Здравейте,искам да попитам някой знае ли как се разглобява въпросното?
Някаква схема или снимка или ............. нещо !!!
Шофьорското ( лявото ) огледало на карината не може да се наглася от копчетата от купето.Моторчето се чува че работи, но огледалото не мърда.
Благодарение на темата за "изненадващите екстри" разбрах,че огледалата ми са отопляеми.Дясното работи без проблем.То се и наглася от купето.
Днес се опитах, по съвет от тук във форума, да натисна самото стъкло навътре.След което се пробвах да го извадя със лек натиск със отверка ( някъде бях чел,че и така ставало но не трябва да се прекалява със натиска за да не се счупи ) пак не се получи,не посмях да натисна по силно за да не го счупя.
Когато го натиснах от единият край за да се отвори другата страна,за да погледна евентуално как ще мога да го отворя,видях една стърчаща ( незакачена ) букса при проверка се оказа,че това е буксата за отоплението на огледалото.
Явно трябва да се закачи за да работи отоплението,а няма как да се закачи без да се отвори самото огледало,а когато се отвори,предполагам,че ще се оправи и нагласянето от купето.
Стана малко объркано но дано да сте схванали.
С две думи - Как се разглобява странично огледало на Карина.
Разглобяване на лявото странично огледало на Carina
-
Ако не се лъжа първо се махаше платмасата която е отвътре на вратата(черната триъгълната).От там нататък ще се оправиш.
Иначе огледалата на Карината са 2 вида ,едното е с 3 кабелчета(това е без подгряване),а фругото което е с подгряване е с 5 кабелчета и накрая и двете са с по една букса.Ако казваш ,че ти с е откачило кабелчето за отопление най-вероятно и това за моторчето се е откачило.
Иначе огледалата на Карината са 2 вида ,едното е с 3 кабелчета(това е без подгряване),а фругото което е с подгряване е с 5 кабелчета и накрая и двете са с по една букса.Ако казваш ,че ти с е откачило кабелчето за отопление най-вероятно и това за моторчето се е откачило.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
-
Мммм колега единственото което се сещам за момента е на едно Ауди как му махнахме огледалото...Даваш максимален ъгъл и зад огледалото ще видиш или щипки или прожинка,въртиш леко с тънки клещи и пада(по трудно е слагането).Мисля си че и самата пластмаса отзад е на щипки ,но несъм много сигорен,на моята Карина бях тръгнал да го разглабям и така и не го разглобих.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
-
Да продължим темата.
Трябва ми стъклената част на лявото(шофьорското)огледало.Да е електрическо и със подгряване.
Да се уточня,огледала ми са ел.със отопление,но явно шофьорското е било счупено и е сменено - само стъклената част,със обикновенно.Сега се получава така,че моторчето си работи,кабелчетата за отоплението и те си работят,но огледалото не се мърда и не се топли.Самото стъкло не пригодено за ел. със отопление.Трябва ми само това,не цялото огледало,не моторчето а стъклената част от ляво, ел., със отопление огледало.
Оказа се,че предполагам стъклото на огледалото е било счупено и е сменено със това което са имали под ръка.Джамбазка работа
Иначе огледалото излезна сравнително лесно,понапънах го малко по сериозно и изскочи.Успях и да намеря как се прави това във мануала.
За тези който имат нужда във Carina-E_1992-1997_Haynes_Manual на стр.200 има снимки и текст.Ето и буквален превод от Google :
"Поставете тънка отвертка между огледално стъкло и огледало на тялото и лост изложени на стъклото да го освободи от осигуряване clips.To предотвратяване на щети на огледалото орган, намерете отвертка в кърпа pad.If клиповете са много здраво може да бъде по-лесно да се премахне огледалото първо след това извадете стъклото на пейката
Смяната на
Ако е необходимо, свържете жиците към задната част на огледалото, след това натиснете стъкло в състояние да се ангажира осигуряване на клипове"
Обявата:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14376
Трябва ми стъклената част на лявото(шофьорското)огледало.Да е електрическо и със подгряване.
Да се уточня,огледала ми са ел.със отопление,но явно шофьорското е било счупено и е сменено - само стъклената част,със обикновенно.Сега се получава така,че моторчето си работи,кабелчетата за отоплението и те си работят,но огледалото не се мърда и не се топли.Самото стъкло не пригодено за ел. със отопление.Трябва ми само това,не цялото огледало,не моторчето а стъклената част от ляво, ел., със отопление огледало.
Оказа се,че предполагам стъклото на огледалото е било счупено и е сменено със това което са имали под ръка.Джамбазка работа

Иначе огледалото излезна сравнително лесно,понапънах го малко по сериозно и изскочи.Успях и да намеря как се прави това във мануала.
За тези който имат нужда във Carina-E_1992-1997_Haynes_Manual на стр.200 има снимки и текст.Ето и буквален превод от Google :
"Поставете тънка отвертка между огледално стъкло и огледало на тялото и лост изложени на стъклото да го освободи от осигуряване clips.To предотвратяване на щети на огледалото орган, намерете отвертка в кърпа pad.If клиповете са много здраво може да бъде по-лесно да се премахне огледалото първо след това извадете стъклото на пейката
Смяната на
Ако е необходимо, свържете жиците към задната част на огледалото, след това натиснете стъкло в състояние да се ангажира осигуряване на клипове"
Обявата:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14376
Без Toyota , засега .......