харчи повечко бензинец...

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

харчи повечко бензинец...

Мнение от Дон Хуан » 29 Май 2010 15:19

Колата ми не можа да мине технически преглед (местонахождение Кипър smile.gif иначе в БГ за 5лв минавах smile.gif )
Проблема е следния -върнаха ме защото на теста за изгорелите газове показвало че колата горяла повече гориво от необходимото!
Сега е момента да споделя че колата е тотално обслужена-свещи и кабели за тях,ламбда сонда,катализатор- всичко ново както и пълно обслужване на двигателя преди 10 000 км - водна помпа,всички ремъци,ролки и уплътнения....отделно колата се кара само с А98
Уж ходих на диагностика но нищо не показа-казаха ми мойта кола била от пъървите и била без някакъв комп за диагностика или се лъжа но както и да е....МОЛЯ ако някой има идея от каво може да идва пролема да сподели :thumbsup:

Благодаря

p.s.
CHEERS

btw: колата е Сеlica GT st202 1995 год. SS2 3SGE japan автомат

p.s.
чудех се дали не идва от термостата, че понякога показва, че не е загряла колата на пълна работна температура а се е карала дълго и съм приготвел за смяна термостат,капачка за радиатора и течност за същия.....
Изображение

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 29 Май 2010 17:48

Напълно възможно е да е от термостата, защото ако се лъже колата, че е студена, задължително обогатява сместа, от което може да ти иде проблема happy.gif

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

10x

Мнение от Дон Хуан » 31 Май 2010 09:42

Mda Me4oKyX, shte gi smenia tazi sedmitsa i pak shte hodia na MOT dano da mina che seki pat si tsakam kinti kato hodia tam - gledam nikoi drug ne e pisal mnenie taka che da se nadiavam e ot tova no po spomen kolata pokazvashe che e na normalna rabotna temperatura kato ia zamervaha.....

cheers
Me4oKyX написа:Напълно възможно е да е от термостата, защото ако се лъже колата, че е студена, задължително обогатява сместа, от което може да ти иде проблема happy.gif
Изображение

Аватар
stepa

Мнение от stepa » 31 Май 2010 10:32

Аз имам същата само че с ръчни скорости, на мен ми казаха че катализатора е саминал и затова са повешени стоиностите на вредни газове защото другите показатели са напълно в граници така че може да е катализатор.
Но дано не е че е пари.

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

Мнение от Дон Хуан » 31 Май 2010 14:30

stepa написа:Аз имам същата само че с ръчни скорости, на мен ми казаха че катализатора е саминал и затова са повешени стоиностите на вредни газове защото другите показатели са напълно в граници така че може да е катализатор.
Но дано не е че е пари.
ok no moia katalizator e na 1 godina i 10 000 km....ne mislia che ima vazmojnost da zamine tolko barzo.....ok ne e originalen no si e aftermarket legal...
Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 04 Юни 2010 21:36

Ами премери преди него някак си .

Публикувай отговор