За мощността на Avensis 1,6 2010
За мощността на Avensis 1,6 2010
Верно ли е, че двигателят 1,6 на Авенсис 2010 е малък за тази кола... Много хора казват че купето е твърдe тежко за 1.6 бензинов двигател.. Трябвало най-малко 2,00.... Моля за съвет...

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Ако искаш да се издокараш с нов Авенсис без да се набуташ много, това е правилния модел.
1. Караш "последен писък" на модата и се правиш на важен!
2. И без това не си купуваш състезателен автомобил, не е толкова важно какъв е ДВГ. Все ще има достатъчно мощност да се движиш прилично по нашите пътища и при действащите ограничения.
Аз бих си избрал точно този вариант ако си купувам нова кола за фукара.
2. И без това не си купуваш състезателен автомобил, не е толкова важно какъв е ДВГ. Все ще има достатъчно мощност да се движиш прилично по нашите пътища и при действащите ограничения.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Raya
- Получена благодарност: 2 пъти
Фукарите са тези, които купуват нова кола, а после се оплакват от гаранцията (че било скъпо). А някои просто харесват нови коли, без да се фукат.zi_zi_top написа:Ако искаш да се издокараш с нов Авенсис без да се набуташ много, това е правилния модел.
Какво, че не състезателен автомобил, мощността не е за пренебрегване (при изпреварвания на камиони). 1.8 автоматик на режим "спорт" приятно изненадва.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 34 пъти
Хайде ЧЕСТИТО! Хайрлия да е и безаварийна.
Бяхме ли от полза или напразно търкахме клавиатурите?
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Raya
Това за мен ли се отнася?zi_zi_top написа:Хайде ЧЕСТИТО! Хайрлия да е и безаварийна.
( от темата)Raya написа:Благодаря на всички за отговорите![]()
Везните наклониха към автоматик бензин 1.8 седан Elegance.
Бяхте полезни със съвета за тест драйва и автоматика
-
nowyaris
Много си е икономичен откъм масълце.И откъм бензинец също.Ако си е намерил читаво 1.6 да си го взима-може да му е късмет.Petar написа:Мисля че въобще нее слаб 1.6 литровия двигател 132 коня ускорение 10.4 сек. до 100 км/ч.. Но наи-добрият вариан за този Авенсис като цена мощност и икономичност сие 1.8 литровият двигател
- smsdeliverer
- Автомобил: LEXUS NX300H F sport
- Обратна връзка:
Доколкото разбирам тук става въпрос за нова кола ,дано всички да са читавиnowyaris написа:Много си е икономичен откъм масълце.И откъм бензинец също.Ако си е намерил читаво 1.6 да си го взима-може да му е късмет.Petar написа:Мисля че въобще нее слаб 1.6 литровия двигател 132 коня ускорение 10.4 сек. до 100 км/ч.. Но наи-добрият вариан за този Авенсис като цена мощност и икономичност сие 1.8 литровият двигател
След доста чудене и от моя страна и аз се спрях на този двигател , разликата с 1.8 е само 12 коня , единственото лошо е ,че в България не се предлага Executive с 1.6 двигателя ,а другото най-лошо е че ги няма в наличност чакам вече два месеца , а колата ми пристига края на август началото на септември .