Не на малоумните ограничения на скоростта

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
diver

Мнение от diver » 05 Юни 2010 23:30

nowyaris написа:Руди,ТИР да дава предимство като намали-Няма такова животно.Особено Турски или Румънски.Ще те взема някой път с мен от Русе до Велико Търново и обратно.Направо не е истина.
Мойте наблюдения са точно обратните. Чуждите тираджии дават път, отбиват като са събрали коли зад себе си, пускат мигач като няма видимост за да ги изпревариш. Редко срещани постъпки от родните шофьори.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 06 Юни 2010 00:21

Въпреки че съм от любителите на високи скорости ще добавя. Добрият шофьор си личи по това, колко пътни инцидента е предотвратил, защото в естеството на ангажиментите ми съм остановил, че 80% от произшествията са супер нелепи и пострадалия примерен водач е имал доста време да реагира или е реагирал неадекватно :thumbsup:

Много рядко се срещат некоректни ТИРаджии, но за сметка на това бакшишкия манталитет е ненадминат те винаги са недоволни от правилата и постоянно им противодействат smile.gif

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 06 Юни 2010 00:48

Fido Dido написа:Я сега да си помислим малко.

В този случай съм напълно съгласен със Сфинкс.
Fido Dido , винаги съм уважавал твоите мнения , но този път не мога да се съглася . Както имаше и други мнения , че не се знае каква точно е била ситуацията да така е не може да знаете . Значи преди изпреварването нямах видимост и не можех да видя , че наближавам бензиностанция . Ако следваме тази логика това може би ще значи , че не трябва да изпреварваме . Амии аз предлагам да сложим по едни релси на пътищата и да караме по тях , че по евтино ще ни излезе НО въпреки това и влаковете катострофират . А с това “АКО“ което всеки ползва направо ше вземем да се усерем . Ми АКО докато някой си кара с 40 по магистралката и падне самолет отгоре ми кво Шъ праим . Ми АКО същият беше карал с 90 дали щеше да падне самолета върху него . ХОРА ПРОСТО ДАДОХ ПРИМЕР И МОЕТО МНЕНИЕ ЗА СИТУАЦИЯТА Е ТАКОВА . ВСЕКИ ИМА КНИЖКА , КОЙ Я Е КУПИЛ , КОЙ СИ Я Е ВЗЕЛ РЕДОВНО - ВСЕКИ ЕДИН ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ И ТРЯБВА С НЕЯ ДА ПРЕЦЕНЯВА ДАДЕНАТА ПЪТНА ОБСТАНОВКА И СИТУАЦИЯ !!!! АЗ ЗА МЕНЕ СИ СЪМ ПРАВ И НЕ МИСЛЯ , ЧЕ СЪМ НАПРАВИЛ ГРЕШКА ПРИ ДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ .

Бъдете добри да престанете с обсъждането на тази глупава ситуация . Просто споделих дадена ситуация която ми се случи съвсем скоро . Не исках да създавам конфликти и да развалям темата с МОЯТА ситуация. ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ . ТОВА БЕШЕ ОТ МЕН .

ПП: и без това предпочитам само да чета без да се замесвам в някви такива спорове
Изображение

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 06 Юни 2010 02:24

Естествено, далеч съм от мисълта да водя спор - едва ли ще убедя някого.

Всяка една ситуация на пътя може да бъде опасна - но както каза Недков - въпрос на можене и концентрация, рефлекси и възможности на автомобила.

И тъй като според мен тази петиция е безмислена от гледна точка на това, че ние пътища нямаме, вие за знаците сте се захапали. Знаците нямат нищо общо с КАТ, те са длъжни да следят за спазването им.

Винаги съм апелирал към внимание и преценка, няма ли знаци - ще настане анархия, доста по-голяма от тази.

От което пак ние ще сме потърпевшите.

LiakaDJ, надявам се, че не си ми приел поста като желание за спор - безмислено е. Друго исках да кажа - колкото повече АКО-та отпаднат, толкова по-добре.

Това в смисъл, че паметниците до пътищата се множат ежедневно.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 06 Юни 2010 08:31

diver написа:
nowyaris написа:Руди,ТИР да дава предимство като намали-Няма такова животно.Особено Турски или Румънски.Ще те взема някой път с мен от Русе до Велико Търново и обратно.Направо не е истина.
Мойте наблюдения са точно обратните. Чуждите тираджии дават път, отбиват като са събрали коли зад себе си, пускат мигач като няма видимост за да ги изпревариш. Редко срещани постъпки от родните шофьори.
И теб мога да взема някой път.Гореспоменатите даже и не си мислят,че са в чужда държава.Пък може и да си мислят-там ако ги барнат,че карат така....... .

