най икономична тойота
С подходяща редукция заеби да няма laugh.gif laugh.gif laugh.gifBass_Man написа:Значи нищо не си разбрал пак ................
Важното е да знаеш , че мощност от кутията няма как да ти дойде !
П.П. Започва да ми се откроява фаворит по другата тема laugh.gif laugh.gif laugh.gif

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Изобретих ново устройство - 'подходящата' редукция (с diver ще се разберем за лиценза - плащане във вино и рИкия laugh.gif ) на чиито изход е вързана друга такава подходяща редукция.... Двигателя въобще го махаме - то ще има много мощност и без него laugh.gifdiver написа:С подходяща редукция заеби да няма laugh.gif laugh.gif laugh.gif ...Bass_Man написа:Значи нищо не си разбрал пак ................
П.С. поради изместването на посоката на разговор, а и имайки предвид голяма част от мненията, дали не е добре да се смени наименованието на самата тема?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- martod
Е как нищо интересно не видя..Има доста интересни неща из темата... biggrin.gifxtreme написа:А дали нема да е лошо да се заключи , че за 11 страници нищо интересно не видях. Все едно чета форума на BMW
Например че бензинките били по икономични laugh.gif ..Това само тук можеш да го видиш..Хората по света(а и в БМВ форума ) знаят че дизела е много по икономичен и точно за това си го купуват, въпреки по високата му цена ...
И защо точно БМВ форума даваш за пример? ..
Там всички знаят, че само баровците карат бензинови коли и ползват услугите на М-тел.. biggrin.gif
Тези с по ниски доходи ползват ВИВА-тел и карат дизеляци, точно защото е по евтино..

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
То тва отдавна е измислено ама алкайда си го държи в тайна laugh.gif laugh.gif laugh.gif Инак за виното и ракийката нема грижи, само свирни laugh.gif laugh.gif laugh.gifslowtraveler написа:Изобретих ново устройство - 'подходящата' редукция (с diver ще се разберем за лиценза - плащане във вино и рИкия laugh.gif ) на чиито изход е вързана друга такава подходяща редукция.... Двигателя въобще го махаме - то ще има много мощност и без него laugh.gifdiver написа:С подходяща редукция заеби да няма laugh.gif laugh.gif laugh.gif ...Bass_Man написа:Значи нищо не си разбрал пак ................
П.С. поради изместването на посоката на разговор, а и имайки предвид голяма част от мненията, дали не е добре да се смени наименованието на самата тема?

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Това не е вярно и е само мит.Мтел дава много повечеmartod написа:Там всички знаят, че само баровците ползват услугите на М-тел.. biggrin.gif
Тези с по ниски доходи ползват ВИВА-тел точно защото е по евтино..
- удоволствие -дори само като видя надписа "Mtel" на калпавия екран на телефона ми получавам душевен оргазъм.Телефона ми е 2 пъти по-малък и с по-лош дисплей, заради необходимостта от спестяване за да съм на Мтел, но представи си пък ако бях с голям телефон и хубав дисплей.....къде отива Вивател
- скорост - по-бърз трансфер на данни - реално не го ползвам защото е много скъпо, но пък ако реша...........в тая връзка МТЕЛ е на светлинни години над Вивател.
- новите технологии, на гребена на вълната - клетките на мтел са последно поколение, нищо че аз разлика не усещам, друго си е да знам, че комуникирам чрез последните технологии.
- икономия - добавям приятелски номер и говоря за 1 ст/мин.Вивател били евтини с тези 15 ст/мин до САЩ - да, да митове.
- финансова стабилност - използването на вивател сим картата изключително в градска среда, води до по-голямото й износване спрямо мтелската.Поне така съм чувал.
Извод: Вивател е само за трактористи, защото не ползват услугите в градска среда, клетките на полето са от едно поколение и на двата оператора и най-вече са кухи лейки, подвеждат се по маркетингови трикове и не могат да си направят елементарна сметка, а очевидно са и мазохисти.
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
laugh.gifmitkoa написа:Това не е вярно и е само мит.Мтел дава много повечеmartod написа:Там всички знаят, че само баровците ползват услугите на М-тел.. biggrin.gif
Тези с по ниски доходи ползват ВИВА-тел точно защото е по евтино..
- удоволствие -дори само като видя надписа "Mtel" на калпавия екран на телефона ми получавам душевен оргазъм.Телефона ми е 2 пъти по-малък и с по-лош дисплей, заради необходимостта от спестяване за да съм на Мтел, но представи си пък ако бях с голям телефон и хубав дисплей.....къде отива Вивател
- скорост - по-бърз трансфер на данни - реално не го ползвам защото е много скъпо, но пък ако реша...........в тая връзка МТЕЛ е на светлинни години над Вивател.
- новите технологии, на гребена на вълната - клетките на мтел са последно поколение, нищо че аз разлика не усещам, друго си е да знам, че комуникирам чрез последните технологии.
- икономия - добавям приятелски номер и говоря за 1 ст/мин.Вивател били евтини с тези 15 ст/мин до САЩ - да, да митове.
- финансова стабилност - използването на вивател сим картата изключително в градска среда, води до по-голямото й износване спрямо мтелската.Поне така съм чувал.
Извод: Вивател е само за трактористи, защото не ползват услугите в градска среда, клетките на полето са от едно поколение и на двата оператора и най-вече са кухи лейки, подвеждат се по маркетингови трикове и не могат да си направят елементарна сметка, а очевидно са и мазохисти.

Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
В отговор на новата насока на темата (интересно дали може да поставим нов рекорд за най-широкообразователна 'техническа' тема biggrin.gif ) личния ми опит сочи, че Вивател рекламира сериозно. Но практиката показва, че имат доста кусури...
Към М-тел съм от момента на закриване на МОБИФОН, като правих опити една година да имам и Вивател карта.
1. Ежедневно съм в завод, където Вивател имат доста слабо покритие (практически трябва да 'търсиш станцията' местейки се насам натам, докато хванеш сигнала). И това не е само на това място - в доста райони из страната съм засичал този проблем.
2. Вивател се удряха в гърдите, че много добре им са връзките. Обаче се оказа, че имат проблеми с някои направления - въобще не осъществяват връзка (конкретно нямаха връзка с Инмарсат и Пакистан, което преля чашата и развалих договора). БТК (стационарните) имаха безпроблемна връзка, но обяснението бе, че за мобилните услуги се сключва отделен договор между операторите. И не били сключили договор. В кол-центъра дори ме убеждаваха, че не въвеждам правилно номера (въпреки, че с м-тел картата осъществявах безпроблемни разговори към същите тези номера).
3. Въпреки по-евтините разговори на Вивател, те са евтини само в сравнение с 'разговори към други оператори' на М-тел. Обаче 90% от трафика ми и на колегите е точно към телефони на М-тел. Така-че сметката пак не излезе.
Затова предната седмица отново подписах годишен договор към М-тел (не и по-дълги договори, щото ако тръгнат през просото - ще бъдат ритнати незабавно)...
Към М-тел съм от момента на закриване на МОБИФОН, като правих опити една година да имам и Вивател карта.
1. Ежедневно съм в завод, където Вивател имат доста слабо покритие (практически трябва да 'търсиш станцията' местейки се насам натам, докато хванеш сигнала). И това не е само на това място - в доста райони из страната съм засичал този проблем.
2. Вивател се удряха в гърдите, че много добре им са връзките. Обаче се оказа, че имат проблеми с някои направления - въобще не осъществяват връзка (конкретно нямаха връзка с Инмарсат и Пакистан, което преля чашата и развалих договора). БТК (стационарните) имаха безпроблемна връзка, но обяснението бе, че за мобилните услуги се сключва отделен договор между операторите. И не били сключили договор. В кол-центъра дори ме убеждаваха, че не въвеждам правилно номера (въпреки, че с м-тел картата осъществявах безпроблемни разговори към същите тези номера).
3. Въпреки по-евтините разговори на Вивател, те са евтини само в сравнение с 'разговори към други оператори' на М-тел. Обаче 90% от трафика ми и на колегите е точно към телефони на М-тел. Така-че сметката пак не излезе.
Затова предната седмица отново подписах годишен договор към М-тел (не и по-дълги договори, щото ако тръгнат през просото - ще бъдат ритнати незабавно)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- martod
Вярно е, дава много повече, особено в сметката на края на месеца- няма кой да ги бие ... laugh.gifmitkoa написа:
Това не е вярно и е само мит.Мтел дава много повече
Аз и за това съм писал че ги ползват предимно баровците..

