Avensis 2000 D4D - горивен филтър?

drbr

Avensis 2000 D4D - горивен филтър?

Мнение от drbr » 22 Юни 2010 22:05

Колеги, преди 7 месеца ми докараха от Милано Авенсис D4D, първа регистрация там през март 2001. Кубатура 1995мл, 81kw. Предполагам, че е производство 2000г. на 170 хил.км е. Повече не знам нищо за типа й, предполагам че е втора генерация. Моето веро е всеки да си знае работата, аман от самодейности! Затова уж доверени хора ми смениха ремъци, филтри и каквото трябва, въпреки че хванах несвършени дреболии. Проблемът ми е как да разбера подробности за типа и модела, ако се наложи да търся например крушка за фар? Имам код разбира се, но не върви да го изтипосвам в мрежата.Искам да си имам и ръководство за колата - как да разбера кое е за мене да го изтегля? Откъде да го взема?
Вторият въпрос обаче е спешен - няколко пъти светна лампичката за боклук или вода в горивото, или запушен филтър и посред лято спря. Току що бях заредил на Петрол на Симеоновско шосе в посока центъра преди Фантастико, преди Студентският град. Сега няма никаква мощност. За да поръчам филтър в магазин трябва да знам точно модела.За два дена трябва да се оправя без да мога да излизам от работа. ВСЯка помощ ми е от полза и благодаря в аванс! Тук във форума четох много за филтри и зацапани променливи геометрии, но за новият Авенсис. Апропо някой ми каза, че моят модел е от последните правен от японци или в Англия? Но не е турски със сигурност! Може ли за няколко хиляди км да се задръсти сменен филтър? Благодаря ви пак!

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 22 Юни 2010 22:18

Здравей колега и добре дошъл във форума!
Ето тук http://news.automedia.bg/read/47.html може да добиеш най-обща представа каква кола караш.Прегледай обстойно форума има доста теми за този Авенсис(които е 1-ва генерация).
Лично аз сменям горивния филтър на 10к,като си сменям и маслото.А иначе може да разбереш по рамата дали е японски или англииски.Ако рамата ти започва с J значи е япоски,ако с S значи е англииски.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 22 Юни 2010 22:21

Авенсис е само английски, няма турски или японски.

Напиши си vin # тук (http://www.toyodiy.com) и ще видиш номера на горивния филтър.
Изображение

drbr

Мнение от drbr » 23 Юни 2010 09:21

Благодаря, колеги! Значи Първа генерация? rolleyes.gif Днес ще поровя сайтовете и ще докладвам резултата. Приятен ден!

drbr

Мнение от drbr » 23 Юни 2010 18:04

Смениха филтъра за нула време! Тръгнах да направя по-голям кръг и да "продухам" системата както писаха форумци. Уви - в най-голямото задръстване на околовръстното се повтори кошмарният ритуал: светва жълтата лампичка за вода в горивото, аз давам газ до дупка а оборотите спадат бързо, мъчат се малко и угасва двигателят D4D. 15 мин не пали, добре че акумулаторът е чисто нов. Накрая полека запали и с много духане се прибрах до един светофар в квартала, когато всичко се повтори. Запали малко по-бързо обаче...
ВЕРСИЯ ПЪРВА - водата е в резервоара и докато не свърши лошата нафта няма изход. Междувременно затлачването отива към дюзите. От къде смуче горивната помпа - от ниско или е с поплавък? Второто е по-логично. Тогава как вади вода?
ВТОРА ВЕРСИЯ е да съм просто карък. Една от най-сигурните коли ме заплашва с лоша перспектива, далеч преди да й се насладя...
Колеги, дайте съвет за диагностик и дизелджия на ниво. Във форума сервиз Тойота е мръсна дума.Както се казва Скъпо и тъпо . Или все пак е едиствен изход?! Моля ви подскажете възможностите и стъпките! Загазих, а това е първият дизел в живота ми.

drbr

Мнение от drbr » 23 Юни 2010 18:20

Апропо - сега виждам J в големият талон и се сещам, че този модел Авенсис е последният произвеждан в Япония. Добавям го повече за ваша информация, едва ли има отношение към проблема ми.

