спрей против корозия
спрей против корозия
колеги, препоръчайте някакъв спрей против корозия
по-конкретно такъв дето "запечатва". основно за под колата
знаете какви са родните пътища - сигурно няма човек дето да не е "изяждал" по някой камък, лед, бордюри и какви ли не други предмети отдолу на колата.
та след удар, особено по сериозен, започва да си го "яде" ръждичка
тааа.... превантивно знам, че има такива спреьове дето да "запечатват" удареното място като се пръсне. препоръчайте нещо
по-конкретно такъв дето "запечатва". основно за под колата
знаете какви са родните пътища - сигурно няма човек дето да не е "изяждал" по някой камък, лед, бордюри и какви ли не други предмети отдолу на колата.
та след удар, особено по сериозен, започва да си го "яде" ръждичка
тааа.... превантивно знам, че има такива спреьове дето да "запечатват" удареното място като се пръсне. препоръчайте нещо
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA
него му е нова колата,,,гони го параноята и се глези:)Bass_Man написа:Иве баце само с "пръсване" няма да стане . Трябва да се почисти хубаво , да се грундира и вече върху него да се нанесе някаква защита или боя .
моята я мазах с едно черно и гумирано,за защитиа от камачета,,, ,,,мисля че е на боди,ще погледна на кутията,,,мисля че пръска с един по особени пистолет/накрайник за компресор,,но става и с четка,,,,
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
От Бриколаж си взимаш боя - 3 в 1.
Тя е в едни квадратни кутийки и е в различни цветове.
Уникално нещо! Еднобременно има ръждопреобразувател, грунд и боя.
Преди 7-8 години намазах ръждясалите парапети на балконите на къщата и апартамента и до сега са лъскави и няма и помен от ръжда.
Пише, че не се чисти ръждата, а се нанася деректно върху нея.
Мажи, няма да съжаляваш!
Преди 7-8 години намазах ръждясалите парапети на балконите на къщата и апартамента и до сега са лъскави и няма и помен от ръжда.
Мажи, няма да съжаляваш!

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Колега,моля дай Марката и цена.Kiki написа:От Бриколаж си взимаш боя - 3 в 1.
Мажи, няма да съжаляваш!
7-8 години парапета ще ти изкара без да ръждяса и с най-обикновенна боя, само дето него не го бият камъчета и по-лошото не го вали луга. Ако е за пода на колата това дето рудолфо казва бачка. Секи среден автотенекеджийски сервиз ще ти намажат колата за 150лв. без да се цапаш и занимаваш с глупости.nowyaris написа:Колега,моля дай Марката и цена.Kiki написа:От Бриколаж си взимаш боя - 3 в 1.
Мажи, няма да съжаляваш!

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Kiki
Да, ама преди това трябва да се изчести ряждата, след това да се грундира и чак след това обикновинната боя!diver написа: 7-8 години парапета ще ти изкара без да ръждяса и с най-обикновенна боя
А с тази боядисваш направо върху ръждата и след това не мърда.
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
То хубаво не мърда, ама отвън погледнато, а отвътре дали не си работи корозионният процес, демек да си се разраства ръждата.И според мен трябва първо да се ичисти и след това аз лично си взимам антикор черен на Боди голямата кутия мисля беше от порядъка на 15-20 лева но стига да напльоскаш 2 автомобила отдолу и то доволно.Японеца досега не съм го мазал, но мазахме пода на един френд на Сивик-а трета година вече няма мърдане.А и пази от камъчета защото образува един слой като гумен.Kiki написа:Да, ама преди това трябва да се изчести ряждата, след това да се грундира и чак след това обикновинната боя!diver написа: 7-8 години парапета ще ти изкара без да ръждяса и с най-обикновенна боя
- Kiki
Нали затова в боята има преобразовател за ръжда?nov написа:То хубаво не мърда, ама отвън погледнато, а отвътре дали не си работи корозионният процес, демек да си се разраства ръждата.И според мен трябва първо да се ичисти и след това аз лично си взимам антикор черен на Боди голямата кутия мисля беше от порядъка на 15-20 лева но стига да напльоскаш 2 автомобила отдолу и то доволно.Японеца досега не съм го мазал, но мазахме пода на един френд на Сивик-а трета година вече няма мърдане.А и пази от камъчета защото образува един слой като гумен.Kiki написа:Да, ама преди това трябва да се изчести ряждата, след това да се грундира и чак след това обикновинната боя!diver написа: 7-8 години парапета ще ти изкара без да ръждяса и с най-обикновенна боя
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Доколкото знам този преобразувател се нанася след като се изчисти ръждата.Иначе ако се нанесе отгоре слоя дори и да я преобразува ръждата тя ще си е все там.Незнам да не объркам пък автора на темата, но мисля че трябва да се изчисти доколкото е възможно ръждата, защото тя пак "ще си работи", дори и запечатана.
- Kiki
Казва се преобразовател на ръжда! Това не говори ли достатътчно красноречиво какво прави с ръждата?nov написа:Доколкото знам този преобразувател се нанася след като се изчисти ръждата.Иначе ако се нанесе отгоре слоя дори и да я преобразува ръждата тя ще си е все там.Незнам да не объркам пък автора на темата, но мисля че трябва да се изчисти доколкото е възможно ръждата, защото тя пак "ще си работи", дори и запечатана.