Ксенон Авенсис 2001г
Ксенон Авенсис 2001г
Здравейте Колеги.Имам едно въпросче-запалил съм се да сложа ксенонова система на Авенсиса ,някой слагал ли е? Моля дайте си мнението и някакви съвети.Благодаря.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=9225
Авенсиса си има добри фарове - никога не съм имал проблеми с видимостта (на по-новите с лупите се оплакваха от по-ниска осветеност, но според мен това е заради по-малките разсейки - губиш периферното осветление)...
Авенсиса си има добри фарове - никога не съм имал проблеми с видимостта (на по-новите с лупите се оплакваха от по-ниска осветеност, но според мен това е заради по-малките разсейки - губиш периферното осветление)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- djobonano
- Местоположение: София - TOYOTA AVENSIS 1 - T22 - 2000 г. - 2.0TD - 90 ps.
kolea sory za latineca no pisha ot telefona.
Niamam problem s reflektorite a moje bi e ot krushkite no edni kachestveni krushki struvat 30 lv. broikata a ksenonite struvat komplekt s vsichko 100 lv. na li shvashtash kvo imam predvid eto tuk idva veche tozi koito da spodeli mnenieto za ksenonite koito e slojil.
Niamam problem s reflektorite a moje bi e ot krushkite no edni kachestveni krushki struvat 30 lv. broikata a ksenonite struvat komplekt s vsichko 100 lv. na li shvashtash kvo imam predvid eto tuk idva veche tozi koito da spodeli mnenieto za ksenonite koito e slojil.
- slowtraveler
Колега, в многото подобни теми във форума разисквахме това надълго и широко....
На кратко:
1. Авенсис 1 има добри фарове, и при подходяща настройка дори и с най-обикновени крушки свети добре (аз ползвах най-обикновени крушки ОСРАМ).
2. Ксенона ще ти осветява по-силно, но ще имаш недобре фокусиран лъч (недобро отрязване)
3. В следствие от по-горното, ще заслепяваш доста повече насрещните (заради разсейките)...
4. За 100лв е вероятно да попаднеш на някое менте, което да пали трудно особено в студа
На кратко:
1. Авенсис 1 има добри фарове, и при подходяща настройка дори и с най-обикновени крушки свети добре (аз ползвах най-обикновени крушки ОСРАМ).
2. Ксенона ще ти осветява по-силно, но ще имаш недобре фокусиран лъч (недобро отрязване)
3. В следствие от по-горното, ще заслепяваш доста повече насрещните (заради разсейките)...
4. За 100лв е вероятно да попаднеш на някое менте, което да пали трудно особено в студа
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-1djobonano написа:Незнам колегата кой модел кара но Авенсис 1 е пълен слепец
фаровете светят като свещй.
Изобщо не съм съгласен! Не че съм против ксенона, напротив аз също съм мислил в тази посока, но единствената причина да не го направя е доста добрата работа на заводските фарове.
Аз лично съм с кристалния фар, а не тези затъмнените- може и там да е причината.
- slowtraveler
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Слагал съм ксенони на всичките Авенсиси и няма нищо специално, поне за мен де laugh.gif Дори е много лесен монтажа. Но както каза слоу, определено не слагай кит за 100лв, защото първо може да се криви крушките, което е от ОГРОМНА важност, второ цветовете на двете крушки също е много вероятно да не е еднакъв. Много малко търговци в гаранцията включват тези две неща. Също изброените проблеми от Слоу - трудно палене в ниски температури и/или премигване често и дразни доста..... Но ако толкова не ти се дават 50лв повече, сложи си от 100, че дори някъде бях намерил и за 60 ..... После се приготви за нови фарове и разни такива.... Ама поне така съм чувал де, нямам много опит в тая насока 
П.П. Ако искаш да не вадиш очите на хората, процедурата по монтажа е малко по-сложна, но пък разсейките ги няма, ако има са минимални и далеч не пречат.
