Гледам-на картинката снайпер-носи си го.Оня като духне-произвеждаш изстрели на месо без предупреждение.Raya написа:И аз имах само драскотина, само че впоследствие едва си отворих багажника, а го затварям сега след 3 ритника. Но при мен другия "духна". Това нормално ли е, даже да не спре да се разберем? Явно някои карат дори без гражданска.slowtraveler написа:. Шевролетчето има само лека драскотина по лака... За щастие на младежа, жена ми не извикала КАТ, иначе съвсем щеше да поумнее младежа - АКТ и т.н.... И загубени 5-10 часа..
Каквото и да говорим за инфраструкрурата и знаците, има по пътища много малоумни и на такива им до едно място всякакви ограничения..............мисля, че вообще не ги забелязват.
Не на малоумните ограничения на скоростта
-
- Получена благодарност: 2 пъти
може, може ама като се наредите 5 такива чекиста, на разстояние 2 метра един от друг, ти сметни дали може да се изпреварва. и крайно време е да се разбере, че не е задължително:nowyaris написа:Докато се влача като охлюв,всеки може да ме изпревари когато и както си поиска-винаги давам път.А ако не може - да ме прескочи.Или да кара след мен и да се наслаждава на пейзажа.
БЪРЗО КАРАНЕ = НЕВНИМАТЕЛНО КАРАНЕ
и
БАВНО КАРАНЕ = БЕЗОПАСНО КАРАНЕ - това обикновенно са приказки на хора които не шофират. в подкрепа на това ще кажа, че в много държави има въведена МИНИМАЛНА СКОРОСТ на движение, за която също се глобява.
АVENSIS 2.0TD-комби
-
Аз съм на 47,на ден минавам 350-400 км. и живота ми е минал в бързане.На някои набори така и свърши.След време ще разбереш-дано не е късно.djofi_m написа:може, може ама като се наредите 5 такива чекиста, на разстояние 2 метра един от друг, ти сметни дали може да се изпреварва. и крайно време е да се разбере, че не е задължително:nowyaris написа:Докато се влача като охлюв,всеки може да ме изпревари когато и както си поиска-винаги давам път.А ако не може - да ме прескочи.Или да кара след мен и да се наслаждава на пейзажа.
БЪРЗО КАРАНЕ = НЕВНИМАТЕЛНО КАРАНЕ
и
БАВНО КАРАНЕ = БЕЗОПАСНО КАРАНЕ - това обикновенно са приказки на хора които не шофират. в подкрепа на това ще кажа, че в много държави има въведена МИНИМАЛНА СКОРОСТ на движение, за която също се глобява.
Не на малоумните ограничения на скоростта
Като ще се влачиш, се кара в най-дясната лента, а не в най-лявата с 20 ти да му свириш и той да ти показва пръсти и да ръкомаха. От такива боклуци стават задръстванията и илзишните нерви........djofi_m написа:nowyaris написа:Докато се влача като охлюв,всеки може да ме изпревари когато и както си поиска-винаги давам път.А ако не може - да ме прескочи.Или да кара след мен и да се наслаждава на пейзажа.
Ми то за т'ва сме на това дередже (удряж го и си викаш КАТ ) предимство ще му давам.......zi_zi_top написа:Най-добрият начин да избегнеш такъв е да му дадеш предимство! biggrin.gifRaya написа:Мога десетки примери от живи наблюдения да дам какви изнервени идиоти карат и как създават идиотски ситуации......но то всеки от нас всеки ден ги вижда.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Не на малоумните ограничения на скоростта
Да, но е добре за БГ икономиката... създава работа за бояджиите и тенекеджиитеPioneer_ написа:djofi_m написа:Като ще се влачиш, се кара в най-дясната лента, а не в най-лявата с 20 ти да му свириш и той да ти показва пръсти и да ръкомаха. От такива боклуци стават задръстванията и илзишните нерви........nowyaris написа:Докато се влача като охлюв,всеки може да ме изпревари когато и както си поиска-винаги давам път.А ако не може - да ме прескочи.Или да кара след мен и да се наслаждава на пейзажа.

