Toyota Celica
Toyota Celica
Здравейте.Искам да попитам за Celica моделът 93-99 година какъв разход на гориво дава.В сайтовете пише 10...Много ми се вижда.Говоря за 1.8 16W 116hp.Мерси.
Re: Toyota Celica
Мене в София всичко под 12 пък ми се вижда нереално малко!bullpit написа:Здравейте.Искам да попитам за Celica моделът 93-99 година какъв разход на гориво дава.В сайтовете пише 10...Много ми се вижда.Говоря за 1.8 16W 116hp.Мерси.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Градското е там някъде - от 8 до 10 с подчертана забележка, че всичко зависи от стила на каране и трафика по улиците
Общо взето този двигател (1.8 7АFE) може да се нарече икономичен. На дълго също харчи нормално - от 6 и нагоре пак в зависимост от карането. Следващата Селика нали е VVTi та би трябвало да е още по-спестовна откъм гориво 

Пич ,ако си взимаш такава кола ще искаш и да върви.Малкия мотор колкото и да го натискаш само гори,на вървене го няма много.Та съвета ми е да си вземеш по голям мотор.От личен опит ти казвам Селика 1.6 105 к.с. извънградско 8 ,Селика 2.0 156 к.с. 9 и малко на един и същи стил на каране.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
Кога ще ми покажеш 150 коня бензинова кола как харчи 8 в София през деня? Да вържем по един бас, да изкараш некой лесен лев ако още си убеден.Ich0 написа:Градското е там някъде - от 8 до 10 с подчертана забележка, че всичко зависи от стила на каране и трафика по улицитеОбщо взето този двигател (1.8 7АFE) може да се нарече икономичен. На дълго също харчи нормално - от 6 и нагоре пак в зависимост от карането. Следващата Селика нали е VVTi та би трябвало да е още по-спестовна откъм гориво
За у Враца може и да са мноо, ма за София са ич...Я покажи къде и го дават при стабилно каране и после при нестабилно......bullpit написа:Вижда ми се много за 1.8 116hp.Все пак на Celica след 2000година и дават 8-10 градско и то при стабилно каране,а и тя е 143hp...

Значи приемам го като дискусия, а не като заяждане. Аз споделям за мойта кола, която не е 150 коня, а малко по-надолу. Къде видя че съм написал за 8 литра градско в София ?! Пълня си колата до капачката и много добре виждам колко харчи. Ако искаш да налееме 8 литра и цял ден ще се возиме по Цариградско от единия до другия край да видиш че и по-малко от 8 ще даде. В София има големи и дълги булеварди, по които можеш доста време да поддържаш скорост на 4-та или 5-та и от там идва икономията. Ако се блъскаш в най-големите задъствания и минаваш 3км на час тогава може и 20 да изхарчи нали ?! В малките градове пък разстоянията са никакви, което значи че палиш студена и гасиш преди да е загряла. После пак палиш студена и се прибираш у вас без да е в работна температура от което идва завишен разход. На всички тук им е ясно, че понятието "градски разход" е обширно...
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
аха а после и за всеки останал град поотделно....Така у Враца, ще се окаже че градския разход е 5/100 а на магистрала 8/100 познай защо....Ich0 написа:Дайте да предложим на тия от Тойота от сега нататък да дават отделен разход за София ?! Съжалявам, че си дадох мнението. Човека просто питаше колко харчи тая кола biggrin.gif Живи и здрави !