Странен въпрос от новобранец с TOYOTA

Аватар
kaloian311

Странен въпрос от новобранец с TOYOTA

Мнение от kaloian311 » 21 Май 2010 23:45

Здравеите колеги,досега сам карал Фиат, Нисан,Мазда и т.н.т. а сега и истински японец но до сега всички коли са ми имали температурен датчик на таблото освен тоиотата,кажете как могада разбера каква е температурата и и дали е в нормален режим на работа.Имам още един вапрос:може ли да и сложа ваншен циферблат за да е наглеждам,ще сам благодарен на мненията от всички wink.gif П.С.колата е АВЕНСИС ВЕРСО 2002г D4D
Изображение

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 22 Май 2010 00:16

Ако е направено както при Королата Версо, като е студен двигателят, свети една синя лампа (не я бъркай с индикация за казанчето за чистачките wink.gif ) Като загасне тя, значи колата е достигнала нормална работна температура, инжинерите на Тойота явно са решили, че повече не ти трябва да знаеш. wacko.gif

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 22 Май 2010 21:04

Колега карам такава кола от три години и освен да следиш километрите за смяна на маслото друго няма какво да се следи!!!!!!!!!!
Уникално здрава кола . Бих казал даже скучно здрав автомобил.Все пак е правен в Япония !!!!!!!
А колегат по-горе ти е обяснил как работи лампичката за температурата.

Аватар
kaloian311

.

Мнение от kaloian311 » 23 Май 2010 01:32

Дано все така да си е караш колега ,до сега карах мазда и аз бях доволен но от както взех тоиотата не сам толкова вдахновен
Изображение

Публикувай отговор