Удар при рязко отпускане на съединителя

Публикувай отговор
Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 03 Май 2010 08:49

fiki написа:оказва се 4е на тойота само рекламата им е ка4ествена
Тия ги разправяй на някой друг! :whistle:
Вярно, че новите не са качественни като по-старите, ама чак пък толкова... wink.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
fiki

Мнение от fiki » 03 Май 2010 09:15

дано да не съм прав, ама май съм

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 04 Май 2010 22:26

аве поляците са си оставили ръцете май,ама айде да не започваме пак.да не са направили някакво подобрение от полски фиaт негодниците? :chain:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 06 Май 2010 09:56

jim_beam написа:аве поляците са си оставили ръцете май,ама айде да не започваме пак.да не са направили някакво подобрение от полски фиaт негодниците? :chain:
Джим, колко повече от 200 000км. трябва да мина, за да разбера, че поляците са си "оставили ръцете"? biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

nikonikov

Мнение от nikonikov » 09 Май 2010 22:08

Виж си тампоните на двигателя и скоростите. Не може колите току-така да тропат.

kkostov

Мнение от kkostov » 02 Юни 2010 21:22

Здрасти . Аз имам ярис 1.4 д4д имам сащия проблем при смяна на предавките се чува чукане (лопване) вапреки че си пускам саиденителя плавно в сервиза ми казаха че на колата и няма нищо аз обаче мисля че има проблем някои можели да каже какав е проблема с защо се чува това чукане

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 02 Юни 2010 22:21

kkostov написа:Здрасти . Аз имам ярис 1.4 д4д имам сащия проблем при смяна на предавките се чува чукане (лопване) вапреки че си пускам саиденителя плавно в сервиза ми казаха че на колата и няма нищо аз обаче мисля че има проблем някои можели да каже какав е проблема с защо се чува това чукане
колега щом в сервиза са ти казали че нямаш проблем какво очакваш да ти каже аудиторията тук biggrin.gif и моята откакто я взех от витрината на магазина така си лопа.а дори и не само при пускане на съединитела а и при превключване от 1-ва на 2-ра.лопа по зле от........незнам с кво да го оприлича--няма такава кола.както бях споменал по-горе точно така лопа разбита ск.кутия без масло.някои колеги споменаха че е нормално както и са ти казали в сервиза......явно че е нормално за тойотите.аз колкото кенефи съм карал милионници такова лопане не е имало.аз в сервиза на тойота не съм питал няма и да питам.имам още 2 години гаранция....ръчкам умишлено скоростите като на газка или зил-или ша я строша или не знам.но по-зле не вярвам да стане.та тогава ще отида нещастниците да ми уважат гаранцията.ако ми се праят на шутове ....ша минат под ножа наречен защита на потребитела biggrin.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

kkostov

Мнение от kkostov » 03 Юни 2010 08:05

в сервиза отначало ми казаха луфт в главинката на феродовия диск но трябва да се разглоби и да се прецени дали е дефектен или аз сам съм си го прецакал също ми казазаха че феродовия диск е консоматив като спирачните накладки и трябва аз в този случаи да си платя ремонта вапреки че е гаранциона колата (феродов диск на саиденителя) има коли на по 180 хиляди и не са сменяли саиденител и немат проблем а при мен от нова го прави

