А какво ще кажете за карти;)
А какво ще кажете за карти;)
Мнение от newmiro » 23 Апр 2006 13:29
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
PAKETA_1
Мнение от newmiro » 23 Апр 2006 19:57
pyk inache prosto ideika, nqma da e losho da imash karta na cluba ti:)
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
ALTEZZA
Мнение от punkara » 23 Апр 2006 23:32
a inache za smoto izrabotvane, tova e lesna rabota, kakto sam ti kazvash.
spored men, moze da se pochne ot SBA (siuz na bulgarskite avtomobilisti), ako skliuchim nyakva dogovorka s tyah, moje da polzvame putno pomosh i pr. s namalenie. i ako tova stava i za cyala evropa, oshte po-dobre.
moje da se gocori s OMV ili Shell, da ima nekvi preferencii, za da zarezdat chelenovete na kluba preferincialno pri tyah...
neshto takova. no zatova se iziskva tichane i govorene.

punkara
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Мнение от sluchaen_fen » 24 Апр 2006 00:23
Пътната помощ на СБА има преференции само за техни членове. Тяхни членски карти имат всички водачи, сключили застраховка Гражданска отговорност в ДЗИ. По принцип всяка застрахователна компания предлага напълно безплатна пътна помощ при претърпяно ПТП или предлага някакви преференции, когато застрахованите лица ползват същата пътна помощ при техническа авария. Затова идеята за намаление в СБА няма бъдеще. Освен това Тойота се слави като една от най-безотказните коли и едва ли пътната помощ е актуална привилегия.punkara написа:... moje da polzvame putna pomosht i pr. s namalenie. ...
Това е добра идея. Имам подобна карта от военните (не съм такъв) за зареждане на гориво от Лук Ойл. Военните у нас са над 20 000 човека и са гюведжари, т.е. няма такъв, който да не се възползва от това намаление. Освен това Министерство на отбраната пазарува тонове гориво от рафинерията на Лук Ойл до Бургас. При този огромен оборот, отстъпката на картата е 2.4 % Пиша всичко това, за да ориентирам клубарите на какво може да се надяват. Разумния изход е да потърся още такива карти и да ги раздам на срещата. Иначе да ходя в ОМВ или Шел и да уговарям отстъпка за 30 частни лица - просто няма смисъл.punkara написа:... moje da se govori s OMV ili Shell, da ima nekvi preferencii, za da zarezdat chelenovete na kluba preferincialno pri tyah...
За авточастите - там е лесно. Все някой от нас ще намери доверен човек в подходящ вносител на японски авточасти. Ще ги купуваме на цени на едро, т.е. клуба ще има статут на магазин за продажба на авточасти.
От опит мога да споделя, че нещата в началото ще изглеждат добре, докато свикнем да правим оборот и после ще надуят цените, за да надскочат обещаната отстъпка. С други думи ще се опитат да ни продават частите на нормалната цена на дребно. Същото е при сервизите. Безплатен обяд няма никъде.
Затова трябва да се търсят сигурни хора.
Лошото е, че много търговци ще искат да ни използват за реклама и оборот, като в замяна може да получим само "прах в очите".
sluchaen_fen
Xeku
Мнение от ALTEZZA » 24 Апр 2006 00:45
btw, az veche imam edna karta izdadena mi ot Toyota det oshte se chudia za kvo mi e. za sega edinstvenata i funkcia e da polzvam nomera napisan na neia za da se logvam v na Toyota sait det moga da vzimam testove. na garba na kartata ima i magnitna lenta, ta moje niakoi den da i napraviat drugi funkcii, znam li

- Прикачени файлове
-
- IMG_1237.JPG (48.5 KiB) Преглеждано 5547 пъти
ALTEZZA
Мнение от punkara » 24 Апр 2006 00:46
neznam kak e tochnata sistema v BG.
moja da se ugovori na nashite karti da se zapisvat tochki pri pokupki i zarezdane ot benzinostanciite na golemite verigi... taka te prosto shte znayat che shte imat poveche poseshtaemost, ako ne drugo! znam li> prosto se opitvam da namerya opravdanie zashto tryabva da nosya oshte edna karta v portofeila si!

punkara
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Мнение от sluchaen_fen » 24 Апр 2006 00:55
sluchaen_fen
Мнение от newmiro » 24 Апр 2006 23:37
Пластмасова карта няма функции, точно затова казах, че сега няма къде да се ползват, понеже доколкото виждам тук не сме много хора.ALTEZZA написа:i kakva funkcia shte imat tezi karti?
Иначе баща ми се занимава с това, и могат да се направят всякакви типове карти, смарт, с баркод и т.н. не ги знам. Просто вметнах като идея, засега пластмасовите карти могат да вършат същата функция като стикерите, но вече ще ти дават принадлежност към някой клуб,
и са просто още една крачка към утвърждаването на клуба като такъв.
Кой знае, в бъдеще може и да се пренесе в някоя добре спретната къщурка за по бира или малко уиски след работа

Другото е, че са евтини и лесна работа, веднага след като логото за стикерите се изясни;)

newmiro
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Мнение от sluchaen_fen » 24 Апр 2006 23:49
sluchaen_fen
V35GTR
Мнение от newmiro » 25 Апр 2006 01:31
prosto popitah, ako ste protiv, tochka, i temata se zatvarq, zakliuchva, iztriva....
ako ne kazah che e lesno i ima koi da gi napravi(vseki klub ima karti na chlenovete nali)

newmiro
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Мнение от sluchaen_fen » 25 Апр 2006 01:51
Колега newmiro, предложих да потърся още карти за зареждане с гориво от Лук Ойл с 2.4 % намаление и никой не видя смисъл в това, а какво остава за въпросните карти - самоделки. Идеята ти е чудесна, но ще те помоля да я припомниш "като му дойде времето". Ако забравиш, ще ти напомня.sluchaen_fen написа: Имам подобна карта от военните (не съм такъв) за зареждане на гориво от Лук Ойл ... отстъпката на картата е 2.4 % ... Разумния изход е да потърся още такива карти и да ги раздам на срещата.
П.С. Колегата V35GTR забрави за емблемата на марката, щампована върху щипките за простор. Всичко трябва да има завършен вид.
sluchaen_fen
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru