Колеги помагайте,
Не светят стоповете на Карината Е. Габаритите и задни и предни светят, мигачите работят, фаровете и т.н всичко друго свети.
Крушките на стоповете са здрави (неизгорели), бушон F10- "Stop light, ABS и т.н." е здрав и сега вече е сменен с нов за всеки случай.
Може ли нещо да е разкачено, но къде ли да търся ...
С една дума - ПОМАГАЙТЕ, че някой ще вземе да се забие в задницата ми.
Защо не ми светят стоповете на Карината Е ?
- martod
На педала за спирачката има един датчик (стоп машинка)..Caesar написа:Не ходи, ако не беше така стоповете при натискане на педала на спирачката и при дръпната ръчна щяха да светят. Някой знае ли дали има някакво реле или друг бушон или ... нещо друго, което да търся.
Разкачи куплунта му и с едно телче го дай на късо..
Ако светнат стоповете, хвърляш стария датчик в кофата за боклук и си вземаш нов.. biggrin.gif
Но преди това го провери и него, може да е лошо регулиран..

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
martod ти е дал добър съвет...
Ако не помогне - виж още веднъж крушките и замери с уред дали им стига плюс и маса.
В един дъжд се гъзурчих да свалям стоп-машинка, а накрая се оказа, че и двете крушки бяха прекъснали долу във фасунката.
От пръв поглед изглеждаха, че са ок (жичките - непрекъснати), а и не можех да повярвам, че и двете крушки ще прекъснат едновременно (всяка вечер до този момент при спиране до стената виждах, че и двата ми стопа светят)...
Ако не помогне - виж още веднъж крушките и замери с уред дали им стига плюс и маса.
В един дъжд се гъзурчих да свалям стоп-машинка, а накрая се оказа, че и двете крушки бяха прекъснали долу във фасунката.
От пръв поглед изглеждаха, че са ок (жичките - непрекъснати), а и не можех да повярвам, че и двете крушки ще прекъснат едновременно (всяка вечер до този момент при спиране до стената виждах, че и двата ми стопа светят)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008