Препоръка за колегите с дизелови автомобили
дизел двигател без добавка в горивото е обречен.мечоКух май е един от малкото хора които са го разбрали
всеки си мисли и решава неговото си но......незнам защо 99%от хората ненавиждат добавки.няма да обяснявам какво и как и колко и с какво съм експириментирал--просто ще кажа че в добавките има голяяяям смисъл.и то използвайки ги постоянно.дори хелиос-българските са перфектни а са на смешни цени.който както иска така да си кара biggrin.gif

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Аз пък карам три години-175 000км само с ОМВ премиум и нямам никакви ядове.miLen4o написа:Абе хора аз имам чувството,че и олио да сложа в нафтата пак ще върви по-добре,но само да не е с "чиста" БГ нафта.Карам само с нафта на Ромпетрол и за сега нямам проблеми(3-та година),но пак си слагам добавка от време на време.

Последно промяна от Kiki на 02 Сеп 2010 19:35, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Всъщност тези цитати от експлоатационните книжки на колите не са нищо повече от застраховка за Тойота.Ако сложиш някаква добавка и стане нещо да не ти поемат гаранционния сервиз.Което е нещо нормално.....не могат да проверят всички добавки на пазара.Това като за американския сешор дето упътването му казва да не се слага във ваната laugh.gif
Иначе и самите Тойота продават такива добавки, че и за дизел даже.
Така че вие се карате ама май истината е по средата някъде.
Иначе и самите Тойота продават такива добавки, че и за дизел даже.
Така че вие се карате ама май истината е по средата някъде.
Евала оцелил си на автомобил!!!Kiki написа:Аз пък карам три години-175 000км само с ОМВ премиум и нямам некакви ядове.miLen4o написа:Абе хора аз имам чувството,че и олио да сложа в нафтата пак ще върви по-добре,но само да не е с "чиста" БГ нафта.Карам само с нафта на Ромпетрол и за сега нямам проблеми(3-та година),но пак си слагам добавка от време на време.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Точно така!SFINKS написа:По скоро е уцелил горивото![]()
Premium Disel на ОМВ си е със добавки и затва по-трудно стават проблеми .
На тази нафта не се слагат добавки, защото в нея си има сложени от производителя, но лично аз нямам представа какви са те.
Обаче на един резервоар плащаш 10лв повече, иминно заради дабавките, ама то, ако решиш да си ги слагаш сам на по-евтината нафта, пак толкова ще ти излезе.
Друг е въпроса, дали наистина в тази нафта има добавка, или цетановото числло е по-добро и има по-малко съдържание на парафин.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Кики - съгласен съм с твърдението, че има добавки, но те не се слагат от проивзодителя, а от бензиностанцията, като уш има някакъв контрол какви добавки да слагат. Имам приятел, който стопанисва ОМВ бензиностанция, но добавката на ОМВ супер дизела се слага на място.... Не идват два-три различни вида дизел, а далеч пък не идва от ОМВ тая нафта.... Просто за да е по-така, слагат 20-тина литра добавка, като тази, която ние си слагаме, просто я взимат на баки
И да, наистина ти излиза 10лв повече, колкото и аз взимам добавката. Но лошото е, че понякога цапцаросват добавката и слагат или малко или нищо.... Но поне е рядко.... уж.....
Като цяло всичко зависи от този, който стопанисва станцията - и за обслужване и за качество на горива. В София съм спирал на ОМВ, в което направо ми скриха шапката! А горивото наистина беше много читаво и колата ми вървеше как си требе без да слагам добавка
Щом уцелиш такава станция, зареждай от нея предимно и най-вече. Все още се намират сериозни търговци, дори на горива... Трудно, но ги има biggrin.gif

Като цяло всичко зависи от този, който стопанисва станцията - и за обслужване и за качество на горива. В София съм спирал на ОМВ, в което направо ми скриха шапката! А горивото наистина беше много читаво и колата ми вървеше как си требе без да слагам добавка

11-13 лева е 250 мл, което е за 250 литра бензин. Разрежда се 1:1000 и е за постоянна употреба. Аз го взимам от магазина на Мазда в Бургас, но където и да го намериш не вярвам да има ментета. Само гледай да не попаднеш на разфасовки по 500 мл. Те са стари и с изтекъл срок на годност. Кастрол вече минаха на по-малки разфасовки. Човек от сервиза на Тойота ми каза, че това е най-добрата добавка за бензин на пазара. Разбира се профилактична, а не агресивна. Аз зареждам от Лукойл и понеже там в безнина няма добавки си слагам от тази постоянно. Някой бензиностанции слагата добавки - там не знам как стоят нещата, ако към бензин с добавка сипеш и тази. Да не се предозира нещо...
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007