Какви летни гуми ... ?
-
Re: Какви летни гуми ... ?
Caesar написа:Колеги, още няколко дни и зимата ще си отиде, идва пролетта и трябва да сменяме гумите. Но какви да са новите летни гуми? Има ли някой наблюдения и препоръки? Моите ще са размер 185/65R14, но каква марка и ... . Ще съм благодарен, ако препоръчате нещо свястно!
Аз миналата седмица се преобух с летни. За Авенсиса си избрах Европата срещу КАТ-София 4 бр. Vredershtein Sportrac2. Реших да сложа тоя път 205/60/15 и само дето не погледнах скоростния индекс, който е до 240 км/ч., пък аз съм по спокойното каране напоследък (130-140), все пак возя жената и детето, и багаж,багаж...Пробвах ги вече на дъжд и направо ме е страх, щото не можах да разбера дали въобще някъде са поднесли дори и на спиране, а без да им знам възможностите кога вече не държат си ме стряска. Въобще за първи впечатления: ОТЛИЧЕН 6-
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Досега само хвалби за новите гуми.
Искам да погладнем от противоположната страна - Какви нови гуми не трябва да купуваме?
Имам предвид да си кажем на коя марка и модел нови гуми не трябва да се доверяваме? Кои гуми са ни разочаровали? Кои гуми дефектират най-лесно по нашите пътища? Кои гуми не си заслужават цената?
В днешно време има изобилие от реклама на гуми. Не ми се вярва всички гуми да са качествени и да си заслужават парите.
Досега само колегата tntony се осмели да каже кои гуми не са за препоръчване:
BFGoodrich Profiler 2
Kleber Dynaxer HP 2
Yokohama A-Drive
Semperit Speedcomfort
Barum Bravuris
Pneumant PN550
Искам да погладнем от противоположната страна - Какви нови гуми не трябва да купуваме?
Имам предвид да си кажем на коя марка и модел нови гуми не трябва да се доверяваме? Кои гуми са ни разочаровали? Кои гуми дефектират най-лесно по нашите пътища? Кои гуми не си заслужават цената?
В днешно време има изобилие от реклама на гуми. Не ми се вярва всички гуми да са качествени и да си заслужават парите.
Досега само колегата tntony се осмели да каже кои гуми не са за препоръчване:
BFGoodrich Profiler 2
Kleber Dynaxer HP 2
Yokohama A-Drive
Semperit Speedcomfort
Barum Bravuris
Pneumant PN550
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Da kolega,VREDESTEIN-a e mnogo silna guma za dajd,na nivoto na nai-golemite kato GOOD YEAR Hidra Grip,no po-evtina.I az kato karam starata Corolla s Vredestein-a/minalata godina gi vzeh novi/,naistina trudno opredeliam granicata na vazmojnostite im v dajd.MNOGO silna guma za dajd--niama parzaliane,akvaplaning i tem podobni pri visoki skorosti.Pak kazvam edna ot nai-dobrite letni gumi za mokro,na suho sashto lepiat asfalta,chudesna guma,bravo Vredestein.bobsn написа:Аз миналата седмица се преобух с летни. За Авенсиса си избрах Европата срещу КАТ-София 4 бр. Vredershtein Sportrac2. Реших да сложа тоя път 205/60/15 и само дето не погледнах скоростния индекс, който е до 240 км/ч., пък аз съм по спокойното каране напоследък (130-140), все пак возя жената и детето, и багаж,багаж...Пробвах ги вече на дъжд и направо ме е страх, щото не можах да разбера дали въобще някъде са поднесли дори и на спиране, а без да им знам възможностите кога вече не държат си ме стряска. Въобще за първи впечатления: ОТЛИЧЕН 6-
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Офтопик:)
а колко горер-долу е средния живот на гумите, чувал сам 3 години макс. ама ми се струва малко и скъпо:) (моите са фулда, 4 годишни за справка:)
а колко горер-долу е средния живот на гумите, чувал сам 3 години макс. ама ми се струва малко и скъпо:) (моите са фулда, 4 годишни за справка:)
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
3-4 godimi mi zvuchi ok, sled chetvartata obache bih se zamislil za novi gumi. inache sam saglasen che zavisi i ot tova kak sa bili sahraniavani do kat ne sa bili v upotreba.newmiro написа:Офтопик:)
->
Та като отворихте въпрос за съхраняването на гумите, да попитам има ли правилен начин за съхранение. То и за кренвиршите и за Жените даже си има препоръчителни условия, но за гумите дали има, освен разбире се елементарните да не ги хвърлиш на припек върху гаража. Тая година още на смяната в гумаджийницата ми ги поизмиха и напъхаха всяка отделно в полиетиленови чували, и аз ги тъснах в гаража на тъмно, но дали има например препарати, които да ги съхраняват по- добре. На някои автомивки ми ги мажеха с некви помади уж за слънцезащита, та с нещо такова ако ги намажа дали е добре?... 

- sluchaen_fen
- Обратна връзка: