Странични оледала Авенсис

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Странични оледала Авенсис

Мнение от JapCar » 09 Юни 2010 01:44

Имам 3 въпроса към знаещите:
1.Кажете ми дали оригиналното ляво(шофьорско)огледало е плосо и дава реален образ,а дясното е асферично и дава намален образ и по-широка панорама?
2.От какъв порядък е цената на стъкло за огледало не отопляемо и отопляемо?
3.Нагревателя на отопляемото как е залепен на гърба на огледалото,т.е. може ли да се ползва от счупено огледало?
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 09 Юни 2010 10:02

Ами ако напишеш коя година е Авенсиса би получил по -подробна информация .
Но по в. 1 ако е от първите Авенсиси дясното огледало отразява реален образ а лявото на шофьора е разделено с лента на две части дясната част /по-голямата/ дава реален образ а лявата намален образ

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 09 Юни 2010 12:16

Petar написа:Ами ако напишеш коя година е Авенсиса би получил по -подробна информация .
Но по в. 1 ако е от първите Авенсиси дясното огледало отразява реален образ а лявото на шофьора е разделено с лента на две части дясната част /по-голямата/ дава реален образ а лявата намален образ
Sorry,наистина съм пропуснал да спомена-Авенсиса е 2000г,т.е. от модела 1998 до 2003.
В eBay няма като оригиналните-разделени,има или плоски или асферични,десни и леви.На гърба има самозалепващи лепенки,с които се залепват за пластмасовата основа.Не знам какво става с нагревателите?
За това питах как са цените в БГ,за да сравня качеството и цената с тези в eBay.
На автоморга знам,че не може да се разчита-или искат да ти продадат цялото огледало,не стъклото,а и често цената е съизмерима с ново...
Има и краен вариант стъклар да изреже огледало,но не знам дали си струва,едва ли ще стане добре...
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 09 Юни 2010 12:40

Ако е с нагревател, той е залят с някаква смола за огледалото и няма начин да се смени само той.

На мен един моторист ми удари с дръжката на мотора лявото огледало и нагревателят спя да работи. Разглобих го, въпреки опостността да се счупи огледалото, но се оказа невъзможно за ремонт.

Застрахователят ми го плати по експертна оценка/по мое настояване/ и от "Симеон" с половината пари си купих огледало и си го смених сам. Жиците се свързват с куплунг. Това за Авенсис 2.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
ribasom

Мнение от ribasom » 09 Юни 2010 16:43

Значи на EURO 07 имат в каталога си само огледалото с нагревателя и цената по спомени беше около 12-13лв. само че след като запитах се оказа че нямят в наличност и не се знае кога ще докарат. Тове беше преди 4-5 месеца. Аз лично изрязах при стъклар струва 6 лв. отлепих нагревателя от счупеното огледало чрез нагряване на радиатора в къщи (предполагам ще стане и с пистолет за горещ въздух) и го залепих със силикон. Отначало ми беше гадно , но после свикнах. По принцип съвета ми е да търсиш "оригинално" огледало, но да знаеш че и така може.
Поздрави и успех!

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 09 Юни 2010 17:00

ribasom написа:Значи на EURO 07 имат в каталога си само огледалото с нагревателя и цената по спомени беше около 12-13лв. само че след като запитах се оказа че нямят в наличност и не се знае кога ще докарат. Тове беше преди 4-5 месеца. Аз лично изрязах при стъклар струва 6 лв. отлепих нагревателя от счупеното огледало чрез нагряване на радиатора в къщи (предполагам ще стане и с пистолет за горещ въздух) и го залепих със силикон. Отначало ми беше гадно , но после свикнах. По принцип съвета ми е да търсиш "оригинално" огледало, но да знаеш че и така може.
Поздрави и успех!
Какво значи "Отначало ми беше гадно , но после свикнах."?Нали шофьорското огледало е нормално плоско огледало,както каза и колегата по-горе...
А ако се стигне до там сам да си го правя,мога и нагревател да си направя,стига да знам колко ома е съпротивлението,но и това може да се измери от счупеното или другото...
Все пак предпочитам готовото,за това и разпитвам,за да се ориентирам.
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 09 Юни 2010 22:13

Petar написа: Но по в. 1 ако е от първите Авенсиси дясното огледало отразява реален образ а лявото на шофьора е разделено с лента на две части дясната част /по-голямата/ дава реален образ а лявата намален образ
Изглежда на различните коли е различно.Например на моята Микра реален образ (1:1) дава само централното огледало,което е плоско.Другите две огледала дават намален образ и са съвсем леко изпъкнали,като шофьорското има малка част разделена с пунктирна линия.Там е още по-намален образа за по-голям ъгъл на виждане на мъртвата зона.
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 16 Юни 2010 01:46

ribasom написа:Значи на EURO 07 имат в каталога си само огледалото с нагревателя и цената по спомени беше около 12-13лв. само че след като запитах се оказа че нямят в наличност и не се знае кога ще докарат. Тове беше преди 4-5 месеца. Аз лично изрязах при стъклар струва 6 лв. отлепих нагревателя от счупеното огледало чрез нагряване на радиатора в къщи (предполагам ще стане и с пистолет за горещ въздух) и го залепих със силикон. Отначало ми беше гадно , но после свикнах. По принцип съвета ми е да търсиш "оригинално" огледало, но да знаеш че и така може.
Поздрави и успех!
Обаждах се в магазин на EURO 07 в Плевен.Провериха и казаха,че стъкла за огледало е имало отдавна (около 10лв),но сега нямат и не очакват...С подгряване не са имали никога.Това е положението за всичките им магазини в страната.
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
agutti

Мнение от agutti » 16 Юни 2010 13:21

Аз имам въпрос относно деруги по дясното огледало? Боята е свалена до черно, не е много, не е малко , отстрани от 2 метра не бие фрапиращо на очи, но как бих могъл да го оправя? Има го варианта и нова пластмаса, но дали си заслужава(някой да има идея колко струва)? Някакви предложения?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 16 Юни 2010 13:50

Po evtin variant e otivah nikyde kydeto praviat boi dati napraviat malko boia s tvoia cviat i s tampon nanasiah kydeto ima derugi i si gotov

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 16 Юни 2010 13:57

agutti написа:Аз имам въпрос относно деруги по дясното огледало? Боята е свалена до черно, не е много, не е малко , отстрани от 2 метра не бие фрапиращо на очи, но как бих могъл да го оправя? Има го варианта и нова пластмаса, но дали си заслужава(някой да има идея колко струва)? Някакви предложения?
Писах на Japanparts-bg.com,отговориха ми,че имат огледало комплект-115лв.
В eBay (само за пример,има ляво) боядисано,само корпус за около £13.
http://cgi.ebay.co.uk/Toyota-Avensis-Le ... 1e598696e5
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
agutti

Мнение от agutti » 16 Юни 2010 14:43

e 115 лв за деруга, друг път... mad.gif
Ще се проявява българската креативност. Понеже колата е сив меалик, дали мастило от сребриста химикалка ще стане ?

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 16 Юни 2010 16:42

agutti написа:e 115 лв за деруга, друг път... mad.gif
Ще се проявява българската креативност. Понеже колата е сив меалик, дали мастило от сребриста химикалка ще стане ?
За твоя случай най-добре е както Petar предлага-да ти направят малко боя и можеш да пръснеш само огледалото...
Yaris, 1,33, 2010

Публикувай отговор