За това първо телената четка, грунд, после онуй мекото....nov написа:Доколкото знам този преобразувател се нанася след като се изчисти ръждата.Иначе ако се нанесе отгоре слоя дори и да я преобразува ръждата тя ще си е все там.Незнам да не объркам пък автора на темата, но мисля че трябва да се изчисти доколкото е възможно ръждата, защото тя пак "ще си работи", дори и запечатана.
спрей против корозия

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Телената четка,ръждо преобразовател и бойчка.... и за сега 3 години нема ядове.diver написа:За това първо телената четка, грунд, после онуй мекото....nov написа:Доколкото знам този преобразувател се нанася след като се изчисти ръждата.Иначе ако се нанесе отгоре слоя дори и да я преобразува ръждата тя ще си е все там.Незнам да не объркам пък автора на темата, но мисля че трябва да се изчисти доколкото е възможно ръждата, защото тя пак "ще си работи", дори и запечатана.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Анджак де и аз това имах предвид.diver написа:За това първо телената четка, грунд, после онуй мекото....nov написа:Доколкото знам този преобразувател се нанася след като се изчисти ръждата.Иначе ако се нанесе отгоре слоя дори и да я преобразува ръждата тя ще си е все там.Незнам да не объркам пък автора на темата, но мисля че трябва да се изчисти доколкото е възможно ръждата, защото тя пак "ще си работи", дори и запечатана.
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Да де само, че вместо боичка аз избирам оня антикор на Боди, иначе и с боичката ставаmiLen4o написа:Телената четка,ръждо преобразовател и бойчка.... и за сега 3 години нема ядове.diver написа:За това първо телената четка, грунд, после онуй мекото....nov написа:Доколкото знам този преобразувател се нанася след като се изчисти ръждата.Иначе ако се нанесе отгоре слоя дори и да я преобразува ръждата тя ще си е все там.Незнам да не объркам пък автора на темата, но мисля че трябва да се изчисти доколкото е възможно ръждата, защото тя пак "ще си работи", дори и запечатана.

Както споменах в началото първия средностатистически автотенекеджийски сервиз ще го омацат отдолу със страшна сила за некви криви пари... Не разбирам защо трябва да се открива топлата вода, да се мърляш като прасе, да се чудиш как да се завреш под колата, да фърлиш едни дрехи след тая операция и т.н.. с една дума да натвориш 1 вагон с простотии, за да спестиш едни 50лв примерно...valen_tin написа:колеги, тези операции къде ги правите ... в смисъл, че в нормални условия в гаража нямам достъп до отдолу на колата

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
има един спрей SEILFETT,означава течна грес за стоманени въжета и струва жълти стинки.смятай като напръскаш и после минеш през някой прахоляк се запечатва и става вечно.тук така си правят отдолу камионите,невероятно е!
е и моята колица я направи едно майсторче,после в тойота като я видяха ми казаха,че гаранция през следващите 25 год. няма да имам ядове отдолу!
но diver е прав,по-добре да ти я направи специалист,че дето капне тва нещо голямо дърво.то ръцете не можеш си изми после,а дрехите направо в коша.
е и моята колица я направи едно майсторче,после в тойота като я видяха ми казаха,че гаранция през следващите 25 год. няма да имам ядове отдолу!

но diver е прав,по-добре да ти я направи специалист,че дето капне тва нещо голямо дърво.то ръцете не можеш си изми после,а дрехите направо в коша.

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Откъде си го намерил тук? Не намерих никакви резултати в БГ страници.jim_beam написа:има един спрей SEILFETT...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Аз ползвам това http://www.dinitrol.com/index.php?id=52&subcatid=9&L= уникално е имат продукти за всякъква употреба 

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
хмм аз си го взех от австрия,ама то и в бг има асансьори,там се ползва това нещо за смазване на въжетата.някой асансьорен техник може би ще знае повече.zi_zi_top написа:Откъде си го намерил тук? Не намерих никакви резултати в БГ страници.jim_beam написа:има един спрей SEILFETT...
освен,че го има на спрей има и 1л цилиндрични кутии с резба на гърлото за пистолет,направо се навива отгоре.тая разфасовка е още по-евтина.само преди да се напръска се оставя малко на слънце да стане по-рядко,или се подгрява ако е студено например.
имам в мазето ще щракна някоя снимка.