някой да има идея...?
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
днес минавайки покрай сервиза реших да спра и да питам що така лупка biggrin.gif излезе един агент седна 1-ва 2-ра задна и гледа учудено казвайки че всичко е ок.а аз пак питам как ок бе човек туй тък-ване чукване не го ли чуваш.дори отворих капака и като натискам и пускам съединитела пак се чува тък-тък.оня пак вика--нормално biggrin.gif и за да ми докаже че е така запали един ярис май тестови беше и ми вика пробвай-гледай--слушай---беше на абсолютно същото дередже
викам си бах маа му убеди ме тоя.дори ми обясни че фер.диск бил с някви тампони а не с пружини може и оттам да било по-твърдо зацепването.щом скоростите ми влизали като перце да си свиркам и да си карам biggrin.gif послушах го и си тръгнах.нямаше да се съглася ако другата кола която пробвахме не беше така но...уви...същото лопане.явно сички са лопащи но не всеки го чува това.

Ти, баце, си получил някаква психоза от тия поляци laugh.gif Която тема отворя само за поляците бълнувашjim_beam написа:аве поляците са си оставили ръцете май,ама айде да не започваме пак.да не са направили някакво подобрение от полски фиaт негодниците?

PS. Абе вие тея Тойоти големи боклуци ги изкарахте ве! ... или вие сте прекалено взискателни и търсите под вола теле ?!?!?!

PS2. Който иска да не чува никакви звуци, като кара кола, - да си купи Приус

Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
като се порових из форума открих още няколко теми за това "лопване".вече съм почти сигурен че го има при всички тойоти.явно е че има нещо различно в сцеплението от други марки коли и просто като й свикнеш и лопкането поизчезва biggrin.gif http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=391 ... ght=#39183 и тая http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=134 ... ht=#134291
Последно промяна от sacho7803 на 10 Юли 2010 14:48, променено общо 1 път.
С нетърпение чакам Toyota да се научат да правят съединители и скоростни кутии. Моя авенсис е 99та. Имам колега с корола 99та. Все тва им куца. Неотдавна се возих на авенсис 2004та. Всичко перфектно ама и нейния съединител не беше цвете при потегляне. Как може смотаните опели да потеглят плавно и безпроблемно а Тойотите не могат. С това не мога да се примиря.
P.S. Шефа ми караше Mitsubishi Galant 2000г. Майсторите казват-същата скоростна като на Тотка. Да ама тоя Galant съм го карал. Потегляше си мазно.
P.S. Шефа ми караше Mitsubishi Galant 2000г. Майсторите казват-същата скоростна като на Тотка. Да ама тоя Galant съм го карал. Потегляше си мазно.
Avensis 7A-FE
Леле за какви неща се притеснявате... Ще ви повозя на Супра, да чуете лопане от камьонджийски скорости и диф. То не е лопане при превключване, не е лопане при зацепване на съединител, не е лопане при зацепване на диф. А по-лошото е, че всички менюълки са така и това е напълно нормално. Чета и в анлийските и в американските форуми... Докат не се появи проблем си карайте колиците и те тва ти е!
laugh.gif

На Супрата е НЕМСКИ GetragKingSteve написа:С нетърпение чакам Toyota да се научат да правят съединители и скоростни кутии...

- martod
То това е интересното в случая, че Тойота не правят съединители, а им ги правят Дайкин или Айсин ...KingSteve написа:С нетърпение чакам Toyota да се научат да правят съединители и скоростни кутии. Моя авенсис е 99та. Имам колега с корола 99та. Все тва им куца. Неотдавна се возих на авенсис 2004та. Всичко перфектно ама и нейния съединител не беше цвете при потегляне. Как може смотаните опели да потеглят плавно и безпроблемно а Тойотите не могат. С това не мога да се примиря.
Същите производители правят и съединителите на Мицубиши, Мазда и т.н... но при другите марки няма оплакване от такова лупкане ..
Явно проблема не е в самият съединител а някъде другаде..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....