-
Климент
Мнение
от Климент » 30 Юни 2010 16:03
Колеги положението с мойте лагери (предни) е трагично

. Предлагат ми лагери марка MAPKO непозната за мен марка. Прочетох във форума на BMW много лоши думи за тази марка ....всичко произведено от тях било боклук.Издържали по 1000км и се скапват . Моля някой ако кара с такива да сподели така ли е

Уж били немски но....И аз ги поръчах без да проверя за какво става дума обаче има вариант да откажа поръчката и да взема други.Ще съм ви благодарен ако ме насочите към някакви по истински лагери

Toyota Carina E 2.0GLi 3s-fe
Климент
-
desotodorov
Мнение
от desotodorov » 30 Юни 2010 16:18
Колега - горещо те съветвам да откажеш порчъката на тия "немски" измишльотини, твоите лагери (както и моите) можеш да ги намериш в Евро 07 - ще ти ги доставят с куриер, марката е NSK - чистокръвни японски лагери струва около 40-50лв лагера, но задължително трябва да си купиш и комплекта уплътнения - два пръстена и два семеринга - на фирма 555 бяха моите - перфектно пасват (не си прави илюзиите че ще намериш такива семеринги по магазините - не са стандартни). Комплекта ъплътнения струваше ако не се лъжа около 20лв. Така - комплект - за двата лагера ще ти стъпи около 140 лв.
И - от мен съвет - резервни части за японска кола не търси от европейски производители

.
Последно промяна от desotodorov на 30 Юни 2010 17:01, променено общо 1 път.
desotodorov
-
martod
Мнение
от martod » 30 Юни 2010 16:21
Насочвам те към по истински.. biggrin.gif
KOYO- NTN - NSK ..
П.П. Той Десо вече те е насочил към една от марките..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
martod
-
Климент
Мнение
от Климент » 30 Юни 2010 16:23
Тичам до магазина да ги откажа.Ще поръчам NSK Благодаря за бързия отговор колега

Дано са по читави тези
Климент
-
desotodorov
Мнение
от desotodorov » 30 Юни 2010 17:08

- NSK ми бяха "оригиналните" на колата - вече 30 000 км са тествани - предполагам, че поне още два пъти по-толкова ще издържат...ако удържат над 100 000 - ще се окажат по-здрави от вездесъщите SKF и INA - карах с такива на други коли на 100 000 - "тоталише капут"...та така
desotodorov
-
Климент
Мнение
от Климент » 30 Юни 2010 17:11
Отидох до магазина и какво да видя ???Мойте ментяни лагери пристигнали

...казах им да ги сложат на някоя каручка и си поръчах NSK и комплектите със семеринки и т.н. Добре че са готини продавачите и нямаше проблем със връщането. Ей благодаря ви много за помоща

Иначе автогол

Климент
-
dimvex
-
Обратна връзка:
Мнение
от dimvex » 03 Юли 2010 15:14
desotodorov написа:Колега - горещо те съветвам да откажеш порчъката на тия "немски" измишльотини, твоите лагери (както и моите) можеш да ги намериш в Евро 07 - ще ти ги доставят с куриер, марката е NSK - чистокръвни японски лагери струва около 40-50лв лагера, но задължително трябва да си купиш и комплекта уплътнения - два пръстена и два семеринга - на фирма 555 бяха моите - перфектно пасват (не си прави илюзиите че ще намериш такива семеринги по магазините - не са стандартни). Комплекта ъплътнения струваше ако не се лъжа около 20лв. Така - комплект - за двата лагера ще ти стъпи около 140 лв.
И - от мен съвет - резервни части за японска кола не търси от европейски производители

.
Чистокръвен лагер за 50 лв май няма biggrin.gif .Щом обаче няма проблем-значи е добър .Аз за съжаление нямах същия късмет с тия лагери-може ида е от пътищата и от какво ли не...Тая марка има производство къде ли не.Явно трябва да случиш...Моите явно са от тук

-NSK China Technology Center (Kunshan, China)
Хубавата кола е като хубавата жена-консумативите й са скъпи...
dimvex
-
Климент
Мнение
от Климент » 03 Юли 2010 16:12
Днес ги сложиха NSK пише Japan на тях но ще ги видим... едната главина беше за боклука смениха я,стария лагер беше пак NSK но пишеше England на него ....(беше посинял) и адски разбит и един шарнир пак разбит абе вместо 140лв ми излезе 350лв всичко

. Сега колата дърпа на дясно...понеделник съм на стенда и там 30/40лв но така ще е вечни работи нема

Климент
-
LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение
от LEXUS » 03 Юли 2010 23:01
Климент написа:Днес ги сложиха NSK пише Japan на тях но ще ги видим... едната главина беше за боклука смениха я,стария лагер беше пак NSK но пишеше England на него ....(беше посинял) и адски разбит и един шарнир пак разбит абе вместо 140лв ми излезе 350лв всичко

. Сега колата дърпа на дясно...понеделник съм на стенда и там 30/40лв но така ще е вечни работи нема

England ще пише я, нали е сглобявана в Англия Карината.
Доста си я раздрънкал тази кола, на колко хиляди км. е?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
LEXUS
-
Климент
Мнение
от Климент » 04 Юли 2010 07:37
LEXUS написа:Климент написа:Днес ги сложиха NSK пише Japan на тях но ще ги видим... едната главина беше за боклука смениха я,стария лагер беше пак NSK но пишеше England на него ....(беше посинял) и адски разбит и един шарнир пак разбит абе вместо 140лв ми излезе 350лв всичко

England ще пише я, нали е сглобявана в Англия Карината.
Доста си я раздрънкал тази кола, на колко хиляди км. е?
Купих колата преди 1година и 7месеца на 147 000км незнам дали са реални ,сега е на 172 000км. Като я взех нямаше проблеми с окачването (само една биалетка лопаше) смених я но пак лопа.Тампоните на щангата се оказаха заминали.С тези нашите пътища съм и разказал игрите въпреки че я пазя

Климент
-
djobonano
- Местоположение: София - TOYOTA AVENSIS 1 - T22 - 2000 г. - 2.0TD - 90 ps.
Мнение
от djobonano » 27 Юли 2010 09:28
Скоро смених лагер на главина, на самия лагер пише Англия и от
Euro 07 струва 56 лв. без допълнителните части, така го продават но
не ми и трябваха защото старите не се захабяват а и по важното са
си оргинални. За сега нямам проблеми.
Успех.
djobonano