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 23 Юни 2010 18:28

Докато не си изчистиш резервоара няма да се оправи.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Юни 2010 18:28

drbr написа: ...Във форума сервиз Тойота е мръсна дума.Както се казва Скъпо и тъпо ...
Нещо си се объркал!
Има все пак и други варианти (виж раздела Сервизи и магазини). В сервиза на ТМ Ауто със сигурност ще ти поправят колата, а крайната сметка е трудно да се каже къде каква ще бъде.
Аз лично лоша дума за ТМ Ауто не мога да кажа! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 23 Юни 2010 21:07

drbr написа:Апропо - сега виждам J в големият талон и се сещам, че този модел Авенсис е последният произвеждан в Япония. Добавям го повече за ваша информация, едва ли има отношение към проблема ми.
Сигурен ли си че не караш Caldina? Щото авенсис не е произвеждан извън Burnaston, Derbyshire, UK. Втората генеация е изнасяна за Япония, но не и първата.
Изображение

drbr

Мнение от drbr » 24 Юни 2010 09:42

Пише си Авенсис D4D на колата. А в талона пише J. Между другото някъде тук срещнах, че добавката Bradhl или нещо подобно, сега не мога да търся точно името, била много подходяща за случая - 500мл за 20л нафта в резервоара. Докато я изгаряш тази нафта чистела всичко. Възможно ли е или е скрита реклама? И най-важното има ли риск ако я добавя да се оплеска нещо съвсем? Отделен въпрос че и тя била 15лв флакона. Освен това трябва ли да престои след сипването в резервоара или мога да опитвам да карам веднага?!
Колкото до сервизите - питам, не ги коментирам,защото нямам личен опит и се надявах да не придобивам скоро такъв! biggrin.gif

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 24 Юни 2010 17:46

drbr написа:Пише си Авенсис D4D на колата. А в талона пише J.
Напиши си VIN # (ако не искаш да го пишеш тук замени последните цифри с хххх) и ще ти дадеем повече инфо.

Иначе добавката е Bardahl ( има цяла тема за четене).
Изображение

drbr

Мнение от drbr » 25 Юни 2010 12:35

vin# SB172DBN00E03xxxx
Благодаря! Отивам да сипвам добавка STP, но се чудя да доливам ли след нея догоре преди да съм сигурен дали пък няма да се наложи да се изпразва резервоара?! Сипвам, доливам нафта ОМV и се мъча да карам докато изчисти системата... Bardahl не намерих, а темата съм я чел.

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 25 Юни 2010 12:49

drbr написа:vin# SB172DBN00E03xxxx
Благодаря! Отивам да сипвам добавка STP, но се чудя да доливам ли след нея догоре преди да съм сигурен дали пък няма да се наложи да се изпразва резервоара?! Сипвам, доливам нафта ОМV и се мъча да карам докато изчисти системата... Bardahl не намерих, а темата съм я чел.
Както и очаквах - къде видя J?
Както ти казахме по горе SB е означението на завода в Burnaston, UK
без последните цифри не излиза цвета на каросерията и тапицерията. Ето ти другото инфо:

GRADE: TERRA: TERRA TYPE
DESTINATION: EUR: EUROPE
BODY: SED: SEDAN
DRIVER'S POSITION: LHD: LEFT-HAND DRIVE
ENGINE: 1CDFTV: 2000CC DIESEL TURBO
FUEL SYSTEM: DCR: DIESEL COMMON RAIL INJECTION SYSTEM
TRANSMISSION: MTM: MANUAL TRANSMISSION
Изображение

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 25 Юни 2010 13:12

drbr написа:vin# SB172DBN00E03xxxx
Колега, защо се мъчиш нарочно да си отвориш допълнителна работа. Да беше вдигнал колата, да източиш резервоара, вместо да наливаш добавки, които няма да ти решат проблема, а може да ти доведат още главоболия, които струват много пари.
Всеки сам си решава, но аз така бих постъпил и вече щях да съм забравил за проблема.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

димитър бижев

Мнение от димитър бижев » 26 Юни 2010 18:55

Колега,преди месец имах същия проблем с моята Тойота 2000 ТД/99г./При мен беше затлачена с парафин цедката вътре в резервоара и не пропускаше гориво.Направиха ми профилактика на резервоара,горивопроводите и смяна на горивния филтър 2 пъти/първият се оказа дефектен"Филтрон"/Пожелавам ти успех!

Публикувай отговор