помогнете ми при избор на модел дизел 96/97 г.
помогнете ми при избор на модел дизел 96/97 г.
Здравейте искам да си купя Карина дизел,моля който претежава този модел да ми каже плюсове или минуси и евентуално да ме разубеди за модела.Благодаря предварително 

Re: помогнете ми при избор на модел дизел 96/97 г.
Май по-скоро искаш да те убедятkoki1331 написа:Здравейте искам да си купя Карина дизел,моля който претежава този модел да ми каже плюсове или минуси и евентуално да ме разубеди за модела.Благодаря предварително

Имал съм две Каринки и 2-те 2.0 ТД.Сега си карам втората и съм повече от доволен от тази кола.Единствения минус за мен са биалетките,много често се разбиват и от там тръгва това онова по предницата,но това са бели кахъри ,то по нашите пътища това се очаква......
A car without TURBO is like a man without BALLS!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Така си мислиш!Dizzle написа: доколкото съм чувал Карината е по-добрия Авенсис
Само на Фидо Дидо е такава! biggrin.gif biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- martod
Напротив, иска да го разубедите, та да си вземе Акорд .. biggrin.gifDizzle написа:Май по-скоро искаш да те убедятkoki1331 написа:Здравейте искам да си купя Карина дизел,моля който претежава този модел да ми каже плюсове или минуси и евентуално да ме разубеди за модела.Благодаря предварително![]()
Колебае се между двата модела, но не вярвам тук някой да тръгне да го разубеждава..

То в Хонда форума, повечето се мъчим да го убедим да си вземе Карината, че е по скучният автомобил ...

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Май точно от него съм го чувал biggrin.gif biggrin.gifKiki написа:Така си мислиш!Dizzle написа: доколкото съм чувал Карината е по-добрия Авенсис
- martod
Е то от Дидо много работи можеш да чуеш laugh.gif но в конкретния случай, просто не подозираш колко много е прав, като го е казал това... biggrin.gifDizzle написа:Май точно от него съм го чувал biggrin.gif biggrin.gifKiki написа:Така си мислиш!Dizzle написа: доколкото съм чувал Карината е по-добрия Авенсис
Особено пък при дизела (от който се интересува автора на темата) Дидо си е на 100% прав..Карината е по добрият Авенсис ..

- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Аз имам и бензинова и дизелова такава, биалетите не са им никакъв проблем просто купих на 555 и всичко заспа.За плюсове не мога да кажа
, че ако тръгна да казвам ще пиша до утре.
И двете имат един голям минус - трябва да се сипва гориво biggrin.gif .
Супер доволен съм от тези машини.Дизеловата е малко мудна, че купето и идва малко тежичко за тази мощност но двигателя е бетон да чукна на дърво.
И понеже има и ВАГ фенове тука вчера я запалих до едно Кади ТДИ чисто ново на 20к, ми то я заглушаваше по шум, е все пак е 105 коня не 88, ама тоя дизел бих казал е и доста тих.Ако е читав, зимата моя ми прави кеф да го паля и да гледам на комшиите погледите.Тая зима на -24, само виде ключа и запали.На тоя етап не бих сменил нито едната нито другата, освен за чисто нов Хавтомобил и то пак си зависи от марката

И двете имат един голям минус - трябва да се сипва гориво biggrin.gif .
Супер доволен съм от тези машини.Дизеловата е малко мудна, че купето и идва малко тежичко за тази мощност но двигателя е бетон да чукна на дърво.
И понеже има и ВАГ фенове тука вчера я запалих до едно Кади ТДИ чисто ново на 20к, ми то я заглушаваше по шум, е все пак е 105 коня не 88, ама тоя дизел бих казал е и доста тих.Ако е читав, зимата моя ми прави кеф да го паля и да гледам на комшиите погледите.Тая зима на -24, само виде ключа и запали.На тоя етап не бих сменил нито едната нито другата, освен за чисто нов Хавтомобил и то пак си зависи от марката

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
онзи ден видях една карина 2.0 D XL,от по-стария модел.направо щях да падна,нямаше грам ръжда.а мотора почти не се чуваше,нищо общо с новите cr трактори.би трябвало да е на поне 20-25 години,не е за вярване.навремето исках да си купувам точно такава,затова я поогледах.а следващите епсилон модела също са много добри,нищо,че конете им са малко.рядко надежден модел е карината няма спор!
а иначе акорда бензин също е един от най-надеждните автомобили,дори английската сглобка!
@nov
кадито съм го карал чисто ново още когато излезе модела,поне 100к лично навъртях.но с sdi мотор,нормално върви със слухова защита(слушалки за трактористи),но иначе беше здраво.като изключим,че един колега скъса ангренажен ремък на аутобана,беше на 10-15k и познай какво (o)стана.
е има и положителни качества,осбено ако почна да го сравнявам със ситроен например. laugh.gif
а иначе акорда бензин също е един от най-надеждните автомобили,дори английската сглобка!
@nov
кадито съм го карал чисто ново още когато излезе модела,поне 100к лично навъртях.но с sdi мотор,нормално върви със слухова защита(слушалки за трактористи),но иначе беше здраво.като изключим,че един колега скъса ангренажен ремък на аутобана,беше на 10-15k и познай какво (o)стана.

е има и положителни качества,осбено ако почна да го сравнявам със ситроен например. laugh.gif
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Аз още съм ти сърдит за това, че ме накара да си мълча за "намазването на куплунга", ама нейсе..... biggrin.gifmartod написа:Е то от Дидо много работи можеш да чуеш.....
Истината е проста и трудна за възприемане - който няма пари за Авенсис, си купува Карина, а който има тези пари - ами купува си пак Карина, че е по-дуракоустойчива....
Е, не всеки е късметлия, та да си вземе като Авенсиса на Кики, де.... biggrin.gif
П.П. Май заради тея Карини - ще разработвам биалети от полиуретан, да да видим какво ще се счупи тогава...
- martod
Fido Dido написа:
Аз още съм ти сърдит за това, че ме накара да си мълча за "намазването на куплунга", ама нейсе..... biggrin.gif

Да не ме бъркаш с Лили Иванова и оркестъра и ?..

-
- Почетен Администратор
- martod
Усетих аз, че бирата е виновна за всичко laugh.gif ма то в тая жега, човек трябва да ходи с по две студени бири под всяка мишница.. biggrin.gifFido Dido написа:]
Хъм, моя грешка...
Хиляди бирени извинения! biggrin.gif
И нищо че ми се сърдиш още безпричинно, понеже спомена биелетки, ето ти една идея..

http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php? ... 61f4436542
Човека ги кара вече повече от година и още са здрави..

-
- Почетен Администратор