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 06 Юни 2010 08:48

Raya написа:Българските ТИРове изключение ли са?
На магистрала в лявата лента изпреварвам "наш" ТИР. По средата на камиона съм, когато виждам,че пуска мигач и навлиза в лявата лента, демек ще ме залепи в мантинелата :censored: . Добре, че бях с по-мощна кола и газ до дупка, успях да се измъкна. Бях с детето. А ако бях, например, с Айго? Щеш да ни размаже без да се усети.
От тогава като изпреварвам ТИР по магистрала го правя на максимална скорост.
по великден ми се случи нещо подобно - два камиона/тира, каращи един зад друг, тръгвам да ги изпреварвам, в момента, в който съм по средата на втория камион той дава ляв мигач и тръгва да изпреварва първия - обаче тва ми се случва 4 пъти в рамките на един час!!! та започнах да се чудя и те ли имат мъртва точка, или огледалата им са кофти, или ярето се слива със сивия асфалт или просто не им дреме wacko.gif в следващия час и половина не смеех да изпреваря камион егати, хвана ме шубето, щото и аз бях сама с детето wacko.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 06 Юни 2010 12:35

desSs написа:
Raya написа:Българските ТИРове изключение ли са?
На магистрала в лявата лента изпреварвам "наш" ТИР. По средата на камиона съм, когато виждам,че пуска мигач и навлиза в лявата лента, демек ще ме залепи в мантинелата :censored: . Добре, че бях с по-мощна кола и газ до дупка, успях да се измъкна. Бях с детето. А ако бях, например, с Айго? Щеш да ни размаже без да се усети.
От тогава като изпреварвам ТИР по магистрала го правя на максимална скорост.
по великден ми се случи нещо подобно - два камиона/тира, каращи един зад друг, тръгвам да ги изпреварвам, в момента, в който съм по средата на втория камион той дава ляв мигач и тръгва да изпреварва първия - обаче тва ми се случва 4 пъти в рамките на един час!!! та започнах да се чудя и те ли имат мъртва точка, или огледалата им са кофти, или ярето се слива със сивия асфалт или просто не им дреме wacko.gif в следващия час и половина не смеех да изпреваря камион егати, хвана ме шубето, щото и аз бях сама с детето wacko.gif
Изобщо не им пука,Деси,Даже нарочно се ебават като видят жена на волана.А и които и да е.Те не са хора-изроди са тираджиите.Един отворко после го пипнах после на Килифаревския манастир на капанчето и разбрах как е на румънски"Моля,недей повече".

diver

Мнение от diver » 06 Юни 2010 12:39

nowyaris написа:
diver написа:
И теб мога да взема някой път.Гореспоменатите даже и не си мислят,че са в чужда държава.Пък може и да си мислят-там ако ги барнат,че карат така....... .
Допреди година въртях 110-120 000км на година та аре нема нужда! Както и Nedkow обясни:

Код за потвърждение: Избери целия код

Много рядко се срещат некоректни ТИРаджии, но за сметка на това бакшишкия манталитет е ненадминат те винаги са недоволни от правилата и постоянно им противодействат
Мисля, че говориш точно за педалчета тип копърка-маршрутка, фанал ги синдрома на малката пишка, отколкото за ТИРаджии.
Изображение

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 06 Юни 2010 12:43

Абсолютно съм съгласен с nowyaris ,тираджиите изобщо не обръщат внимание на другите участници в движението, най-вече в споменатата отсечка Русе - Търново. Не един път ми се е случвало докато изпреварвам тираджията да настъпва яко газта (след като знае,че изпреварвам) да не говорим,че рядко карат с под 100км/ч

diver

Мнение от diver » 06 Юни 2010 12:48

Dizzle написа:...най-вече в споменатата отсечка Русе - Търново.
точно там ще да е от климата нещо....
Изображение

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 06 Юни 2010 12:56

diver написа:
по-скоро ще да е от дунав мост...ако се замислиш

Аватар
F20C

Мнение от F20C » 06 Юни 2010 13:00

Аз пък имам впечатление от Тир-аджиите в цяла Европа и съвсем спокойно и отговорно мога да кажа че по голям БОКЛУК от ТИР-аджията няма.......независимо какъв е по народност!!!!!!
If in doubt....Flat out!!!

nowyaris

Мнение от nowyaris » 06 Юни 2010 13:03

diver написа:
Не е от климата.Просто и тираджиите са с манталитет на бакшиши.Не знам с каква кола си минавал горепосочените от теб километри-ако е била някоя лачена джипка сигурно са ти давали път.Аз обаче с дърт бус голям зор виждам и съм ги намразил до дъно.Иначе темата беше за пътните знаци-смятам ,че щом са поставени трябва да се съобразявам с тях.иначе всеки да се троши както и когато си иска.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 07 Юни 2010 10:50

Много хора ще научат урока за скоростта и законите на физиката по трудният начин ми се струва .
При извънредна ситуация на пътя на водача му трябват поне 1-2 секунди да реагира и то ако внимава. За тия 1-2 секунди ако се движиш със 120 примерно си минал разстояние от Земята до Луната и си изял дървото . Ако си с 60 си минал много по малко растояние и имаш време да не изядеш дървото .
Ся понеже тук всички са супер водачи и ще реагират за 0.1 секунда на извънредната ситуация , спирачният път от 120 до 0 е пак разстояние от Земята до Луната а спирачният път от 60 до 0 е пак много по-малък .
И още нещо , при удар с 120 щетите в/у човешкото тяло са няколко пъти по-големи отколкото при удар с 60 .
Всички примери по нагоре са Проста физика .
Ама толкова проста ,че ако някой не я разбира и осъзнава, незнам колко трябва пък той да е прост .

Ако някой се чувства обиден, да ходи да се сърди на Законите на физиката wink.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 07 Юни 2010 11:22

абе нали знаеш, всеки си мисли, че баш на него няма да се случи...:) за съжаление повечето от хората не се учат от грешките на другите, а от своите собствени. жалко само че при някой са фатални.
както каза Вонегът: "Това е положението" :)

Публикувай отговор