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Я сега да си помислим малко.
Аз излизам от бензиностанцията, навлизам в лентата за ускорение, давам газ, за да се вмъкна преди ТИР-а, изравнявам скоростта си с него и се пристроявам в ляво.
Изведнъж автомобил, който е изпреварвал камиона със сто, се прибира в дясно, вижда ме и оттам нататък има два варианта.
Ако има дистанция между мен и ТИР-а - влиза и скача на спирачките.
Ако няма - решава да ме изпревари и мен - а аз все още ускорявам - и вижда кола в насрещото.
След него е буса.
Предположения, господа гениални шофьори?
П.П. До Бургас съм карал със 160 - 170 по магистралата, от Ст. Загора до Карнобат - с около 110 - всичко това в нарушение на закона.
После си направих експеримент - карах спрямо ограниченията. И загубих 20 мин.
Е, по-добре 20 мин., отколкото паметник някъде около канавката.
В този случай съм напълно съгласен със Сфинкс.
Аз излизам от бензиностанцията, навлизам в лентата за ускорение, давам газ, за да се вмъкна преди ТИР-а, изравнявам скоростта си с него и се пристроявам в ляво.
Изведнъж автомобил, който е изпреварвал камиона със сто, се прибира в дясно, вижда ме и оттам нататък има два варианта.
Ако няма - решава да ме изпревари и мен - а аз все още ускорявам - и вижда кола в насрещото.
След него е буса.
П.П. До Бургас съм карал със 160 - 170 по магистралата, от Ст. Загора до Карнобат - с около 110 - всичко това в нарушение на закона.
После си направих експеримент - карах спрямо ограниченията. И загубих 20 мин.
Е, по-добре 20 мин., отколкото паметник някъде около канавката.
В този случай съм напълно съгласен със Сфинкс.
диде в задачата ти участват 3ма водачи, единия от който и перфектна видимост.Fido Dido написа:Я сега да си помислим малко.
След него е буса.
.
ти представи ТИР-а,като някаква комета с правилинейна скорост и посока,без лостове за управление laugh.gif
шофиор който бива изпреварван е длъжен да осигури предимство,,,тоест ТИР-а ще намали и ще си се насаламите съвсем конфортно.
всеки един ден минавам в подобна лента, и най нелепите ситуаций стават,когато някой не е свикнал с изравняване на скоростта, и спира за да се включи...
аз вчера си плащах фиша--- 10 лева за държавата + 20% за :
http://www.cibank.bg/bg/board/view/1
демек 2 лева за превод, при условие че ползват сградата на кат....в общините е същото...
На мен пък ми стана интересно как всички почнахте да обсъждате дадена ситоация,при положение ,че никои не е видял кво е било.Вариантите са без брой.Тази тема и в още 200 страници да се обсъжда е ясен изхода от нея.Но моето лично мнение е ,че в БГ нито пътищата ,нито знаците,нито куките,нито "карачите" стават....... за тва ше си карам из нивята никой да не ми пречи biggrin.gif
A car without TURBO is like a man without BALLS!
-
- Почетен Администратор
rudolf написа:диде в задачата ти участват 3ма водачи, единия от който и перфектна видимост.
ти представи ТИР-а,като някаква комета с правилинейна скорост и посока,без лостове за управление laugh.gif
шофиор който бива изпреварван е длъжен да осигури предимство,,,тоест ТИР-а ще намали и ще си се насаламите съвсем конфортно.

докато ни е такова мисленето ,ще са ни такива законите и такава ситуацията.....хем си говорим какво трябва да с епооправи,хем намесвате сегашната изкривена реалност.nowyaris написа:Руди,ТИР да дава предимство като намали-Няма такова животно.Особено Турски или Румънски.Ще те взема някой път с мен от Русе до Велико Търново и обратно.Направо не е истина.
иска ми се в немски,френски,английски форум да прочета" пичове, не закачайте турски и румански шофиори,щото те не зачитат закона и мачкат"
въпреки че съм съгласен с вас,колкото и да са недисциплинирани, на никой международен шофиор не му се участва в птп,при което ще отнесе финансофи глоби,ще си загуби часове, евентуални ремонти ,възможни саморазправи....
не съм чул да е масово явление,турски и румански шофиори след птп-да не спират и да бягат от полицията.....
-
- Почетен Администратор
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
Българските ТИРове изключение ли са?
На магистрала в лявата лента изпреварвам "наш" ТИР. По средата на камиона съм, когато виждам,че пуска мигач и навлиза в лявата лента, демек ще ме залепи в мантинелата
. Добре, че бях с по-мощна кола и газ до дупка, успях да се измъкна. Бях с детето. А ако бях, например, с Айго? Щеш да ни размаже без да се усети.
От тогава като изпреварвам ТИР по магистрала го правя на максимална скорост.
На магистрала в лявата лента изпреварвам "наш" ТИР. По средата на камиона съм, когато виждам,че пуска мигач и навлиза в лявата лента, демек ще ме залепи в мантинелата

От тогава като изпреварвам ТИР по магистрала го правя на максимална скорост.
Последно промяна от Raya на 05 Юни 2010 23:56, променено общо 1 път.