kkostov

Мнение от kkostov » 04 Юни 2010 08:07

Здр.няколко пати сам карал колата в сервис и то в два различни сервиза на Toyta в парвия казаха че колата има проблем но немогат да ми кажат на 100% какво е съмняваха се че има големи хлабини в деференцяла и ме пратиха в сервиза в София (аз сам от Ст. Загора ) първия пат казаха луфтове в феродовия диск на саиденителя и от там се полочава това чукане и ако искам могат да порачат частите и да го сменят а ако не ме дразни да си карам така и преди да истече гаранцията да го сменя тогава понеже само частите са 1000 лв тази седмица закарах колата в София в сервиза и настоях да ми сменят саиденителя понеже спорет тях тове е дефекта но те запяха друга песен че е вазможно аз да съм си го прецакал и е консоматив и с две думи разбрах че трябва аз да го платя и нама да го поеме гаранцията моля ако някои колега е имал подобен проблем и е ходил в сервис и са му го оправели да пише какво са сменили по колата имам познат които преди доста време ми спомена за подобен проблем и сменили са нещо по скоростната кутия и се оправила щте го тарся тези дни за да ми даде повиче информация някои можели да ми даде савет ако смятам че в сервиза на Toyta ме прецакват как да постапя и каде да си тарся правата

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 04 Юни 2010 21:34

А дали не е някакъв сериен проблем с демпферните маховици ?

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 05 Юни 2010 01:05

kkostov - колега, МОЛЯ ТЕ, ползвай малко препинателни знаци, че нямат четене тия твойте безкрайни мнения.... Дори да искам, едвам ти следвам идеята до третия ред и след това направо губя всичкото смисъл! Малко повече старание вкарайте в писането на тези мнения, защото така или иначе е доста трудно да се разберем с този безличен текст, а като напласкяте така всичко едно след друго, без начало и без край, просто става бебе плаче - грамофон свири rolleyes.gif Не искам да те обидя или нещо, просто ще е в пъти по-разбираемо и лесно за четене, ако е на правилен български, с разните точки, запетаи и други знаци! :thumbsup:

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 05 Юни 2010 01:10

Me4oKyX написа:kkostov - колега, МОЛЯ ТЕ, ползвай малко препинателни знаци, че нямат четене тия твойте безкрайни мнения.... Дори да искам, едвам ти следвам идеята до третия ред и след това направо губя всичкото смисъл! Малко повече старание вкарайте в писането на тези мнения, защото така или иначе е доста трудно да се разберем с този безличен текст, а като напласкяте така всичко едно след друго, без начало и без край, просто става бебе плаче - грамофон свири rolleyes.gif Не искам да те обидя или нещо, просто ще е в пъти по-разбираемо и лесно за четене, ако е на правилен български, с разните точки, запетаи и други знаци! :thumbsup:
То да бяха само препинателните знаци, с мед да го намажеш... mad.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

kkostov

Мнение от kkostov » 05 Юни 2010 07:42

Здравейте, много се извинявам за грешките, които съм допуснал. Ще се постаря да пиша по-ясно!

kkostov

Мнение от kkostov » 05 Юли 2010 21:13

Здравейте. Toyota yaris 1.4 д4д. При рязко отпускане на съединителя и при превключване от 1-ва на 2-ра се чува лопванe.

Хлопат вътрешните карета на полуоските, не е съединителя или скоростната кутия.
Проверката става на канал. Автомобила трябва да е на свободна предавка.
Хващате карето и въртите в двете посоки, ако има луфт и чука не е добре.
Също е възможно да е малко греста в карето , разглобявате, почиствате от старата грес и слагате нова.От 125грама до 135грама грес на каре

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 05 Юли 2010 22:16

kkostov написа:Здравейте. Toyota yaris 1.4 д4д. При рязко отпускане на съединителя и при превключване от 1-ва на 2-ра се чува лопванe.

Хлопат вътрешните карета на полуоските, не е съединителя или скоростната кутия.
Проверката става на канал. Автомобила трябва да е на свободна предавка.
Хващате карето и въртите в двете посоки, ако има луфт и чука не е добре.
Също е възможно да е малко греста в карето , разглобявате, почиствате от старата грес и слагате нова.От 125грама до 135грама грес на каре
не е възможно да е от каретата---нали са нови.ако е на 300 000км да но иначе.....незнам.а мойта лопа дори и на място като натискам-пускам съединитела а тогава каретата са в покой.абе незнам.е ти като сложи грес оправиха ли се.спря ли да лопа???
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

Публикувай отговор