nowyaris написа:Дизелджиите май сте склонни от радикални случки да си вадите кардинални заключения
Първо този разход е правен точно на едно трасе няколко пъти.
Второ, ни съм бензинджия, ни съм дизелджия и не ми е било целта да икономисъм некой лев, защото тези пътувания са били по работа.Просто в 2-3часа през ноща освен да си играем и да се занимавам с това да си засичам на колко можем да падне разхода, не ми остава друго, пред алтернативата да заспим на волана
jim_beam написа:@cargobg
ти с някаква специална нафта ли караш?
знам,че тоя мотор е доста икономичен,ама твоя си е направо за гинес.
засичал ли си го от пълен до пълен резервоар,че моя BC дава около 1-1,5л по-малко от реалния разход?
За по икономична от останалите не мисля, защото при нормално каране си ми лепи точните цифри по книжка +-0.1-0.2л.
Не е засичан пълен -пълен.
Пълня догоре на Пампорово и на влизане в София на борда пише 3.4л, трасето предразполага да си играеш, защото от Пампорово до Асеновград е много нанадолно, и вече после много зависи как ще използваш терена.Борда наистина може да дава отклонение, обаче при нормално мое темпо, което не се различава много ,а разликата е че не гледам терена и подържам постоянна скорост показва 4.9-5.2л. в София.
Мен разхода не ме интересува и не твърдя че теа дани са абсолютно точни, казвам само какво пише на борда при едно трасе едни километри с различен начин на каране.
jim_beam написа:нямам за цел да се заяждам,
Споко чуече, тоа Басс_ман ви е наплашил.
За по икономична от останалите не мисля, защото при нормално каране си ми лепи точните цифри по книжка +-0.1-0.2л. ама това е на 200 000км. тамън е в тинейджърските си години за дизел МУ-ХА-ХА.
Тези точните по книжка са абсолютно верни, където ми ги дава, защото се случва на неколко пъти да засмуче въздух

Avensis 2.0L D4D combo 110hp.