Celica 5th gen. 3SGE swap to 3SGTE

w1ck3d40

Мнение от w1ck3d40 » 17 Окт 2009 11:27

Най-лесно, евтино и бързо ще стане при условие че блоковете са еднакви да смениш само главата и ECU-то . Ако беше хонда щях да ти даам по-подробна информация, но още не съм много в час с тойота двигателите ... провери само полуоските дали са еднакви и може да ти се наложи да сложиш някои по здрава за друго не се сештам в момента правил съм го но не с тойота

morag
Обратна връзка:

Мнение от morag » 23 Май 2010 19:12

diver написа:
bambo написа:
diver написа:

писах трих, писах трих....
И аз така, няколко пъти вече :whistle:
Частта със скоростите от мр2 ме развесели най-много laugh.gif laugh.gif laugh.gif

може иначе скоростите стават няма нищо смешно ! :)

diver

Мнение от diver » 23 Май 2010 19:45

morag написа:
diver написа:
bambo написа:
И аз така, няколко пъти вече :whistle:
Частта със скоростите от мр2 ме развесели най-много laugh.gif laugh.gif laugh.gif

може иначе скоростите стават няма нищо смешно ! :)
Колега, кога вкараш скорости от МР2 във селика се обади да мина го видя туй...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
PoluZaSpaL

Мнение от PoluZaSpaL » 25 Май 2010 23:47

С риск да се обадя много неподготвен и да зарадвам driver със следваща порция смях...
Жълтурковците като са я мъдрували селиката 'едно време' не са ли си преценили, че повече от тия коне на предно предаване не е много читаво да се слагат, та за това да са изкарали гт4 (примерно). Не вярвам да е 4wd само и само да се представя по- добре на ралита.
Не съм запознат, но предполагам, че селика я сменят на предно за балъци като нас(мен), които не искат да се пребиват по завоите и си взимат предно, но все пак харесват ръчката. А за ентусиастите с по- неразвит инстинкт за самосъхранение (съдя най- вече от ордите BMW-та накачени по дърветата като найлонови торбички) има mr2 i supra - rwd, с доста повече ръчка.
Та идеята ми е, че нали уж предното не може да се справя с torgue-а и воденето едновременно, а да се месиш в сметките на джапонците би било като да плюеш господ защо е дал на жената цици ;)
.
.
.
1990 black Toyota Celica 2.0
.
Жените са като кенефите - или са заети, или са осрани.

diver

Мнение от diver » 26 Май 2010 08:42

PoluZaSpaL написа:С риск да се обадя много неподготвен и да зарадвам driver със следваща порция смях...
Жълтурковците като са я мъдрували селиката 'едно време' не са ли си преценили, че повече от тия коне на предно предаване не е много читаво да се слагат, та за това да са изкарали гт4 (примерно). Не вярвам да е 4wd само и само да се представя по- добре на ралита.
Не съм запознат, но предполагам, че селика я сменят на предно за балъци като нас(мен), които не искат да се пребиват по завоите и си взимат предно, но все пак харесват ръчката. А за ентусиастите с по- неразвит инстинкт за самосъхранение (съдя най- вече от ордите BMW-та накачени по дърветата като найлонови торбички) има mr2 i supra - rwd, с доста повече ръчка.
Та идеята ми е, че нали уж предното не може да се справя с torgue-а и воденето едновременно, а да се месиш в сметките на джапонците би било като да плюеш господ защо е дал на жената цици ;)
Не знам кой е драйвъра, ма ако имаш предви мен, погледни пак поне как се пиша. Сметката предно, задно, 4х4 и т.н. не я коментираме в момента а поредния малоумен пост, на некой дето пише без да мисли. Искам да видя, как скорости от кола със средноразположен двигател и задно предаване, влизат в кола с преден мотор и предно предаване.
Изображение

Аватар
PoluZaSpaL

Мнение от PoluZaSpaL » 26 Май 2010 16:11

Половината свят припява 'holy driver' вместо diver, ти сега за един ник ли си ;)
Просто исках да вметна нещо по- сериозно за дъвчене, защото макар и това със скоростите от мр2 да е простотия, идеята за swap e любопитна (макар и доста невъзможна - тръгни с парите, които ще дадеш за GT-i, GT4, пренасянето, swapа и ще си намериш готово gt4 с лява дирекция http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =1&lang=en).
И аз искам колата ми да е 400 коня, но и да е с предно. След като жълтите са преценили, че не става що толкова народ се бучка да се прави на по- хитър от тях.
.
.
.
1990 black Toyota Celica 2.0
.
Жените са като кенефите - или са заети, или са осрани.

diver

Мнение от diver » 26 Май 2010 16:46

PoluZaSpaL написа:Половината свят припява 'holy driver' вместо diver, ти сега за един ник ли си ;)
Просто исках да вметна нещо по- сериозно за дъвчене, защото макар и това със скоростите от мр2 да е простотия, идеята за swap e любопитна (макар и доста невъзможна - тръгни с парите, които ще дадеш за GT-i, GT4, пренасянето, swapа и ще си намериш готово gt4 с лява дирекция http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =1&lang=en).
И аз искам колата ми да е 400 коня, но и да е с предно. След като жълтите са преценили, че не става що толкова народ се бучка да се прави на по- хитър от тях.
На предно и 1000 коня да я докараш, физиката вика твърдо ние...., щото като нададеш газ тежеста отива назад и от тея 1000 коня ко сваляш на хасфалтата както би казал манго?!

В някой от топ гиър, файр гиър или производните предавания си играха с тестове и стигнаха до извода че предно и повече от 240 коня е уеко безмислено...Бяха приятно изненадани от няква алфа къде тези коне само на предно, че се карала учудващо благо.
Изображение

chocho9999

Мнение от chocho9999 » 02 Юни 2010 13:49

Е радвам се поне, че мойта тема разбуди толкова страсти :)
И все пак изводът е: Да, може, но НЕ, не си заслужава biggrin.gif

Предполагам, че и да сложиш Турбо на тоя двигател също не е за препоръчване, въпреки че е един пич ми разправяше как щяло да стане много яко ( механик в ТМ ауто :)
Кафе без бира не е цигара :)

Публикувай отговор