приплъзване???
приплъзване???
Не знам дали е от нафтата (ОМВ Спринт дизел) ,обаче последните няколко дни ми се губи тягата на 1-ва усещането е сякаш нещо приплъзва , ускорява по-плавно и го няма кика от турбото(не дърпа рязко както би трябвало като я натисна)усеща се дръпване за момент като отпускам газта.На другите предавки се държи нормално. Кажете тва може ли да е от нафтата и ако не - от какво?
Auris 1.4 D4D 30k km
Auris 1.4 D4D 30k km
p.s. досега от гадна нафта само ускорението е било по-бавно такова нещо не ми се е случвало сякаш е на лед се усеща. По другите форуми прочетох,че така се получава когато съединителя заминава,но за 30к....? преди съм усещал нещо подобно на по-високите предавки,но много слабо и от време на време. Помагайте колеги,че имам още месец и половина гаранция само 

- PoluZaSpaL
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Той написа - 30КKiki написа:На колко хиляди ти е съединителят?

Съмнява ме да приплъзва съединителят, тъй като, когато започне да приплъзва, първо почва на високите предавки и малко по малко слиза и надолу, а ти казваш, че при теб е само на 1-ва.
П.С. Когато съединителят започне да приплъзва не мирише (изключвам такова приплъзване, за което е споменал Дизел при пържене на съединителя мъжки по бордюрите)
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Не знам за съединителя, но я закарай в сервиза за да ти регулират ръчната.Dizzle написа:току що пробвах , потегля на ръчна, ...
При опит за потегляне на ръчна спирачка трябва да загасне ДВГ, ако са изправни съединителят и ръчната.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top написа:Не знам за съединителя, но я закарай в сервиза за да ти регулират ръчната.Dizzle написа:току що пробвах , потегля на ръчна, ...
При опит за потегляне на ръчна спирачка трябва да загасне ДВГ, ако са изправни съединителят и ръчната.
ръчната държи, колата угасва ако не подавам газ. като подавам влачи задните гуми. боксуването се усеща,както вече казах при рязко подаване на газ на 1-ва -върви,но като на лед. Записах си час -14:30 на цариградско ,какви са ви впечатленията от там?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Един приятел с гаранционна Корола, получи едно стържене във волана и отиде в ТМ Ауто-запад. Казаха му,че нищо и няма на королката. Да си кара смело и да и се радва. biggrin.gifDizzle написа:zi_zi_top написа:Не знам за съединителя, но я закарай в сервиза за да ти регулират ръчната.Dizzle написа:току що пробвах , потегля на ръчна, ...
ръчната държи, колата угасва ако не подавам газ. като подавам влачи задните гуми. боксуването се усеща,както вече казах при рязко подаване на газ на 1-ва -върви,но като на лед. Записах си час -14:30 на цариградско ,какви са ви впечатленията от там?
Последно промяна от Kiki на 25 Май 2010 12:31, променено общо 3 пъти.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
+1sacho7803 написа:аз си мисля че нямаш проблем със съединитела.вече на 30 000км мотора ти явно се е отпушил и извърта гумите на 1-ва biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.