П.П.2. Ако имаш други въпроси, най-добре прочети темата, която е посочена от слоу и надали ще имаш други такива, освен от къде да вземеш евентуално

П.П. Ако искаш да не вадиш очите на хората, процедурата по монтажа е малко по-сложна, но пък разсейките ги няма, ако има са минимални и далеч не пречат.
П.П.2. Ако имаш други въпроси, най-добре прочети темата, която е посочена от слоу и надали ще имаш други такива, освен от къде да вземеш евентуално

Чек и аз да драсна 1-2 редчета...
Мазда 323 с малките фарове с лупа...Ксенон от 120лв.(биКсенон biggrin.gif )
За сега 7-8 месеца никакъв проблем,нито с палене ,нито при топло,студено и т.н.
Голф 4,биКсенон 280 лв. ,почтни по едно и също време слагани(при един и същи човек са правени и двете) за сега 3 пъти крушка.
Работата е на късмет,какво ще оцелиш.
Мазда 323 с малките фарове с лупа...Ксенон от 120лв.(биКсенон biggrin.gif )
За сега 7-8 месеца никакъв проблем,нито с палене ,нито при топло,студено и т.н.
Голф 4,биКсенон 280 лв. ,почтни по едно и също време слагани(при един и същи човек са правени и двете) за сега 3 пъти крушка.
Работата е на късмет,какво ще оцелиш.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
- djobonano
Ха мерси Миленчо че ми омръзна да обеснявам.
Ксеноните които ми ги дават за 100 лв. ми е познат
иначе струват към 200 лв. и са супер слагал е на толкова много коли
и никои не е пропищял и си дава 1г. пълна гранция даже и на крушките само на този Авенсис не е слагал но всеки се мисли за големи развирачи.
Както и да е.
Темата беше какво е мнението на този които е слагал
ксенони на Авенсис 1 с тъмните фарове.
И без излишни коментари.
Ксеноните които ми ги дават за 100 лв. ми е познат
иначе струват към 200 лв. и са супер слагал е на толкова много коли
и никои не е пропищял и си дава 1г. пълна гранция даже и на крушките само на този Авенсис не е слагал но всеки се мисли за големи развирачи.
Както и да е.
Темата беше какво е мнението на този които е слагал
ксенони на Авенсис 1 с тъмните фарове.
И без излишни коментари.
Ксенон Авенсис 2001г
Да се обадя и аз.
От скоро Bosch предлагат нормални лампи, но с по-голям интензитет ( доколкото знам). Водят се +90%. Има ги Н4 и Н7, като цената е около 30 лева за брой и се предлагат основно в магазина на сребърна. От лично мнение, ползвал съм +50% на лужебният HILUX, но след две години изгоряха и преди месец ги смених с +90%. Много съм доволен и не изискват преработка на фаровете. Сега сум замислил да си купя и на личната тойота, че ми изгоря една лампа на късите.
От скоро Bosch предлагат нормални лампи, но с по-голям интензитет ( доколкото знам). Водят се +90%. Има ги Н4 и Н7, като цената е около 30 лева за брой и се предлагат основно в магазина на сребърна. От лично мнение, ползвал съм +50% на лужебният HILUX, но след две години изгоряха и преди месец ги смених с +90%. Много съм доволен и не изискват преработка на фаровете. Сега сум замислил да си купя и на личната тойота, че ми изгоря една лампа на късите.
- djobonano
Ето кво се оказа най-накрая не било проблема във фара тъмен или светъл, рефлектора или крушките ако са качествени естествено.
Важното е да са поставени правилно.
При мен бяха поставени погрешно /на обратно/ и затова не са светели добре но сега всичк е наред, бях при специалисти /жичкажий/ и колата свтна .
Важното е да са поставени правилно.
При мен бяха поставени погрешно /на обратно/ и затова не са светели добре но сега всичк е наред, бях при специалисти /жичкажий/ и колата свтна .