Придобивка Avensis kombi :)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
agutti
Получена  благодарност: 1 път

Придобивка Avensis kombi :)

Мнение от agutti » 09 Юни 2010 22:26

Здравейте колеги, пиша за 1 път в този форум, поради простата причина че от много скоро вече имам повод за радост - Avensis kombi 99-та 110к.с двигателя. Има доста екстри и много се раздвам на машинката!
Имам може би малко наивни въпроси, но някой по навътре може ли да ми разясни относно къде мога да разбера нивата на оборудване какво включват. Интересува ме и няколко пластмаси к=по таблото където е трябвало да има копчета. Едната е отляво където м-у ел.огледалата и регулацията на фаровете липсва нещо ? Отдясно има 2 места за бутони, които май са за отопление на седалките при модификацията със кожа, а и до скоростния лост, но ми се струва, че там пак е свързано с отоплението на седалките?

Аватар
NIXON

Мнение от NIXON » 10 Юни 2010 10:59

Честито колега, пожелавам ти много хил. км. безаварийно каране! Относно въпросите ти, трябва ти инстукция за експлоатация. Смятам, че във всяко представителство на ТОЙОТА могат да ти я дръпнат на флашка, примерно. Карком-Варна ме дариха с тази благинка преди 3 години и то безплатно.
Тойота авенсис Д-4Д 110 к.с. 2001г.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 10 Юни 2010 11:08

Честито, колега! :thumbsup: Да си жив и здрав и колата да те радва със здравината си и приятното и леко шофиране.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 10 Юни 2010 11:20

Първо Честито колега за новата придобивка л.
По въпросите . Нивото на оборудване най-лесно може да го познаеш по задната емлема там където пише Авенсис след него има една малка табелка на нея е може да бъде изобразено слънце или луна това са нивата на оборудване ако картинката е слънце значи си с по-високото ниво на оборудване .Копчито за което описваш от ляво е за пръскалки на фаровете ако имаш само отливка на копче без синвол значи я нямаш тази екстра .Бутона за отоплението на седалките е до скоросния лост ако нямаш такъв бутон има само отбелязано мястото на бутона .От дясната срана до волана едното нее бутон а има на него диодна лампичка това мисля чее за алармата а другото до него място unsure.gif ами него него знам

Аватар
agutti

Мнение от agutti » 10 Юни 2010 12:24

Petar, Мерси за изчерпателния отговор!!!
Да, оборудването е слънце, явно е с повечкото екстри cool.gif
Липсата на аларма, подгряване на седалки(кожа) и пръскалки за фарове обяснява празните бутончета. Не е болка за умиране ;) Може да се сдобия с аларма в бъдеще, времето ще покаже.
Остава да си намеря и ръководство:)
Между другото от най-първи наблюдения двигателя на по ниски обороти е по - муден но след 3 000 е доста пъргав.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 10 Юни 2010 13:34

Да тези двигатели са така след 3000 оборота си показват силата

Аватар
agutti

Мнение от agutti » 11 Юни 2010 21:01

Колицата как само стабилно стъпва... не си е истина :)
Малко изтъркан, шаблонен въпрос, но въпреки че прочетох коментарите в темата за разхода, на мене лично ми се струва, че според моето каране(макс 120) по магистралата и не с много климатик, не е нужно , май някъде към 8 отива разхода ??? Ако го приближа до към 6 и нещо ще е много добре.

Публикувай отговор