А точно на мен не ми обяснявай как си говориш с един приятел за без пари, защото ги ползвам от 98 г. тези обирджии biggrin.gif и отделно от 3 години ползвам и Вивател, където за 5 лв. месечна такса(със ДДС) цялата им мрежа + цялата мрежа на БТК са ми приятели .

Т.е. за една нищо и никаква такса, имам 100 безплатни минути към двете мрежи, а най хубавото е че ако не ги изговориш всичките, неизговорените ги натрупват към минутите за следващият месец ..

А към М-тел, искаш не искаш- трябва да си говориш предплатените минути, защото иначе изгарят..Освен това, за същата такса 5лв.(само че без ДДС) М-тел ти дава 100 безплатни минути, ама само към 3 номера, към останалите си плащаш като арабски шейх.. laugh.gif
А по извън новата тема : Колегата по горе май ще се окаже прав, че сме бетер от БМВ форума.... laugh.gif
Добре че не споменах и енергото и ВИК в предишния си пост... biggrin.gif Както отбеляза Слоу, щеше да се получи страшна техническа тема...

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Аз се шегувах.....имаше известна ирония свързана с дизел vs бензин полемиката.Явно не ми е дошла съвсем музата снощи и не сте ме разбрали.
Иначе на сериозно.....и аз съм само на мтел от 98....и не не съм баровец.....а Вивател дори и 5000 мин да ми дават в тяхната мрежа.....при положение, че имам 2-3 контакта само на вивател....а на стационарни звъня по изключение....не виждам какво ще ги правя тези минути....без значение дали ще се натрупват или не.
Имам си дата пакет, който няма стигане от другите 2 оператора ( говоря за скорост, не за трафик.....щото филми през телефона не свалям)
Ползвам корпоративен план.....и говоря без пари....с доста народ, включително и най-близките ми.А другите тарифи са ми доста добри.
Както и да е.....за избор на мобилен оператор според мен си е строго индивидуално и според нуждите на човек.Отделно с промоциите на апарати, някои хора са като пчелички и само се местят........Тук според мен няма глобално по-добре.....има индивидуално по-добре.
П.П А за ЧЕЗ, ВИК И ЕВН какво казваш.....? laugh.gif
Иначе на сериозно.....и аз съм само на мтел от 98....и не не съм баровец.....а Вивател дори и 5000 мин да ми дават в тяхната мрежа.....при положение, че имам 2-3 контакта само на вивател....а на стационарни звъня по изключение....не виждам какво ще ги правя тези минути....без значение дали ще се натрупват или не.
Имам си дата пакет, който няма стигане от другите 2 оператора ( говоря за скорост, не за трафик.....щото филми през телефона не свалям)
Ползвам корпоративен план.....и говоря без пари....с доста народ, включително и най-близките ми.А другите тарифи са ми доста добри.
Както и да е.....за избор на мобилен оператор според мен си е строго индивидуално и според нуждите на човек.Отделно с промоциите на апарати, някои хора са като пчелички и само се местят........Тук според мен няма глобално по-добре.....има индивидуално по-добре.
П.П А за ЧЕЗ, ВИК И ЕВН какво казваш.....? laugh.gif
- alexandargv
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Че как да НЯМА общо ?!?! Вивател знаеш ли колко ТОЙОТИ имат!??! То не са Рав4-ета, ЯРиси, Короли, Ауриси, Хайлуксове..... Разбира се, че има общо с форума! Ти да не си мислиш, че току така ще излезе тоя спор laugh.gif laugh.gifalexandargv написа:Вие май си нямате друга работа, а?
Сега пък Мтел и Вивател! Някой ще сподели ли нещо за Глобул?
Това какво общо има с този форум изобщо?