Има ли датчик за нивото на антифриза авенсис2005 2.2 150д4д?

georgiivankov

Има ли датчик за нивото на антифриза авенсис2005 2.2 150д4д?

Мнение от georgiivankov » 01 Юли 2010 12:24

Сега когато колата ми прегря и духна гарнитурата и долях 2литра вода се сетих,че не светна никаква лампичка на таблото за ниско ниво на антифриза.Как е възможно да няма,пасата ми който беше 91 година има индикатор за ниско ниво.Има ли някакъв датчик и лампичка или трябва да се гледа казанчето при двигателя? mellow.gif

georgiivankov

Мнение от georgiivankov » 02 Юли 2010 14:44

Да разбирам ли,че няма и ви е срам да си признаете,че тойота са забравили да сложат :whistle:.Търсих по форумите,но нищо не намерих.Въпросът е защо не са сложили,ако бяха сложили щях да си спестя 500 лв.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 02 Юли 2010 16:34

Дали има или няма незнам, защото на никоя кола не ми е светкала такава лампа, но това е може би защото аз реално си гледан колата..... Явно теб ти трябват доста лампи, а парите можеш ги спести ако веднъж-дваж месечно го вдигаш тоя капак да погледнеш ..... Нито е трудно, нито се иска удостоверение за майсторство от Тойота laugh.gif Тия флуиди требе да се гледат, а не просто да мачкаш педала и да караш на славата на марката..... Истината приятелю е, че отношението ти към колата е изцяло грешно, неточно - както искаш го кажи..... Затова даваш 500лв, не заради лампичка....

П.П. Дано не ти е светвала лампа за маслото, защото тя светва чак когато на щеката не стига масло.... И при пет-шест такива светвания при каране, както си свикнал със 170-200, ще си докараш и ремонт на двигателя, ама няма да е 500лв :whistle:

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 04 Юли 2010 00:00

@Me4oKyX

+1 :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

georgiivankov

Мнение от georgiivankov » 04 Юли 2010 22:07

Да ме4о прав си :thumbsup: ,но колата не я карам само аз(служебна е)и никой не си прави труда да вдига капака.И просто ми стана интересно как е възможно да не сложат такава лампичка.Представи си водната помпа ти отказва(или нещо от което ти изтича водата)и пътуваш 4 4аса без да спираш.Как ще разбереш,че нивото на антифриз е под минимума-и ще си караш така докато издухаш гарнитура или по-лошо глава.Възможно ли е да е вързано към check engine light-а?Прочетох и една друга тема за горивният филтър,че е с ръчна помпичка,няма и датчик за накладки-съжелявам,но за кола след 2004 смятам всичко това за нормални "екстри"-все пак пасат го имат от 91. Все пак,не виждам причина да няма такава лампичка,но не знам кого да попитам дали има?Да знам дали да разчитам на някаква евентуална застраховка.(както лампата за ниско ниво на маслото) rolleyes.gif .

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 04 Юли 2010 22:17

Да чакаш да ти светне лампа за антифриза при тойота е всеедно да чакаш от умрял писмо ,датчик за тая работа няма дори при лексус.Имаш стрелка за температурата като я видя да се вдига защо неспря?При днешните тойоти водната помпа рядко изкарва над 70-80к километра.Лично наблюдение.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 04 Юли 2010 22:26

нещо друго,дали първо не ти е отишла гарнитурата точно като при мен,поради простата причина фабричен дефект и тогава да е издухала антифриза? май е по-вероятния вариант,но човек отвреме на време трябва да поглежда някои неща.
има доста случаи при 2,2 д4д made in poland на дефектни гарнитури, aрe бeгoм да ти я сменят гаранционно.

ps: 2005 малее дано да поемат поне материалите кулантно,ако имаш редовна сервизна книжка.или имаш удължената гаранция?
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор