За дреболиите в багажника :))
За дреболиите в багажника :))
Надявам се съм уцелила раздела...
Искам да ви питам какво правите с търкалящите се из багажника вещи? Аз си купих тези куки и съм много доволна, но тъй като имам кора на багажника, ги ползвам в купето, закачам си дамската чанта или разни торби с покупки. Обаче ако имам нещо дребно в багажника /като шишета минерална вода да речем/, адски ме дразни като се търкаля на всеки завой. А и искам да ми е по-подредено.
В някои багажници съм виждала джобове от мрежа - за ярис има ли подобно нещо? Или нещо от друг автомобил, което би могло да се пригоди...?
Искам да ви питам какво правите с търкалящите се из багажника вещи? Аз си купих тези куки и съм много доволна, но тъй като имам кора на багажника, ги ползвам в купето, закачам си дамската чанта или разни торби с покупки. Обаче ако имам нещо дребно в багажника /като шишета минерална вода да речем/, адски ме дразни като се търкаля на всеки завой. А и искам да ми е по-подредено.
В някои багажници съм виждала джобове от мрежа - за ярис има ли подобно нещо? Или нещо от друг автомобил, което би могло да се пригоди...?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ами обикновено нямам търкалящи се в багажника вещи - абсолютно празен е....
Вземам нетъркалящи се шишета laugh.gif
Ако нещо почне да се търкаля, значи не му е работата там.
При мен под равнището на багажника на мястото на резервната гума има три големи кутии, в които държа НЗ-неприкосновен запас (2 бутилки уиски), стоманено въже за теглене, аптечка, пожарогасител, няколко ножа, раздвижен ключ, и зимата - вериги...
Мрежите са удобни, но за мен правилното решение е - ненужни неща не мъкна в багажника...
Вземам нетъркалящи се шишета laugh.gif
Ако нещо почне да се търкаля, значи не му е работата там.
При мен под равнището на багажника на мястото на резервната гума има три големи кутии, в които държа НЗ-неприкосновен запас (2 бутилки уиски), стоманено въже за теглене, аптечка, пожарогасител, няколко ножа, раздвижен ключ, и зимата - вериги...
Мрежите са удобни, но за мен правилното решение е - ненужни неща не мъкна в багажника...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
с двойно дъно е, ама там е пълно с неща, които са "за всеки случай" - лопата, въже, одеало laugh.gif , аптечка, течност за чистачки, празни торби, солети и прочие...Владислав написа:Desss,твоят Yaris не е ли с двойно дъно на пода?
водата баш ми е нужна, лятото пия количества, а да спирам постоянно да купувам хич не е оферта. именно стекче минерална вода предизвика пускането на темата laugh.gif щото взех няколко бутилки от него и останалите се разхождат отзад и ме дразнят адскиslowtraveler написа:Мрежите са удобни, но за мен правилното решение е - ненужни неща не мъкна в багажника...

ще трябва да измисля нещо, 130 лева за мрежа няма да дам

- slowtraveler
Ако е само това - можеш да си направиш побългарена система: завиваш една мрежа със самонарезни винтове някъде по купето (само да не закачиш кабел) и си ти....
Аз обикновено вземам една или две бутилки вода и ги слагам във вратата.
Ако взема повече особено лятото се стоплят много - предпочитам да спра след 100-200км и да си взема студена бутилка като свърши предходната...
Оригиналните са ластични, и най-вероятно ще са се разтеглили ако решиш да търсиш по морги (пък и е оборотна стока - все едно да вземеш стелки от морга)...
Аз обикновено вземам една или две бутилки вода и ги слагам във вратата.
Ако взема повече особено лятото се стоплят много - предпочитам да спра след 100-200км и да си взема студена бутилка като свърши предходната...
Оригиналните са ластични, и най-вероятно ще са се разтеглили ако решиш да търсиш по морги (пък и е оборотна стока - все едно да вземеш стелки от морга)...
Много добро решение.. Ще се възползвам от идеята..slowtraveler написа: ... в които държа НЗ-неприкосновен запас (2 бутилки уиски)...

А стоманеното въже ми е голяма грижа.. всички, които имахме по служебните коли се изпокъсаха, явно бяха някакви зверски ментета.. Дайте акъл откъде мога да купя читаво въже.. пък макар и да не е стоманено.. Бащата има едно в ладата дето навремето в някакъв завод са му го "правили", тънко е но не е мръднало 20-30 години.. Ама ако му го гепя ще стане скандал..
2007 Yaris Sedan, 1,5 VVTi, 1NZFE
- slowtraveler
Стоманено въже лесно можеш да си направиш с 'части' от железарията.
Проблема там е, че за да е удобно за работа трябва да имаш читава пружина във връзката...
При мен пружината е дълга около 10см и практически обира 20см луфт във въжето.
Не, че не можеш без демпфер, но ударите тогава са сериозни...
Иначе добро синтетично въже (плетено, неусукващо се) можеш да си купиш на метър от кой-да е яхтен магазин..
Проблема там е, че за да е удобно за работа трябва да имаш читава пружина във връзката...
При мен пружината е дълга около 10см и практически обира 20см луфт във въжето.
Не, че не можеш без демпфер, но ударите тогава са сериозни...
Иначе добро синтетично въже (плетено, неусукващо се) можеш да си купиш на метър от кой-да е яхтен магазин..
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Дас, продават едни чантички с дебели, но гъвкави стени, които отдолу и отзад имат лентички, които залепват чантата за облицовката на багажника. Може да се сложи навсякъде където ти е удобно и по време на път не мърда.
Събира 3-4 бутилки по литър и половина мин. вода, или една дузина бутилки от 0,5л. biggrin.gif
Смятам Дес, че това ще ти свърши работа и заема малко място.
Тази чантичка има и малка дръжка, която я прави удобна и за пренасяне.
Продават ги м "Метро" и аз съм си купил две.
Тези чантички когато са празни се сплескват по дебелина и стават тънки/около 3-4см/ Именно така се продават опаковани в тънек прозрачен найлон. Сиви на цвят. Продават си на шанда за авто аксесоари.
Събира 3-4 бутилки по литър и половина мин. вода, или една дузина бутилки от 0,5л. biggrin.gif
Смятам Дес, че това ще ти свърши работа и заема малко място.
Тази чантичка има и малка дръжка, която я прави удобна и за пренасяне.
Продават ги м "Метро" и аз съм си купил две.
Тези чантички когато са празни се сплескват по дебелина и стават тънки/около 3-4см/ Именно така се продават опаковани в тънек прозрачен найлон. Сиви на цвят. Продават си на шанда за авто аксесоари.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
По ebay е пълно с нови мрежи на евтини цени. Ето ти например една метър и половина на метър за 6 кинта:desSs написа:130 лева за мрежа няма да дампо моргите дали ще има такива "екстри"
http://cgi.ebay.com/CARGO-NET-5-X-4-w-1 ... 483a97867c
desSs drug variant e da si nameri6 edin Trunk Organizer. Mnogo po-udobno i funkcionalno e ot mrejata. Eto i edin primer:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-Case ... ccessories
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-Case ... ccessories
"If in doubt, flat out!" - Colin McRae, R.I.P. 1968-2007
Racing is Life...Anything that happens before or after is just waiting
Racing is Life...Anything that happens before or after is just waiting
Ето ти и още идеи:
http://shop.mobile.bg/avto-aksesoari/18 ... tive-.html
http://shop.mobile.bg/avto-aksesoari/18 ... otive.html
Продават ги и в Бриколаж...
http://shop.mobile.bg/avto-aksesoari/18 ... otive.html
Продават ги и в Бриколаж...
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Че защо ще взима от ТМА?Владислав написа:Desss,твоят Yaris не е ли с двойно дъно на пода?Ако да-тогава имаш 2 много удобни джобчета отдолу.Иначе мрежа тип "джоб" в ТМ струва около 130 лева.По-евтин вариант-пластмасова щайга от някой магазин за 1 лев.Успех!
Аз взех от тук тaзи Genuine Toyota Avensis Cargo Net за £9.99:
Оригиналната мрежа за Авенсис комби и Лексус IS300, произведена във Франция (Part # PZ416-C2341-ZA).
Има всичко необходимо в комплекта - две кукички, винтове и подробни инструкции за монтаж.

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път